Molins de Rei es posa la gorra en solidaritat amb els nens amb càncer

La festa solidària a Molins de Rei ha recollit un total de 12.610€ que es destinaran a projectes de l’AFANOC, l’associació de famílies i amics de nens amb càncer a Catalunya. L’entitat passa un mal moment degut a la manca de finançament ja que depèn exclusivament de les aportacions voluntàries de la ciutadania.

L'escola Alfons XIII es va omplir com mai // Jose Polo

L’escola Alfons XIII es va omplir com mai // Jose Polo

Definitivament, Molins de Rei s’ha posat la gorra. Aquest cap de setmana la vila s’ha sumat, per sisena vegada, a la campanya Posa’t la gorra! que organitza l’Associació de Famílies i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). En total s’han recaptat 12.610€. El president d’aquesta associació, Josep Pla Boix, destaca en declaracions a Viu Molins de Rei que “en els darrers anys Molins de Rei ha agafat una volada gairebé com la festa oficial que fem nosaltres al zoo de Barcelona”.

La multitudinària festa solidària va ser el diumenge 2 de desembre al pati de l’escola Alfons XIII i va comptar amb activitats de diferents entitats. L’esplai Spai protagonitzava un taller de confecció d’un calendari, els membres del Cuc van fer tallers per decorar la gorra mentre pintaven la cara a als més valents i altres bèsties de foc com l’Enxuscat i el Camell també eren a l’acte. Els Matossers feien participar als infants en la confecció de castells, però també podien optar per fer bombolles de sabó de la mà de D’embruix. Per la seva banda, els nois d’Spot 10 van col·laborar aportant una maqueta d’un skatepark on els nens i no tant nens jugaven al finger skate fent passar pel circuit un monopatí de la mida d’un dit. A més, la policia local i el cos de bombers deixaven entrar als seus vehicles als més menuts mentre un castell inflable presidia el pati de l’escola. A l’exterior, es podia gaudir d’una passejada en poni.

El president de l'AFANOC va explicar les conseqüències de les retallades // Jose Polo

El president de l’AFANOC va explicar les conseqüències de les retallades // Jose Polo

Amb el ritme de la música, els voluntaris no deixaven de vendre gorres, enguany dissenyades per Jordi Labanda. De fet, a la una del migdia ja s’havien esgotat. El president de l’associació va parlar del caràcter “simbòlic” de la gorra perquè tots aquells que vulguin col·laborar “en un acte de solidaritat es posin a la pell dels infants que pateixen càncer”. Però també hi van haver altres mesures per recaptar fons. És el cas de la rifa, o les dues subhastes solidàries, amb productes que havien aportat els comerços locals i personalitats diverses. Entre els objectes subhastats hi havia una samarreta del Barça signada per Leo Messi, una altra per Andrés Iniesta i una tercera signada pel veí de Molins de Rei, Pedro Rodríguez. A més, hi havia una samarreta signada pel jugador de bàsquet del Barça i veí de Sant Feliu, Juan Carlos Navarro, una altra pel jugador de l’Espanyol Javi López. Sergio Ramos, del Reial Madrid, també va voler col·laborar amb la iniciativa aportant una samarreta del club blanc signada. Una bicicleta, un pernil i un mòbil, entre altres objectes, completaven el gran conjunt de coses subhastades en benefici a l’AFANOC. Tots els diners aconseguits per a l’associació es destinaran a “millorar la qualitat de vida de les famílies, així com la tasca psicològica de suport o qüestions de caire social pels malalts” explica Pla amb to de satisfacció.

A cavall de la crisi econòmica, l’AFANOC “viu única i exclusivament de les aportacions de la ciutadania” en un fet’“esperançador” després de la davallada dels ingressos provinents de fons de caixes d’estalvi, empreses i també de l’administració. En total, tenen un 60% menys d’ingressos mentre que  les despeses han crescut un 30%. Si volen mantenir els seus projectes, com ara la Casa dels Xuklis, que dóna assistència a les famílies de fora de Barcelona perquè puguin passar el major temps possible amb els fills malalts,  no només es veuen obligats a treballar més per aconseguir recursos sinó que han de competir amb altres entitats similars. En paraules del president de l’entitat, “és una vergonya”.

Actes solidaris també el dissabte

A més de la gran festa del diumenge, el dissabte era ple d’actes que feien una crida a la col·laboració. Al matí es va jugar un torneig de Pàdel Solidari al Village Club, on s’hi van poder veure esportistes com el pilot de Formula 1 Jaume Alguersuari, el jugador d’handbol Andrey Xepkin i els tenistes Alberto Berasategui i Albert Costa, entre d’altres. Els participants jugaven un Set de pàdel solidari, raquetejant per 10 euros destinats a l’AFANOC.

A la tarda, tingué lloc el Segon Festival Infantil al Foment Cultural i Artístic. En aquest cas es va comptar amb la participació de Sermagus, l’Escola Municipal de Música Julià Canals, Els Pastorets de Molins de Rei, el grup Gospel Feelings, entre altres.

En total es van recaptar un total de 12.610€, superant en prop de 100 euros els diners aconseguits l’any 2011 . Per fer-ho possible, 143 comerços i entitats es van sumar a la iniciativa que busca la sensibilització social davant el càncer i millorar la qualitat de vida dels nens i les seves famílies.

 

Recomanacions personalitzades