El Centre García-Nieto ja és un punt acreditat per fer les proves ACTIC

El Centre d’Ocupació Joan N. García-Nieto ja és centre col·laborador i examinador de les proves ACTIC. Des d’aquest mes, els molinencs poden acreditar els seus coneixements en tecnologies de la informació sense haver de desplaçar-se a altres municipis.

actic_logo_130pxLa Direcció de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la sol·licitud de l’Ajuntament de Molins de Rei per fer que el Centre d’Ocupació Joan N. García-Nieto sigui centre col·laborador i examinador de les proves ACTIC, l’acreditació oficial de competències digitals en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Des de l’any 2009 permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències TIC mitjançant una prova que es realitza per ordinador en els centres acreditats però fins ara no hi havia cap espai on examinar-se a Molins de Rei. La petició del consistori es va fer el passat mes de juliol i, després d’uns mesos de tràmits, el passat dilluns 10 de desembre es va realitzar la primera prova al García-Nieto, fent que per primera vegada un molinenc pugui acreditar les seves competències en tecnologies de la informació i la comunicació sense desplaçar-se a un altre municipi com fins ara.

Les inscripcions per realitzar les proves ACTIC es poden fer a través de la pàgina web que inclou tota la informació sobre aquesta acreditació. A la barra esquerra de la pàgina web s’ha de fer clic a “Inscripció d’aspirant” i allà ja es pot fer la sol·licitud escollint el Centre Joan N. García-Nieto amb el calendari de proves i franges horàries. disponible. Els que superen amb bona nota la prova reben un certificat acreditatiu emès per la Generalitat que permet acreditar un determinat nivell de competències (bàsic, mitjà o avançat) en tecnologies de la informació i la comunicació davant qualsevol empresa o administració.