Els plans d’ocupació donaran treball temporal a 27 persones

L’Ajuntament realitzarà 27 contractes laborals d’una duració de sis mesos. Les feines tenen com a objectiu fomentar la “convivència” i l'”accessibilitat” de Molins de Rei. Els processos de selecció s’han organitzat en tres semestres diferents. Els seleccionats rebran formació específica per actuar d’agents cívics o reformar el carrer Sant Antoni Maria Claret entre altres projectes. 

El carrer Sant Antoni Maria Claret va estar tallat durant més d'un mes en ambdos sentits // David Guerrero

La millora del carrer Sant Antoni Maria Claret serà una de les feines el·laborades a partir dels plans d’ocupació // Arxiu — David Guerrero

Els plans d’ocupació 2012-2014 de l’Ajuntament de Molins de Rei donaran feina a un total de 27 persones. El contractes temporals tindran sis mesos de duració amb una jornada laboral del 70%, reservant el un 30% per a la formació específica dels nous treballadors. Els diferents projectes es realitzaran en tres semestres diferents tenint, per tant, tres processos de selecció diferenciats, el primer dels quals ja s’ha realitzat. Aquests plans s’han fet gràcies a la col·laboració de l’Àrea Metropolitana.

Segons la regidora d’Ocupació, Anna Cantudo, els plans s’han realitzat amb la intenció d’arribar “al màxim de famílies”. Les condicions laborals de les persones contractades “han estat negociades amb els sindicats”, diu la socialista. Cantudo afirma amb rotunditat que “tot i la polèmica que part de l’oposició ha volgut crear, hem d’estar satisfets per poder donar oportunitats a un bon número de persones”. L’alcalde, Xavi Paz, ha assenyalat durant la presentació que els plans “responen a la necessitat de lluitar contra l’atur complint amb els compromisos marcats pel Consell de seguiment de la crisi.

Foment de la convivència i l’accessibilitat 

Els llocs de treball que es crearan són nou contractes per a la brigada de manteniment, nou contractes d’agent cívic i nou contractes per a peons forestals. Cantudo assenyala que l’objectiu és “millorar la convivència i l’accessibilitat de cara a les persones”. 

Els agents cívics, dedicats a millorar la convivència en el dia a dia del poble van tenir una molt bona acceptació en el Centre Vila l’any passat i són una de les mesures més ben valorades pel govern municipal. Ara, és vol fer extensiva aquesta proposta a altres indrets de Molins de Rei. En una primera fase, els tres agents cívics cobriran tres barris del municipi on la densitat de població és més elevada, concretament el barri Centre, el barri del Canal i el barri de la Granja. Posteriorment, i en funció de diferents variables, s’estudiarà la possibilitat d’ampliar la zona de desenvolupament fins a cobrir la totalitat dels barris.

D’altra banda, la brigada de manteniment tindrà com a primera tasca la millora de l’accessibilitat dels passos de vianants. Posteriorment treballarà en la millora del manteniment dels polígons El Pla i Riera del Molí. Segons ha pogut saber aquesta redacció, una altra de les feines que seran encarregades serà la millora de l’estreta vorera del carrer Sant Antoni Maria Claret, situat al darrera de l’estació de Renfe. Aquest carrer haurà de fer front en uns mesos a unes obres fetes per Adif.

Nova convocatòria al maig

Aquests projectes es desenvoluparan en tres semestres: l’actual, de l’11 de desembre de 2012 i fins el 10 de juny de 2013, de l’11 de juny de 2013 fins el 10 de desembre de 2013 i finalment, de l’11 de desembre de 2013 fins el 10 de juny de 2014. En els dos propers semestres es realitzaran processos selectius nous i independents podent presentar-se novament les persones reserves i no seleccionades per al primer semestre, així com noves persones.

Recomanacions personalitzades