Els treballadors de Ciments Molins es mobilitzen davant nous acomiadaments

El personal de Ciments Molins es mobilitza contra una sèrie d’acomiadaments que els sindicats consideren “inadmissibles”. Un grup de treballadors va tallar el passat dijous la N-340 entre Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei en senyal de protesta.

Els treballadors de Ciments Molins van tallar la N-340 durant mitja hora // Elisenda Colell

Els treballadors de Ciments Molins van tallar la N-340 durant mitja hora // Elisenda Colell

Una cinquantena de treballadors van manifestar-se el passat dijous 20 de desembre al migdia per les immediacions de les instal·lacions de Ciments Molins reclamant la readmissió de quatre treballadors acomiadats en les últimes setmanes. Els sindicats asseguren que es tracta de treballadors majors de 50 anys i amb “mitja vida donada i compromesa a Ciments Molins”. La manifestació va tallar durant una estona el trànsit de la N-340 a Sant Vicenç dels Horts, impedint la circulació amb Molins de Rei com a senyal de protesta.

En l’acte de protesta els acompanyaven representants sindicals de CCOO, com ara Toni Mora, secretari de l’agrupació al Baix Llobregat. Aquest va qualificar d’“inadmissible” que l’equip directiu actuï independentment dels treballadors i va demanar la necessitat de prendre decisions a través de “negociacions col·lectives dignes del segle XXI”. El representant del comitè d’empresa, per la seva banda, va fer especial èmfasi en la manca de transparència i informació que els ha lliurat l’equip col·lectiu: “No només no sabem quins criteris s’han utilitzat pels acomiadaments, sinó que desconeixem la situació econòmica en la que es troba Ciments Molins Industrials”.

Els sindicats de Ciments Molins reclamen diàleg amb la direcció de l'empresa // Elisenda Colell

Els sindicats de Ciments Molins reclamen diàleg amb la direcció de l’empresa // Elisenda Colell

El personal de l’empresa que ha donat feina durant els últims anys a un nombre important de molinencs tem futures reduccions de la plantilla. La crisi econòmica, diuen, ja no és moneda de canvi sabent que la cimentera exporta grans nivells de clincker, la matèria prima del ciment. No obstant, des del comitè es lamenta no poder aportar cap mesura o solució consensuada degut a la manca d’informació i comunicació amb la direcció de la companyia. “Volem transparència”, conclou. Volen també protegir la negociació col·lectiva i el conveni col·lectiu i potenciar la formació, la investigació, les polítiques d’igualtat i la sostenibilitat ambiental.

Els treballadors han recollit les seves demandes en un manifest. Per sobre de tot, reclamen la readmissió de tots els acomiadats i plantegen una reducció d’hores de torns, si fos necessari. A més, lamenten que no se’ls escolti a la taula de negociació i reclamen que les mesures d’ajust, en cas d’adoptar-se, es facin acordades i consensuades amb els representants dels treballadors. Mentrestant, apunten que continuaran prenent mesures per fer-ne ressò de la seva situació a tota la comarca en el màxim nombre d’organitzacions i associacions. De moment, els ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei ja els han donat el seu suport.

Recomanacions personalitzades