De menys a més

CE Molins de Rei 61-52 CB Corbera. El masculí de bàsquet aconsegueix una victòria important per tornar a agafar confiança a casa. Els homes de Juan Couto van de menys a més i resolen en els moments importants.

Es va viure un duel interessant a la pintura entre la qualitat molinenca i l'alçada del Corbera // Jose Polo

Es va viure un duel interessant a la pintura entre la qualitat molinenca i l’alçada del Corbera // Jose Polo

El grup tercer de primera catalana de bàsquet és imprevisible. La igualtat entre els equips fa que es donin resultats estranys i que no hi hagi rival petit. En aquest context el masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei es capaç de plantar cara a les pistes més difícils i de complicar-se la vida a casa contra rivals de la zona baixa de la classificació. Els màxims beneficiats són els espectadors que veuen, setmana rera setmana, partits emocionants.  Per la seva banda, segur que Juan Couto es fa un fart de patir cada setmana: La vida de l’entrenador…

Arribava el CB Corbera, segon per la cua, al Poliesportiu Municipal. I ho feia amb ganes de guerra aconseguint un primer parcial de 2 a 7 en els primers cinc minuts. El CE Molins de Rei va sortir a la pista amb menys intensitat defensiva del que és habitual i amb alguna imprecisió en atac. Això, combinat amb una manca d’efectivitat en el llançament que està penalitzant l’equip durant les últimes jornades, feia entreveure que no seria un partit fàcil. Es va arribar al final del primer quart amb un 10 a 11 a favor dels visitants.

L’inici del segon quart va ser poc vistós per a l’espectador. Els dos equips tenien poca fluidesa en atac i només les penetracions de Dani Alfaro feien gaudir al públic. Un parell de pilotes robades dels molinencs van permetre l’equip local posar-se per davant a l’electrònic. Però la gran assignatura pendent, el llançament, no millorava. Els jugadors van enfilar el túnel de vestidors amb empat a 27 i tot per decidir.

L'equip ha d'agafar més confiança en el llançament // Jose Polo

L’equip ha d’agafar més confiança en el llançament // Jose Polo

El tercer quart va començar, ara sí, més animat. El CE Molins de Rei va millorar, d’una vegada, els seus percentatges en el llançament i un parell de triples van escalfar les graderies del pavelló. A més, el Corbera es va sumar a la festa i també va millorar el seu atac. La igualtat continuava sent la tònica del matx fins que a l’última jugada del període els col·legiats van donar-li  tres tirs lliures als visitants de manera força rigorosa. Això va deixar l’electrònic en un emocionant 40 a 41.

La maduresa del CE Molins de Rei en els moments finals va decantar la balança.

En el moment més decisiu, l’últim quart, els molinencs van poder treure el seu millor joc. Això va significar obrir una petita escletxa de cinc punts a l’electrònic. Bons minuts del jove David de Ugarte i un Poliesportiu Municipal que va començar a escalfar-se, cosa important en els finals ajustats. Una antiesportiva a favor del Corbera va trencar la dinàmica per tornar a igualar les coses i, a manca de tres minuts, els verds guanyaven amb una renda mínima (52-51).

I tot just al final del partit els homes de Juan Couto van començar a defensar tal i com han demostrat en més d’una ocasió que ho poden fer. Un triple de Rubén Calvo, erràtic durant la primera part, va donar-li ales al seu equip que a la següent acció va tornar a impedir l’atac visitant a base de intensitat. Álvaro Burgos se la va jugar de cinc metres i la pilota va entrar plorant per donar-li la tranquil·litat al CE Molins de Rei. Al final, victòria per un resultat més alt del que havia reflectit el matx (61 a 52). Els molinencs van controlar millor els nervis i això va ser clau.

Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades