Aprovada una moció contra la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva

El ple municipal ha aprovat una moció presentada per Iniciativa i el PSC en defensa al dret al propi cos i en contra de la reforma restrictiva de la Llei de salut sexual i reproductiva que vol fer el govern espanyol. Tots els grups polítics donen suport a la moció excepte el PP.

La mesura va propiciar un intens debat al ple municipal // Jose Polo

Imatge de la sala de plens durant la celebració de la sessió plenària del mes d’octubre // Jose Polo

El text aprovat alerta de les “amenaces directes de tornar més enllà de la Llei del 1985” degut a les mesures preses pel Govern del PP per impedir la gratuïtat de la interrupció de l’embaràs. La moció rebutja qualsevol modificació restrictiva en els drets de les dones a decidir sobre el propi cos i, per tant, s’oposa a qualsevol retallada de la Llei 2/2010.

La moció també demana l’accés universal a la informació en matèria de sexualitat i mètodes anticonceptius, l’educació sexual, cobertura legal en les interrupcions voluntàries de l’embaràs a la xarxa de salut pública i el reforç dels serveis d’informació i assessorament professional a les dones.

Des d’Iniciativa per Molins de rei acusen al govern popular de voler “convertir els drets de les dones en moneda de canvi per acontentar als sectors més ultraconservadors” i asseguren que la crisi pot acusar més diferències entre les dones que poden escollir on, quan i com poden avortar en relació a les que menys recursos tenen.

La moció, presentada per Iniciativa per Molins de Rei i el PSC, va ser aprovada al ple municipal del mes d’octubre amb el suport de tots els grups polítics excepte el PP, que es va abstenir sense participar en el debat sobre la moció.

Recomanacions personalitzades