La paga de Nadal de tres regidors i l’alcalde es destinarà a plans d’ocupació

Els tres regidors amb dedicació exclusiva -Zaragoza, Santamans i Martí- i l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, no rebran paga extra de Nadal “en solidaritat amb els treballadors de l’ajuntament”. Els més de 13.000€ d’estalvi es destinaran a plans d’ocupació.

Imatge del ple municipal del mes de novembre // Jose Polo

És una mesura de “solidaritat” amb els treballadors de l’Ajuntament // Jose Polo

Els treballadors de l’ajuntament de Molins de Rei, igual que els de gairebé totes les administracions de l’estat, no cobraran la paga extra de Nadal d’aquest any. Aquesta mesura, que és una de les decretades per l’executiu de Mariano Rajoy per “garantir l’estabilitat pressupostària”, afectarà també als regidors amb dedicació exclusiva i a l’alcalde, que han renunciat a aquesta part del seu sou “com a mesura de solidaritat amb els treballadors i treballadores de l’ajuntament”, segons afirmen tots els partits menys el PP a una moció de rebuig a les retallades del govern central, presentada al ple d’octubre.

La supressió voluntària de la paga extraordinària de desembre només afectarà a aquells membres del ple municipal que la cobren normalment, que són l’alcalde -el socialista Xavi Paz-, que deixarà de cobrar 3.762,94€ bruts, i tres dels regidors que formen part de l’equip de govern: Miguel Zaragoza -també socialista- i els convergents Mònica Santamans i Joaquim Martí. Cadascun d’ells havia de cobrar 3.300,31€ bruts.

La suma de les quatre pagues suposa 13.663,87€ d’estalvi per a l’ajuntament, import que es destinarà a “despeses diverses de plans d’ocupació”, segons Miguel Zaragoza, que presideix l’Àrea d’Economia i Serveis Generals i creu que “sembla que els treballadors públics només siguin funcionaris i personal laboral, quan ho som tots els membres del ple, que ens devem als ciutadans”.

Des de l’oposició, Esquerres per Molins de Rei i la Candidatura d’Unitat Popular van demanar durant el debat sobre la mesura que es va fer al ple municipal d’octubre que la mesura també s’apliqués a la resta de regidors, descomptant-los la part proporcional del sou. En canvi, des d’Iniciativa, Ivan Arcas s’hi va mostrar “evidentment” en contra, “tot i que és una cosa que en aquest ajuntament també passa”. D’altra banda, el líder d’Iniciativa va mostrar-se contrari a la mesura perquè “penja d’una imposició del govern de Madrid que pretén demonitzar els béns de la funció pública”. També va considerar que “aquests temes menyscaben la credibilitat de les coses públiques i dels polítics”.

Àlex Maymó, de la CUP va afegir que la renúncia al sou dels regidors “no ha de justificar la supressió de la paga de Nadal”, i va recordar que hem denunciat altres vegades que els sous dels regidors amb dedicació exclusiva són alts”, a diferència de “treballadors mileuristes o que cobren poc més, que són bastants a l’ajuntament”, als quals “afectarà molt més”.

Finalment, la mesura es va acabar aprovant amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i PSC), la CUP i el PP, i l’abstenció d’Iniciativa i Esquerres per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades

  12 comments for “La paga de Nadal de tres regidors i l’alcalde es destinarà a plans d’ocupació

 1. 10/12/2012 at 21:58

  13.663€ entre 4 surt a 3.400 € aprox per cap. No vegis no? Haurem de cridar al Jordi Evole que es doni una volta per Molins.

 2. Maribel Querido Rodriguez via Facebook
  10/12/2012 at 22:08

  Molt bona Toni, si cobres 3.400€ de paga extra vol que es +o- el teu sou, poder a mi tampoc no m’importaria cobrar 12 sous de 3.400€ i deixar de cobrar 2 del mateix import. Total anual per qui no ho entengui 40.800 €, pobrets quin esfoç que fan sense pagues !!!!

 3. 11/12/2012 at 0:38

  Els sous dels càrrecs polítics són públics, ja els vam explicar en el seu moment: http://www.viumolinsderei.com/2011/07/11/el-sou-de-lalcalde-i-dels-regidors-amb-dedicacio-exclusiva-baixa-un-5/

 4. 11/12/2012 at 9:57

  I entre 4 persones com pot ser que sumin mes de 13000€ en pagues extres??????????? toquen a més de 3000€ cada un!!!! quina vergonya!!

 5. 11/12/2012 at 10:03

  Molt de mangoneo es el que hi ha amb les pagues extra… No es deixaven de pagar per falta de diners??? com es que a mi no me la paguen? jo també la vull dedicar a fins socials com per exemple l´aparato dental del meu fill…

 6. Teresa
  11/12/2012 at 10:22

  La dación de los regidores de la paga extra de Nadal, “en solidaritat amb els treballadors de l’ajuntament”. demuestra una vez más la falta de argumentos y falta de justificación de los dineros en los sueldos políticos, así como una flagrante ligereza en administrar y distribuir los dineros del presupuesto municipal. Los más de 13.000€ d’estalvi deberían destinarse y devolverse de nuevo al presupuesto municipal y no a caprichosamente, como si fuese una partida residual, a plans d’ocupació. Y esto de “solidaritat” és pura falácia. Espanya está en ruina, y a igual que muchos negaban la crisis, ahora están negando la ruina, y quieren seguir en su bonanza de sueldos, Lastimosamente els treballadors de l’ajuntament de Molins de Rei, no cobraran la paga extra de Nadal, pero deberian dar grácias de seguir cobrando algo, mientras hay muchos en la privada que no pueden hacerlo.

  Los mercados económicos y la UE , están pendientes en ver cuando se pone en marcha eso que el PP anunció en julio 2012 , de reducir un 30 % los regidores, El ayuntamiento de Molins de Rei tiene un endeudamiento excesivo, y no debería tomarse las alegrias de gastarse cerca de 1 mill € ( 886.283,19 € ) en salarios políticos, y con la que cae, aún querer aumentárselo para el 2013. No parece que nuestros políticos locales prediquen con el ejemplo y sean los primeros en apretarse el cinturón, Con la que cae, a la ciudadanía ya no nos convence eso de “ los otros también lo harían” , El alcalde -el socialista Xavi Paz-, debió compatibilizar su elección, con el no dejar su empleo de masajista en el ayuntamiento Gavá , y el Sr. Miguel Zaragoza -també socialista- su empleo de contable en el ayuntamiento de Rubí , y els convergents Mònica Santamans i Joaquim Martí, el de sus labores, sin dejar de tener en cuenta que “tots els membres del ple, que ens devem als ciutadans”. No es de extrañar la negación a la propuesta de que la mesura, també s’apliqués a la resta de regidors, por parte de quien ha hecho de la política su modus vivendi, como en d’Iniciativa, Ivan Arcas s’hi va mostrar en contra, máxime cuando en declaraciones de éste señor en RMdR justificaba, que no era correcto disminuir los salarios de los políticos ni el de los funcionarios, para no disminuir el consumo. ¡ Vaya con el pensamiento ! Es una injusticia, por lo que trabaja, que el sueldo del regidor de ExMdR Sr. Romeu , prejubilado de banca, sea el mismo que el del PP , Sr. Ramos , guarda jurado en activo, que no hace nada, Nada de nada.

  • joan pere
   11/12/2012 at 20:16

   Sr.Daniel Closa quant es presenta a les properes eleccions municipals ? El moviment es fa caminant……

   • Teresa
    12/12/2012 at 16:25

    Si no tiene más argumetos que los expuestos por debatir del tema, ydice muy poco de Usted y es señal que inequívoca que acepta lo que se ha dicho, . ¿ Quien es ese Sr. ? Yo me llamo Teresa , Siga por ahí, se lo pido por favor. Bastante me cuesta dar mis opiniones en Viu molins como para entretenerme en denunciarles por facilitarle mi indentidad.

 7. joan pere
  14/12/2012 at 19:39

  No cal ser Perry Maison per coneixer els seus escrits que son els mateixos que desprès envia al Llaç on si es demana l’dentitat, deu ser que el seu hobby de la fotogràfia …no cal tindrà cap amic dins de aquest mitja com Viu Molins. A més es traiciona vostè mateix amb “Bastante me cuesta dar mis opiniones en Viu molins como para entretenerme en denunciarles por facilitarle mi indentidad.” Com entrar a debatre amb vostè es quasi be imposible (veure historic) i com vostè a vegades té les seves ideies que creu son les correctes i pensa que mlta gent es del seu parer. Llavors ja sap es presenta a unes eleccions i veura el resultat. Això es la democràcia

  • Teresa
   22/12/2012 at 8:31

   Mi not entendeg nada de lo que dice.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *