Pere García: Respecte per les institucions democràtiques… per a totes, és clar

Aquesta darrera campanya electoral hem vist com des del diari El Mundo i des de la cúpula del PP es van filtrar informacions de possibles delictes fiscals on s’implicava al President de la Generalitat. Informacions que des CiU es van entendre com una atac contra Catalunya, contra la democràcia i contra la presumpció d’innocència.

Ara bé, durant les passades eleccions municipals a Molins de Rei va ser precisament CiU, junt amb el PSC i la CUP, els que van actuar de la mateixa manera contra l’anterior equip de govern liderat per Iniciativa (del qual CiU també en formava part, encara que no ho diguin gaire) amb falses insinuacions i denuncies.  Semblava que tot s’hi valia per esgarrapar vots, i la tàctica encara que d’una gran baixesa, va ser efectiva.

Estic convençut de que per arribar a ser Alcalde, cal fer-ho des de la honestedat, amb bons arguments, i presentant propostes de futur a les que es pugui donar compliment. Fins que l’informe de la Diputació de Barcelona no va ser públic i es va veure que no existia cap irregularitat als comptes i fins que no s’ha pronunciat la Fiscalia afirmant que ningú havia comés cap delicte, ha planejat la sospita sobre diversos regidors i regidores, i sobre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Molins de Rei. Gent que dia a dia s’esforça per tirar endavant la nostra Vila.

Confiem en que el President de la Generalitat de Catalunya sigui innocent, per mi ho serà fins que es demostri el contrari. I tant de bo aquells que ara clamen al cel per que es respecti aquesta presumpció haguessin après la lliçó abans.

No es pot tractar de devaluar una Institució democràtica amb mentides, ja sigui la Generalitat de Catalunya o l’Ajuntament de Molins de Rei. Això pot arribar a beneficiar a algú a curt termini però ens perjudica a tots els ciutadans i ciutadanes. Aquestes institucions, amb els seus defectes i virtuts, són la veu del Poble. Cal doncs, respecte per les Institucions Democràtiques del País… per a totes, és clar.

Pere García i Padilla, responsable d’Acció Política d’Iniciativa per Molins de Rei

Recomanacions personalitzades