Mor Ignasi Mora, fundador de l’Esplai MIB

El mossèn Ignasi Mora ha mort l’1 de gener del 2013, víctima d’una insuficiència cardíaca a l’edat de 70 anys. Mora va ser el fundador del Centre d’Esplai MIB i va impulsar diferents centres de culte a les barriades de Molins de Rei. 

Mora va fundar l'Esplai MIB // Parròquia de Sant Miquel

Mora va fundar l’Esplai MIB // Parròquia de Sant Miquel

Una insuficiència cardíaca ha acabat aquest 1 de gener, de forma sobtada, amb la vida del mossèn Ignasi Mora als 70 anys d’edat. Ignasi Mora Terrats serà recordat a Molins de Rei per ser fundador del Centre d’Esplai MIB (Moviment Infantil de Barriades), entitat que durant el passat 2012 va celebrar el seus 40 anys d’existència.

A més, Mora va ser vicari de la parròquia de Sant Miquel i encarregat de l’Església dels barris de Molins de Rei entre els anys 1971 i 1978. Durant aquesta època va impulsar centres de culte a diferents barris de la vila com l’Àngel, la Riera Bonet o el Canal. A l’Àngel va posar en marxa la capella de Sant Pere, a la Riera Bonet la de Mare de Déu de Núria i al barri del Canal va impulsar la capella de Sant Isidre. Aquesta última encara a dia d’avui, més de 30 anys després, segueix en funcionament.

Ignasi Mora va deixar Molins de Rei per fer-se càrrec de les parròquies de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat. Posteriorment va passar per Sant Andreu de la Barca i Vilafranca del Penedès. Actualment era rector de la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

La cerimònia de comiat es realitzarà precisament allà. Serà el dijous 3 de gener a la basílica de Santa Maria del Mar a les 11 del matí. També es farà una missa funeral a la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei el mateix dijous  a les 20:30 hores i diumenge 6 de gener a les 10 del matí a la capella de Sant Isidre, al barri del Canal.

 • Roger Luna

  Comencem l'any amb la trista noticia. Ens ha deixat mossèn Ignasi Mora. Per a molts molinencs mossèn Ignasi va representar l' impuls necessari per dinamitzar una vila que necessitava cohesionar- se i per aquest notiu va prioritzar el treball als barris. I és en un d' aquests barris, el canal, on l' esplai MIB segueix bategant amb força 40 anys després que mossèn Ignasi engresqués uns quants joves per a què posessin en marxa aquest nou projecte d' educació en el lleure. Tot i que els que no hi érem en aquests prokreacji anys no hem pogut tenir tanta proximitat amb ell, sempre l' hem tingut molt present, tant en les nostres cançons pròpies, en activitats ( visita del grup de joves per conèixer mossèn Ignasi a Vilafranca) , com en els actes d' aniversari, el darrer que fou el 40 è va ser tot just l' any passat, i encara recordo la seva emoció mentre presentàvem el llibre recopilatori d' aquests 40 anys. La pèrdua sempre entristeix. Però la bona notiícia per a l' esplai MIB és la satisfacció d' haver- Li pogut agrair en vida a mossèn Ignasi que hagués plantat aquesta llavor que durant tants anys ha fet feliços, fa i farà a tants nens i nenes, families i monitors de molins de rei. Si a dia d' avui som millors persones, en part t' Ho dębem a tu. Descansi en pau mossèn Ignasi, sempre el tindrem present, perquè tal i com diu la cançó del 30è aniversari: " Tot va començar al 72, quan Ignasi Mora el va fundar".

 • Angel

  la veritat es que despres de la perdua de Miliki, arriva la perdua del mossen Ignasi. Les meves tardes de dissabte han perdut els referents. Descansi en pau, perque la seva obra segueix vigent al nostre poble.

 • joan güell

  Vaig ser escolà amb mossèn Ignasi Mora a la capella de Sant Pere, al barri de l'Àngel (pisos del Català) i alguna vegada a l'església de Sant Miquel. No he conegut mai un capellà que em tractés tan bé i que fos tan bona persona (tot i que no tinc cap queixa -al contrari- de mossèn Xavier Aymerich. La darrera vegada el vaig veure a Santa Maria del Mar. Descansi en pau.

 • — Descanse en paz,,, nos queda su obra y su recuerdo.

 • ¡Qué chungo es morirse el 1º de año!, dicho con todos los respetos.

 • Pingback: Les Guardioles tindrà un carrer en memòria de Mossèn Ignasi Mora | Viu Molins de Rei()