Desarticulat un grup organitzat que va robar a un hotel de Molins de Rei

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup organitzat que cometia atracaments en hotels de l’àrea metropolitana. Se’ls atribueixen 11 robatoris a l’àrea metropolitana, entre ells, un a l’hotel Ibis de Molins de Rei. El grup també atracava estancs arreu de Catalunya.

Els lladres entraven amb casc i s'emportaven ràpidament els diners de la recepció de l'hotel // Mossos d'Esquadra

Els lladres entraven amb casc i s’emportaven ràpidament els diners de la recepció de l’hotel // Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup organitzat que es dedicava a cometre atracaments en hotels de l’àrea metropolitana de Barcelona i robatoris amb força en estancs d’arreu del territori català. La banda criminal estava formada per vuit persones, totes de nacionalitat espanyola, d’entre 20i 30 anys i amb nombrosos antecedents policials per fets similars.

Els delinqüents robaven una motocicleta per perpetrar els robatoris als hotels. Dues persones es desplaçaven cap a l’establiment i, deixant-se el casc posat, entraven a la recepció i amenaçaven a les treballadores amb una arma de foc. D’aquesta forma aconseguien emportar-se els diners tant de la caixa forta com de la caixa enregistradora.

La celeritat era el seu punt fort, necessitaven tant sols dos minuts per fugir amb el botí i hi havia vegades que atracaven dos hotels en una mateixa nit. En total, els investigadors atribueixen a aquest grup els atracaments a onze hotels, un d’ells va ser l’Ibis del barri de la Granja de Molins de Rei. També van robar a Sant Joan Despí, Ripollet, Montcada i Reixac, Barcelona i l’Hospitalet.

300.000 euros robats

L’altra especialitat de la banda eren els robatoris a estancs mitjançant el mètode de l’obrellaunes. Se’ls imputen un total de disset robatoris a poblacions com Gavà, Viladecans, el Prat, i Sant Feliu de Llobregat, entre altres. En una mateixa nit podien arribar a robar en quatre estancs. En total, entre els robatoris en estancs, el atracaments en hotels així com la sostracció d’un total de 12 vehicles, els lladres haurien sostret objectes per valor d’uns 300.000 euros, sense comptar el valor dels danys comesos. Els dotze vehicles robats van ser localitzats i recuperats per part dels investigadors. Segons Jordi Ollé, cap de l’àrea d’investigació criminal dels Mossos a la regió metropolitana sud, “era un grup molt actiu que creava força alarma social i la seva desarticulació ha significat un descens exponencialment el nombre de robatoris a hotels i estancs”.

Una de les principals dificultats amb la que es van trobar els mossos és que, com a conseqüència de la heterogeneïtat del grup, la identificació dels seus membres va resultar molt costosa. La pràctica totalitat dels seus integrants eren joves d’entre 20 i 30 anys, residents en localitats del cinturó metropolità de Barcelona, els quals freqüentaven llocs on la presència policial era detectada amb facilitat. A més a més, tot i formar part del mateix grup, els membres que es dedicaven a atracar hotels no es dedicaven a robar en estancs i a la inversa. En total s’han detingut a vuit persones, quatre de les quals han ingressat a la presó.