Pere García: Respecte per les institucions democràtiques… per a totes, és clar

Aquesta darrera campanya electoral hem vist com des del diari El Mundo i des de la cúpula del PP es van filtrar informacions de possibles delictes fiscals on s’implicava al President de la Generalitat. Informacions que des CiU es van entendre com una atac contra Catalunya, contra la democràcia i contra la presumpció d’innocència.

Ara bé, durant les passades eleccions municipals a Molins de Rei va ser precisament CiU, junt amb el PSC i la CUP, els que van actuar de la mateixa manera contra l’anterior equip de govern liderat per Iniciativa (del qual CiU també en formava part, encara que no ho diguin gaire) amb falses insinuacions i denuncies.  Semblava que tot s’hi valia per esgarrapar vots, i la tàctica encara que d’una gran baixesa, va ser efectiva.

Estic convençut de que per arribar a ser Alcalde, cal fer-ho des de la honestedat, amb bons arguments, i presentant propostes de futur a les que es pugui donar compliment. Fins que l’informe de la Diputació de Barcelona no va ser públic i es va veure que no existia cap irregularitat als comptes i fins que no s’ha pronunciat la Fiscalia afirmant que ningú havia comés cap delicte, ha planejat la sospita sobre diversos regidors i regidores, i sobre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Molins de Rei. Gent que dia a dia s’esforça per tirar endavant la nostra Vila.

Confiem en que el President de la Generalitat de Catalunya sigui innocent, per mi ho serà fins que es demostri el contrari. I tant de bo aquells que ara clamen al cel per que es respecti aquesta presumpció haguessin après la lliçó abans.

No es pot tractar de devaluar una Institució democràtica amb mentides, ja sigui la Generalitat de Catalunya o l’Ajuntament de Molins de Rei. Això pot arribar a beneficiar a algú a curt termini però ens perjudica a tots els ciutadans i ciutadanes. Aquestes institucions, amb els seus defectes i virtuts, són la veu del Poble. Cal doncs, respecte per les Institucions Democràtiques del País… per a totes, és clar.

Pere García i Padilla, responsable d’Acció Política d’Iniciativa per Molins de Rei

 • Miquel J.

  Senyor Pere Garcia, jo no estaria tant segur que Inciativa no va fer cap irregularitat en l'última part del seu mandat. Segons el que diu Viu Molins:

  "Al llarg del document judicial si que es reconeixen algunes actuacions poc lícites per part de l’Ajuntament de Molins de Rei, i la Fiscalia arriba a parlar d’“un cúmul d’irregularitats administratives”, però les considera subsanables.

  En quant al presumpte tràfic d’influències, dirigit al cap de l’àrea d’Economia i Serveis Generals amb l’anterior equip de govern, Joan Montserrat, la Fiscalia també descarta aquestes acusacions excusant a Montserrat en la seva condició laboral de funcionari. Diu la Fiscalia que seria delicte si el tràfic d’influències fos dut a terme per un regidor electe, però no en el cas de ser funcionari municipal."

  Bé, Joan Montserrat potser no era un regidor electe, però era un càrrec de confiança de la regidoria dominada per ICV. I això és un càrrec molt polític. Tot això fa pudor de sucarrim.

  I, més enllà d'això, què ha de dir de tots els càrrecs de confiança superflus que s'han posat durant anys i panys per repartir-se les cadires i omplir-se les butxaques? i sobre els diferents members d'ICV col·locats a altres institucions (Ivan Arcas anomenat vicepresident del Consell Comarcal just després de ser alcalde, Genoveva Martí gerent de St. Esteve Sesrovires a proposta d'ICV d'aquest poble)? Malauradament, ICV també forma part d'aquesta costra política que porta massa anys instal·lada als nostres municipis i Generalitat. Pujant-se els sous desmesuradament (fins a un 125% l'any 2007!) i col·locant amiguets arreu.

  Més enllà de què hagi passat en aquest cas en concret que vostè menciona, no crec que ICV (ni CIU, ni ERC ni per descomptat el PP) puguin donar cap lliçó d'honestedat.

  • marilo

   ¡Venga hombre! No venga a dar lecciones mareando la perdiz que se le ve el plumero demasiado. Si ya ha quedado demostrado que no había trama de corrupción por ningún lado y que fue una maniobra para fastidiar a los que había, gracias a una interventora que ha acabado con denuncias en todos los ayuntamientos en los que ha estado.
   No le quito razón en que hace falta renovación en nuestro ayuntamiento pero de ahí a decir que había corrupción.

  • Àngel

   D'acord amb Marilo, senyor Miquel la Fiscalia diu el que diu, i no el que li agradaria a vosté que digués.
   Desprès d'haver deixat anar molt llast, ara esteu fent les coses bé a Iniciativa, seguiu així… i a qui li piqui doncs que es grati! Felicitats!

   • Miquel J.

    Marilo i Àngel, a mi ni m'agrada ni em deixa d'agradar el que diu la interventora. Simplement he copiat fragments del viu Molins que deixa clar que hi va haver irregularitats (tot i que és veritat que no constituien delicte):
    http://www.viumolinsderei.com/2012/04/16/la-fisca

    Però bé, tot i que no fos delicte, personalment considero que algunes de les coses que feien ICV eren immorals i indignes d'un alcalde i unes persones electes. Si us plau, si creieu que estic equivocat o marejant la perdiu, digueu-me quines d'aquestes coses són mentida (les irregularitats? el presumpte càrrec d'influències de què parla el ViuMolins i la interventora? la col·locació d'Arcas al Consell comarcal? el fitxatge de la Genoveva com a càrrec de confiança a st. Esteve?). Bé, ja direu.

 • Jordi culé

  Suposo que al PSC, senyor Miquel J.,
  és tan descarat,que per aixó no li cal mencionar-lo oi?
  Perqué en l'ambit municipal, comarcal i diputacions,
  són els campions de la curruptela.
  Té raó que ningú pot donar lliçons, tot i que l'article
  del senyor García anomena un cas concret que va
  passar a Molins.
  D'altra banda també podría parlar del tema plaques
  fotovoltaiques del Molí. Aixó si que va ser gros.
  I el que diuen que fa CIU, és normal. El senyor Herrera tampoc
  li interessa recordar que era del tripartit.
  Raons a banda, que cadascú té les seves.
  El que s'ha de fer és mirar al futur i no tant al passat,
  Per tant Arcas, o Romeu o Martí per dir-ne alguns, el
  Que han de fer és apartar-se ja del mig, perque porten
  Massa anys al cotarro.
  El problema és que els que hi han ara tela també.
  Exepte Castillo, Botrán i l'Alcalde Paz, la resta no saben ni
  Articular un discurs decent!
  Seguirem confiant en la política i els polítics, però
  Que Déu ens agafi confessats!!

 • Ricard

  Pere ha passat més d'un any i mig de les municipals i encara no ho heu superat. Oblideu el passat per el bé de Molins de Rei. Tempus fugit. Us trobareu a la propera campanya plorant del per què us van fer fora de l'alcaldia i sense res que oferir al poble

  • marc

   Des d'Iniciativa no han deixat de treballar amb objectius clars… una altra cosa és que vostè no ho vulgui veure així. Ara no sabem cap a on va aquest govern que no es capaç d'aprovar uns pressupostos des del consens i que ho ha d'acabar fent amb el vot de desempat de l'alcalde. Ara sí que s'improvisa!

   • marilo

    Seguro que trabajan mucho en todos los partidos, pero Iniciativa estan haciendolo bien y con las ideas muy claritas.

  • Àngel

   Doncs jo trobo que si cal recordar el que va passar i com alguns van jugar molt brut. De tota manera aquesta legislatura ICV no ha parat de fer propostes i algunes d'elles molt bones!

   • Ricard

    Per cert suposo que quan un govern no s'entèn, els culpables deuen ser tots, no?. O és què n'hi ha uns que sempre són els bons i no fan mai res malament? Sí és va jugar brut, per part de tots, no únicament d'alguns. Sembla massa sectari que sempre els dolents siguin els altres.

 • marc

  Trobo que és un article molt correcte que no ofèn a ningú i que demana respecte per la pressumpció d'innocència i que no s'utilitzin falses denúncies com a mètode per captar vots.
  En quant a les acusacions a l'ex-cap de l'àrea d'economia poder el Sr. Miquel J. hauria de preguntar a l'actual equip de govern perquè segueix a l'Ajuntament si era tan dolent.
  Respecte a la tasca d'Iniciativa durant aquest mandat, crec que són amb diferència els que més estan treballant pel poble… això sí altres fan "grans discursos"

  • Ricard

   A mi em sembla fantàstic que Inicitiva treballi molt poble. Faltaria més, entenc que és el que han de fer els polítics electes. El que dic és que és molt cansat està tota l'estona amb la canço de la passada legislatura. A cada intervenció , a cada ple , sempre recordant el mateix. Oblideu-ho i fantàstic que facin propostes de present i futur. Pèrò no ens recordeu cada cop el que va passar.

   • Josep M

    Això poder li hauria d'explicar al senyor de CiU que no para de queixar-se per l'anterior gestió econòmica quan ningú hi ha trobat cap problema i sobretot quan cal recordar que CiU porta a l'Ajuntament segles al govern… això si que cansa.

 • sergi

  Des d’Iniciativa ja hem passat pàgina fa temps i hem centrat la nostra acció política en moltes altres propostes, hi ha un equip renovat i amb més ganes que mai. Pot visitar la nostra web i veure com hem estat molt actius a l’Ajuntament i a peu de carrer, treballant amb un rumb molt clar.

  Dit això, i un cop es pronuncia la Fiscalia, resulta de justícia donar explicacions sobre el que va passar. Els hi devem a tots aquells càrrecs polítics i treballadors i treballadores de l’Ajuntament als quals es va atacar injustament i, per descomptat a tota aquella gent que ens va recolzar.

  Tot és millorable, tant el que es va fer abans, com el que es fa ara, així que en qualsevol cas moltes gràcies per les crítiques constructives i felicitats a Viu Molins per permetre un espai de debat i opinió com aquest.

 • Teresa

  Observando los resultados de las recientes elecciones autonómicas en Molins de Rei, queda claramente constatado la diversificación de voto y que la ciudadanía en Molins vota a piñon fijo. Las campañas locales, los escándolos, los delitos, falses insinuacions i denuncies, acusaciones entre partidos locales, etc , etc, solo lo conocen los propios militantes , y no transciende a la ciudadanía.
  No creo que los malos resultados de ICV y la pérdida de la alcaldía, en las anteriores municipales, fuese debido a eso de las falses, insinuacions i denuncies que hicieron los de CiU, junt amb el PSC i la CUP, si no más bien por los errores cometidos por ICV en escoger a un socio traicionero como (CIU), simplemente por el acuerdo en el mantenimiento de regidurías (sueldos) a dedicación completa (Sr. Martí – CIU) sin ser absolutamente necesarias, y por el espectáculo de los últimos meses que ofreció el regidor de finanzas Sr. Enric Franc que con eso de querer “treballar per el poble” prefirió adelantar su jubilación a permanecer en su sitio hasta el final, dejando al gobierno y las finanzas municipales con el culo al aire. Esto si que és “d’una gran baixesa”, Teóricamente, de “gent que dia a dia s’esforça per tirar endavant la nostra Vila”. Todos estamos de acuerdo, y por lo tanto no hay que destacarlo, de que per arribar a ser Alcalde, cal fer-ho des de la honestedat, No creo que los de ICV metiesen la mano en la caja, pero todos sabemos que los informes de la Diputació de Barcelona están politicamente amañados y eso de que no existia cap irregularitat als comptes es de creencia dudosa, i si la Fiscalia aún no se ha pronunciado es por exceso de trabajo en Gramanet, Sabadell, Reus, etc. Coincido con lo que respecta a la “honestidad” con lo que apunta Miquel J , y con lo que dice de toda esa trama de ICV en cargos de confianza , Consell Comarcal, Sesrovires, etc. Y no nos sirve de excusa eso de que : “los otros también lo hacían” También coincido con Jordi culé en cuanto a que en l’ambit municipal, comarcal i diputacions, PSC són els campions de la curruptela. Radio MdR , Molins Energia, plaques fotovoltaiques del Molí, etc. Y que Arcas, Romeu o Martí han hecho de la politica su modus vivendi, y porten massa anys al cotarro, así como el Sr. Garcia(ICV) en las tertulias politicas de los miércoles en RMdR , Y que el que s’ha de fer és mirar al futur i no tant al pasat. Estoy de acuerdo en eso de que el locutor de la COM Sr Castillo (CUP) , o el Sr Botrán (CUP) , puedan articular un discurso sin contenidos, pero no lo estoy con lo que dice del Alcalde Paz, ya que no sabe ni articular decentemente nada y ni decir nada con contenido. Alguien tendría que dar respuesta a lo que nos pregunta Marc : En quant a les acusacions a l’ex-cap de l’àrea d’economia poder s’haria de preguntar a l’actual equip de govern perquè segueix a l’Ajuntament si era tan dolent? Finalmente, mirando el diario digital, da la impresión de que Viu molins no se lo lee nadie, pero veo que no es así, Me apunto a lo de Sergi : Felicitats a Viu Molins per permetre un espai de debat i opinió com aquest.

 • Josep M

  Bé per l'article i bé per Iniciativa que heu anat deixant el llast intern i extern que us sobrava per tornar a fer bona feina. I com diu Teresa treballar hauria de ser el normal però n'hi ha uns quants que porten ja gairebé dos anys de vacances a l'Ajuntament així que quan les coses les feu bé també s'ha de dir. No falleu ara!

 • joan pere

  Sembla que per la gent de ICV Molins el passat no s'oblida i volem fer d'un cas d'un diari "El Mundo" una jugada per veure el mateix a Moins de Rei, ni tant sols agafen el cas de Sabadell…. es clar ells son part implicada dins de la part d'investigació i llavors on es la presunció d'inocencia ?
  Però sembla que atribueixen la seva davallada a les municipals aquest fet ? Realment pensen que aquest fet amb els mitjans de comunicació que tenim (RMR,Llaç i Viu Molins) a arribat a 14.000 electors i s'han decidit a cambiar el seu vot ? Com a minim coneixem 5 mil.lions de deutes amb proveidors i en les elleccions el Sr. Arcas deia 2 i per culpa de la Interventora, coneixem plaques fotovoltaiques que mai han sigut enxufades, coneixem assesor externs no funcionaris del mateix Ajuntament , coneixem que els seus dirigents per art de gracia son col.locats en altres llocs. La veritat si ICV vol fer un canvi de veitat s'hauria de proposar fer un canvi intern de veritat ja que son els mateixos i deixar a gent com el Conde i no pas Arcas, Genovevas i Presidents vitalicis de partit