La cessió dels impostos a la Diputació “no significarà pèrdua d’informació” per a l’Ajuntament

L’1 de gener entra en funcionament el nou sistema de recaptació de tributs municipals, gestionat al 100% per la Diputació a través de l’oficina de l’organisme al Passeig del Terraplè. Segons el consistori la mesura estalviarà 13.000€ i es guanya en “eficiència”. 

Miquel Salazar acompanyat del regidor de Finances, Ferran Espinosa // Jose Polo

Miquel Salazar acompanyat del regidor de Finances, Ferran Espinosa // Jose Polo

Amb puntualitat i dins del que estava previst, l’arribada del 2013 significarà la posada en marxa del nou sistema de gestió dels impostos municipals, aprovat amb el suport del PP al govern municipal el passat mes d’octubre. Aquesta nova fórmula suposarà que tots els tributs estaran gestionats íntegrament per la Diputació de Barcelona a través de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT). Això farà que l’oficina de la Diputació, situada al Passeig del Terraplè, es converteixi en l’únic lloc on la ciutadania s’haurà de dirigir-se per a gestionar els seus impostos. Fins ara, hi havien diferents diferents dependències municipals on adreçar-se depenent de l’impost que s’hagués de gestionar.

Durant el debat d’aprovació d’aquesta mesura del passat ple municipal d’octubre algunes forces de l’oposició van alarmar que aquest fet era “un xec en blanc a la Diputació” i una “cessió de sobirania”. Segons Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, “el propi informe que acompanya a la proposta diu que això significaria una pèrdua de informació per al consistori”. El gerent de l’ORGT, Miquel Salazar, ha desmentit aquestes informacions durant una visita de les autoritats a l’oficina molinenca“L’Ajuntament no haurà de buscar informació ja que la tindrà tota” assegura Salazar. L’ex màxim responsable de l’Institut Català de Finances (ICF) amb Antoni Castells a la conselleria d’Economia afirma que  “el consistori podrà accedir a la informació com si ells mateixos gestionessin els seus impostos”.

L'oficina de la Diputació està al Passeig del Terraplè // Jose Polo

L’oficina de la Diputació està al Passeig del Terraplè // Jose Polo

Estalvi econòmic i més eficiència 

Segons l’alcalde, Xavi Paz, amb aquesta mesura s’aconsegueix “evitar duplicitats i guanyar en eficiència”. A partir d’ara, tots els tributs es gestionaran en un mateix lloc “i això facilitarà les coses als ciutadans” recalca el batlle socialista. Segons el consistori, aquest canvi significarà un estalvi de 13.000€ ja que no s’haurà de fer front a la pòlissa de tresoreria entre altres aspectes.“Esperem, durant el primer trimestre del 2014, poder contrastar amb números l’èxit d’aquesta mesura” ha afirmat l’alcalde amb la seguretat que la cessió dels impostos a la Diputació, com la que ja van fer fa uns anys els municipis de l’entorn, serà positiva per a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades

  5 comments for “La cessió dels impostos a la Diputació “no significarà pèrdua d’informació” per a l’Ajuntament

 1. 30/12/2012 at 15:28

  Supongo que se reducira el numero de empleados del ayuntamiento no?

 2. 30/12/2012 at 17:05

  Els partits que van votar a favor volen que l’Ajumtament de Molins no tingui els diners. Així beneficien CiU, PSOE, PP i eviten, per exemple i com han fet alguns municipis, pressionar els bancs davant desnonaments. Capitalisme pur.r

 3. jordi
  30/12/2012 at 23:18

  Aquest Miquel Salazar fa anys que viu de la Diputa… Entre els seus grans èxits professionals es troba el de ser conseller delegat membre de la comissió executiva de Caixa Catalunya. Per tant, un altre dels polítics ineptes en matèria financera que han contribuit a quebrar el sistema financer espanyol.

  La seva formació -llicenciat en dret, no és ni advocat-, ni màster en Esade en funció gerencial. Aquest master d'Esade l'han anat fent tots els càrrecs de confiança dels ajuntaments del PSC. Jo diria que hi ha quelcom vinculat amb el finançament irregular del PSC.

 4. Josep Raventós
  02/01/2013 at 12:00

  El posicionament de la CUP al respecte de la cessió del cobrament d'aquests impostos a la diputació ja ha estat manifestat i per tant no cal repetir-lo.
  Em preocupa que el meu alcalde davant d'una suposada duplicitat decideixi a favor de la diputació i en contra de l'Ajuntament. I dic suposada perquè l'impost/taxa és municipal i l'obligació de cobrar-lo el té l'Ajuntament i per tant aqui qui "duplica" és la diputació.
  En els propers anys tindrem molta feina a re empoderar els municipis i els estaments públics en general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *