Laura Duran (Iniciativa) renuncia a l’acta de regidora

La regidora d’Iniciativa per Molins de Rei Laura Duran ha presentat la seva renúncia a l’acta de regidora. La portaveu de la formació ecosocialista durant la passada legislatura i actual número 2 del grup municipal deixa la primera línia de la política per “motius personals, formatius i professionals”.

Laura Duran va criticar la gestió que s'està fent de la Federació Obrera al mateix edifici // David Guerrero

Laura Duran durant un acte d’Iniciativa a la Federació Obrera el passat 14 d’abril // David Guerrero

El relleu generacional després de perdre el poder comença a arribar a Iniciativa. Laura Duran, actual número 2 de la formació ecosocialista i portaveu del partit durant la passada legislatura, deixarà de ser regidora de l’Ajuntament de Molins de Rei el proper dijous, quan presentarà la seva renúncia al ple municipal, segons ha avançat El Llaç. L’executiva local del partit ja sabia des de fa uns mesos la intenció de Duran i ha estat aquest mes quan la regidora ha pres la decisió definitiva de posar el punt i final a la seva etapa com a regidora pocs dies abans d’acabar l’any.

Laura Duran ha escrit una carta als militants i simpatitzants d’Iniciativa per Molins de Rei en la que explica que deixa el càrrec “per motius personals, formatius i professionals”. En aquesta carta, a la que ha tingut accés Viu Molins de Rei, Duran agraeix als companys de partit la seva confiança i mostra la seva satisfacció per “representar a una força política com la nostra i a tota la ciutadania de la vila”. La regidora també demana disculpes per totes aquelles vegades que no hagi pogut estar a l’altura de les expectatives.

La que va ser regidora d’Educació durant la passada legislatura justifica la seva decisió per motius personals. “Necessito fer un parèntesi de tot aquest temps de feina, reptes, conflictes, il·lusió…”, diu Duran. Tot i això, també assegura en la carta enviada als simpatitzants que continuarà militant en el partit “i estant a disposició d’Iniciativa per a tot el que se’m demani”.

Relleu a Iniciativa

La marxa de Laura Duran dona peu a l’inici d’un relleu a Iniciativa pendent des de la derrota a les passades eleccions municipals, un procés que Esquerres per Molins de Rei va iniciar ja fa un any amb la renúncia de Víctor Puntas i el relleu de Sílvia Guillén. En aquest sentit, Duran remarca que “hi ha moltes dones i homes amb qui podem treballar conjuntament i encara no els coneixem”, fent una crida a la renovació del partit amb noves cares per superar l’actual etapa a l’oposició.

De moment, la desaparició de Laura Duran de la sala de plens donarà un major pes a Sergi Conde, figura emergent d’Iniciativa per Molins de Rei. Tot i això, el portaveu del grup municipal continuarà sent l’exalcalde, Ivan Arcas, qui de moment no es planteja deixar la política en els propers mesos.

La incògnita ara és saber qui ocuparà la cadira que deixa buida Laura Duran. El número 5 a la llista que Iniciativa va presentar a les passades eleccions és Lluís Carrasco, l’actual president de l’executiva local dels ecosocialistes a Molins de Rei. En el cas de que Carrasco opti per no ser regidor, el seu lloc correspondria a Maribel Solé, el que suposaria una cara nova en el grup municipal d’Iniciativa per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades

  10 comments for “Laura Duran (Iniciativa) renuncia a l’acta de regidora

 1. 17/12/2012 at 18:50

  En sòc testimoni de la seva tasca diaria, de la seva honestetat, i de la seva capacitat de treball. “Esta chica vale mucho”. És una pena tot i que s’ho mereix. Un descans. Si finalment aterra la Maribel en el seu lloc serà un bon relleu.

 2. Teresa
  19/12/2012 at 17:40

  Independientemente de la voluntad y dedicación del la Sra. Durán a lo largo de todos estos años en el campo político municipal, que sin conocerla personalmente en profundidad, parece positiva, es lastimoso descubrir en el análisis del prototipo de un político, el que no son representativos de muestra de las gentes que componen la sociedad, Prueba de ello es que el 90 % de ellos vienen del funcionariado : maestros, empleados públicos, empleados del INEM , etc, que tienen grandes facilidades, en contra de la privada, en solicitar una excedencia, y en abandonar con gran facilidad el cargo, la mayoria de las veces monótono y aburrido, sin importarles en mucho la repercusión sobre alumnos, compañeros o profesores, para intentar escalar de la forma más rápida posible posiciones políticas. Mayormente, esas gentes son bastante mediocres en su actividad funcionarial.
  Los candidatos a regidores municipales deberian ser más representativos de la sociedad a la que representan : albañiles, panaderos/as, mecánicos , cocineros/as , tenderos/as , etc, gentes que tengan interés en dedicarse una temporada a los asuntos del municipio, sin necesidad de dejar sus empleos ni hacer de la política su negocio y modus vivendi. Al fin y al cabo, en realidad, son los empleados municipales los que deben de trabajar y que para ello, poco o mucho, se les paga de nuestros impuestos

 3. Teresa
  20/12/2012 at 10:35

  Pues no, no será el Sr. Conde, La Sra. Duran será reemplazada, que no sustituida, por el siguiente de la lista ICV, el Sr. Carrasco ( el de las paellas) que en los años 80 fue el cap de Policia Municipal de Molins de Rei en el mandato de Castellana y que ahora debería estar ya cobrando su jubilación, Aún que no se aporte nada, unos dineritos de más por calentar una silla, a igual que el Sr. Ramos del PP ( vigilante jurado en activo) a nadie le viene mal.

  • marc
   21/12/2012 at 20:44

   Al Sr. Carrasco li falten bastants anys per arribar a la jubilació. I segur que te moltíssim més per aportar, tot i que no és poc el que ja ha aportat sense haver estat mai regidor. Enhorabona Lluís.

 4. Josep M
  21/12/2012 at 13:22

  Felicitats a la ja ex-regidora Laura Duran per haver estat sempre un exemple i molta sort en els seus projectes futurs.

 5. marc
  21/12/2012 at 20:36

  La Laura és com haurien de ser tots i totes els polítics: perseverant, educada, lluitadora, dialogant… podria seguir amb una llista molt llarga. Et mereixes un descans que espero no sigui definitiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *