El Molins de Rei CF organitza el tercer campus de Nadal

El campus de Nadal del Molins de Rei CF arriba a la tercera edició consolidant-se com una proposta que combina esport i educació en el lleure. El coordinador del club, Joan Garcia, es mostra satisfet del resultat d’enguany. 

El capità del primer equip, Andreu Margarit, és un dels entrenadors del campus // Jose Polo

El capità del primer equip, Andreu Margarit, és un dels entrenadors del campus // Jose Polo

“L’objectiu es que els nens es diverteixin i, a través d’aquesta diversió, aprenguin valors de l’esport com l’esforç, el sacrifici o el companyerisme”, així defineix el coordinador del Molins de Rei Club de Futbol, Joan Garcia, el campus de Nadal organitzat per l’entitat molinenca. Una iniciativa que comença a consolidar-se -ja ha arribat a la tercera edició- proporcionant una alternativa que fusiona esport i educació en el lleure.

“La valoració és molt positiva a nivell del que els nens ens transmeten”, diu Garcia en declaracions a Viu Molins de Rei. “Veiem molts somriures i molts decideixen repetir, això ens reconforta” explica qui també és entrenador del primer equip del club. Segons el responsable del campus, sempre s’intenta oferir “un tracte molt humà per fer que els joves estiguin còmodes”.  Aquestes són algunes de les claus expliquen l’èxit d’un projecte que converteix el futbol en quelcom més enllà d’una activitat esportiva.

Entrenadors com Andreu Margarit, capità del primer equip, o Pedro Quesada, preparador de l’amateur es converteixen en educadors durant uns dies combinant la tecnificació del futbol amb altres iniciatives. “El fet de portar-los a la piscina cada dia, a un nivell més lúdic, també els aporta molt”, remarca Garcia.

Fins i tot, en el campus que s’organitza cada estiu des de fa uns quants anys i que té un número de participants més elevat s’imparteixen classes d’anglès, tot a partir de petits jocs que fan de l’estudi una acció de lleure més. “El campus de Nadal és més petit, però al d’estiu intentem establir uns bons hàbits quan toca menjar o dutxar-se” declara el coordinador. Una de les prioritats és que “els nens aprenguin a relacionar-se de manera indicada amb altres jugadors que arriben de clubs de fora de Molins de Rei o d’altres esports”. Educació, diversió i esport per tal de fer que el Nadal sigui alguna cosa més que una oportunitat per obrir regals.