En marxa una nova edició dels Premis Ràdio Molins de Rei

Les votacions al premi  Molinenc/a d’Honor ja estan obertes a través de d’Internet. El jurat decideix a hores d’ara els premiats de la resta de categories però ja ha anunciat que el Premi Comunicació Miquel Armengol serà per a Jordi Hurtado. La gala d’entrega serà el proper 11 de gener. 

L'emissora es troba en un procés de renovació // Jose Polo

L’emissora es troba en un procés de renovació // Jose Polo

Després de la recuperació feta l’any passat, els Premis Ràdio Molins de Rei busquen la seva consolidació. Enguany, la gran novetat, és que la votació per al premi de Molinenc/a d’Honor es farà exclusivament a través d’internet, mitjançant la web creada expressament pels premis. El cap de programes de l’emissora municipal, Oriol Romeu, explica que aquesta mesura “vol crear un sistema de votació on cada persona sigui un vot”. Tot i que garantitzar això a la xarxa és impossible, Romeu declara que “s’han posat tots els impediments tècnics possibles per fer que el sistema sigui fiable”. Durant la passada edició dels premis, algunes persones van intentar tergiversar els resultats votant, repetidament, al seu candidat o candidata.

Joan Requena, Meritxell Puig, Pep Bergadà, Jaume Villanueva, “Laieta” Raventós i “Manolita” Álvarez són els candidats al premi Molinenc/a d’Honor 2012. Tots ells han estat proposats pel jurat de les diferents categories i ara és la ciutadania qui té la paraula a través de la pàgina web de votacions dels Premis. Joan Requena ha estat responsable durant més de 40 anys del bar Garbí de la plaça de Catalunya; Meritxell Puig és la responsable de la canalla de la colla castellera dels Matossers; Pep Bergadà és dissenyador gràfic i impulsor d’activitats culturals com el Cineclub, Contrabaix i Daltabaix; Jaume Villanueva és home de teatre recentment reconegut per la crítica i el públic amb l’espectacle “La vampira del Raval”; “Manolita” Álvarez és una activista social que ha dedicat bona part de la seva vida a col·laborar en associacions contra l’alzheimer, l’alcoholisme i altres accions solidàries; i “Laieta” Raventós, és una artista de gran vàlua, una de les pioneres de la pintura a Molins de Rei i avançada a la seva època.

Aposta per internet

L’alcalde, Xavi Paz, afirma que l’edició dels premis d’enguany reflexa “l’aposta per internet que s’està fent a l’emissora”. A més, el batlle socialista, va expressar que el consistori mostra un “total suport” cap a l’emissora en un context on la desaparició de mitjans de proximitat són a l’ordre del dia. Paz també va lamentar “la impossibilitat de dotar a la ràdio d’un substitut” durant el temps que estigui de baixa la periodista Sílvia Artés, una dels dos professionals d’aquest ofici amb els quals compta l’emissora.

L’altra novetat d’aquesta edició dels premis és una nova imatge corporativa que, a partit d’uns colors molt vius, dona una impressió de modernitat que encaixa en el procés de renovació i obertura a les noves tecnologies en el qual es troba l’emissora. Els guardons han estat dissenyats per l’artista local Quim Rifà.

La gala d’entrega, que es realitzarà el proper 11 de gener al Foment Cultural i Artístic, tindrà l’actuació dels grups Baketoma i de La Banda dels Premis, formada per Sergi Carós, Gerard Capdevila i els guanyadors del Sona9 Gerard Tort i Sergi Estella.

Alguns dels candidats al premi Molinenc/a d'Honor durant la presentació // Jose Polo

Alguns dels candidats al premi Molinenc/a d’Honor durant la presentació // Jose Polo

Jordi Hurtado, premi Comunicació Miquel Armengol 2012

L’única categoria no escollida per votació popular o mitjançant un jurat independent, el premi Comunicació Miquel Armengol, ha recaigut en el periodista Jordi Hurtado, veterà presentador del programa Saber y ganar de La 2 de TVE. L’equip de treballadors de la ràdio i els responsables de comunicació de l’Ajuntament de Molins de Rei han decidit premiar d’aquesta manera la llarga trajectòria comunicativa del molinenc.

En aquests moments, el jurat independent de la resta de categories està fent les últimes valoracions per tal d’escollir els guanyadors dels premis cultura, esport, solidaritat, comerç, innovació i educació. Els premis que s’entregaran són, segons Oriol Romeu, “una oportunitat de reconèixer i fer justícia al teixit social de la vila i a les persones que hi dediquen energies per millorar-la”.

Recomanacions personalitzades