Tradició i cultura a la Festa de Sant Andreu 2012

Sant Andreu de la Barca celebrarà del 29 de novembre al 2 de desembre, la festa del patró de la localitat. Joan Pera fent de Capri és el principal espectacle.

La Festa de Sant Andreu és la segona festa en importància del calendari festiu de Sant Andreu de la Barca després de la Festa Major que es celebra a l’estiu. Tot i ser més recollida, la Festa del patró és la festa més històrica i tradicional del municipi i, per aquest motiu, moltes de les propostes de l’Ajuntament per aquesta commemoració tenen a veure amb la memòria històrica i la tradició cultural catalana. En els últims anys, en aquesta festa s’han afegit, a més, bones actuacions i espectacles i les activitats de la Setmana del Medi Ambient i de l’Energia que també organitza l’Ajuntament.

En el primer àmbit, l’arribada del tren a Sant Andreu ara ja 100 anys ocuparà gran part de les iniciatives programades. Una exposició que es podrà visitar durant els dies de la Festa, una xerrada a càrrec de l’Arxivera Municipal i la inauguració d’un monòlit commemoratiu seran els actes principals.

En aquest mateix àmbit, Xosé Lois García presentarà un nou llibre sobre Sant Andreu de la Barca i es podrà veure per primer cop un documental on avis de la ciutat expliquen les seves vivències i com era el nostre municipi.

En quant a tradicions culturals catalanes, hi haurà el correfoc, gegants, sardanes, la missa de Festa de Sant Andreu en la festivitat del patró (30 de novembre) i una mostra de balls tradicionals catalans al Casino.

Com a espectacles, destaca l’obra de teatre de Joan Pera sobre Capri el dissabte 1 de desembre i una nit de disco-mòbil.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *