En marxa una nova edició dels Premis Ràdio Molins de Rei

Les votacions al premi  Molinenc/a d’Honor ja estan obertes a través de d’Internet. El jurat decideix a hores d’ara els premiats de la resta de categories però ja ha anunciat que el Premi Comunicació Miquel Armengol serà per a Jordi Hurtado. La gala d’entrega serà el proper 11 de gener. 

L'emissora es troba en un procés de renovació // Jose Polo

L’emissora es troba en un procés de renovació // Jose Polo

Després de la recuperació feta l’any passat, els Premis Ràdio Molins de Rei busquen la seva consolidació. Enguany, la gran novetat, és que la votació per al premi de Molinenc/a d’Honor es farà exclusivament a través d’internet, mitjançant la web creada expressament pels premis. El cap de programes de l’emissora municipal, Oriol Romeu, explica que aquesta mesura “vol crear un sistema de votació on cada persona sigui un vot”. Tot i que garantitzar això a la xarxa és impossible, Romeu declara que “s’han posat tots els impediments tècnics possibles per fer que el sistema sigui fiable”. Durant la passada edició dels premis, algunes persones van intentar tergiversar els resultats votant, repetidament, al seu candidat o candidata.

Joan Requena, Meritxell Puig, Pep Bergadà, Jaume Villanueva, “Laieta” Raventós i “Manolita” Álvarez són els candidats al premi Molinenc/a d’Honor 2012. Tots ells han estat proposats pel jurat de les diferents categories i ara és la ciutadania qui té la paraula a través de la pàgina web de votacions dels Premis. Joan Requena ha estat responsable durant més de 40 anys del bar Garbí de la plaça de Catalunya; Meritxell Puig és la responsable de la canalla de la colla castellera dels Matossers; Pep Bergadà és dissenyador gràfic i impulsor d’activitats culturals com el Cineclub, Contrabaix i Daltabaix; Jaume Villanueva és home de teatre recentment reconegut per la crítica i el públic amb l’espectacle “La vampira del Raval”; “Manolita” Álvarez és una activista social que ha dedicat bona part de la seva vida a col·laborar en associacions contra l’alzheimer, l’alcoholisme i altres accions solidàries; i “Laieta” Raventós, és una artista de gran vàlua, una de les pioneres de la pintura a Molins de Rei i avançada a la seva època.

Aposta per internet

L’alcalde, Xavi Paz, afirma que l’edició dels premis d’enguany reflexa “l’aposta per internet que s’està fent a l’emissora”. A més, el batlle socialista, va expressar que el consistori mostra un “total suport” cap a l’emissora en un context on la desaparició de mitjans de proximitat són a l’ordre del dia. Paz també va lamentar “la impossibilitat de dotar a la ràdio d’un substitut” durant el temps que estigui de baixa la periodista Sílvia Artés, una dels dos professionals d’aquest ofici amb els quals compta l’emissora.

L’altra novetat d’aquesta edició dels premis és una nova imatge corporativa que, a partit d’uns colors molt vius, dona una impressió de modernitat que encaixa en el procés de renovació i obertura a les noves tecnologies en el qual es troba l’emissora. Els guardons han estat dissenyats per l’artista local Quim Rifà.

La gala d’entrega, que es realitzarà el proper 11 de gener al Foment Cultural i Artístic, tindrà l’actuació dels grups Baketoma i de La Banda dels Premis, formada per Sergi Carós, Gerard Capdevila i els guanyadors del Sona9 Gerard Tort i Sergi Estella.

Alguns dels candidats al premi Molinenc/a d'Honor durant la presentació // Jose Polo

Alguns dels candidats al premi Molinenc/a d’Honor durant la presentació // Jose Polo

Jordi Hurtado, premi Comunicació Miquel Armengol 2012

L’única categoria no escollida per votació popular o mitjançant un jurat independent, el premi Comunicació Miquel Armengol, ha recaigut en el periodista Jordi Hurtado, veterà presentador del programa Saber y ganar de La 2 de TVE. L’equip de treballadors de la ràdio i els responsables de comunicació de l’Ajuntament de Molins de Rei han decidit premiar d’aquesta manera la llarga trajectòria comunicativa del molinenc.

En aquests moments, el jurat independent de la resta de categories està fent les últimes valoracions per tal d’escollir els guanyadors dels premis cultura, esport, solidaritat, comerç, innovació i educació. Els premis que s’entregaran són, segons Oriol Romeu, “una oportunitat de reconèixer i fer justícia al teixit social de la vila i a les persones que hi dediquen energies per millorar-la”.

 • Teresa

  No es necesario se muy listo para darse cuenta de la tomadura de pelo : 1) incomprensiblemente, por 2º año consecutivo las votaciones se hacen por Internet, y todos sabemos para ello es necesario hacerlo a través de un PC o de algún teléfono que admita Internet. 1) Para conocer el prototipo del oyente asiduo a RMdR , basta sintonizar la radio las tardes de los jueves en el programa “El mig com en dijous” o los viernes con el programa “Divendres i olé” , y se deducira que la mediana de edad de las/los oyentes/ es de 70 años, a todas luces, mayormente incapaces de manejar un PC, y menos Internet. 2) El certamen y los candidatos se dieron a conocer en mediodia del lunes dia 17 . 3) Las/los candidatas/os no son especialmente conocidos por la gente joven que son los máximos usuarios de Internet, 4) El sistema admite 1 voto por PC y no por persona en contra de lo que dijo el Cap de programes de : “un sistema de votació on cada persona sigui un vot”.
  Por todos los puntos expuestos, a no ser que sea cierto lo indicado por por el Sr. Romeu en que “s’han posat tots els “impediments” tècnics possibles per fer que el sistema sigui fiable”. Dichos “impedimentos” debe ser seguramente este “tongo” o quizás deberíamos decir esta “corrupción municipal” institucionalizada, ya que es totalmente imposible que haya tantos PC’s en Molins y menos que las/los oyentes prototipo de RMdR votasen , y que en la noche del miércoles dia 19 se hubiese ya alcanzado los 450 votos, el jueves 670, el viernes 890 ,.. Volvemos de nuevo a vislumbrar la “mano negra” del “pucherazo” , que apareció el año anterior, en las votaciones a través de Viu molins.
  La ciudadanía de Molins de Rei está ya harta de tanta farsa y corrupción minicipalizada , capaces de confundir “popular” por “honor” y que eso sirva solamente para la ostentación de ediles “chupamicros” de turno, y que sirva como justificación al agujero negro de la emisora municipal con constantes bajas. Es incomprensible que dicho certamen se emita de nuevo después de las irregularidades en su recuperació feta pel PSC l’any passat, y que el PSC-Molins en su afan de chupar micro busquen la seva consolidació.

 • joan güell

  Tinc entès que l'any passat només va haver 27 trucades…

  • Teresa

   güell : Creo que su dato está equivocado años luz, Quizás los de Viu molins nos pudiesen clarificar el dato de las votaciones del año pasado.

   • viumolinsderei

    No tenemos los datos exactos pero se realizaron muchas más votaciones a través de Internet que por vía telefónica.