L’atur continua creixent i ja frega el 15%

L’atur a Molins de Rei torna a créixer un cop més. 1.957 persones es troben sense feina, una xifra que significa el 14,9% de la població activa. El nombre d’aturats és de gairebé 200 més que fa un any i es tradueix en una taxa d’atur rècord en els últims anys.

Després d’un mes d’estabilitat en el que l’atur es va mantenir inalterable en un preocupant 14,7%, el mes d’octubre va deixar un registre encara pitjor. 21 persones més s’han quedat a l’atur, situant la xifra en 1.957 molinencs desocupats, el 14,9% de la població activa. L’atur va superar el 14% el passat mes de maig i des del juny pràcticament no ha parat de créixer. Més d’un centenar de molinencs han vist des de llavors com es destruïa el seu lloc de treball. Si es compara amb les estadístiques de fa un any, hi ha prop de 200 aturats més.

Gràfica d'elaboració pròpia // Viu Molins de Rei

Gràfica d’elaboració pròpia // Viu Molins de Rei

La tendència negativa a Molins de Rei va en consonància amb la resta de la comarca i el país. La taxa d’atur del 14,9% a nivell local és la xifra més alta a la que s’ha arribat durant l’actual crisi econòmica i la segona xifra més alta recollida a Molins de Rei per l’Institut d’Estadística de Catalunya. L’atur global a Catalunya continua per sobre, en el mes d’octubre va ser del 16,2%.

Puja entre els homes

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, aquest cop han estat els homes els principals afectats per la pujada de l’atur, arribant al 13,3%, tres dècimes per sobre del mes anterior, amb 932 molinencs desocupats. Entre les dones, en canvi, aquest cop s’ha estabilitzat i es manté igual, per sobre dels homes, en el 16,6%. Actualment són 1.025 les molinenques que es troben a l’atur, sense baixar després de superar la frontera psicològica de les 1.000 aturades.

En quant a grups d’edat, tant menors de 25 anys com majors de 44 anys, els dos col·lectius més desprotegits, continuen creixent lleugerament. En el cas dels joves, la xifra d’aturats es situa en 126 molinencs, dos més que el mes anterior. La taxa d’atur en aquest col·lectiu es situa en 12,9%. En el cas dels majors de 44 anys, el nombre d’aturats és de 834, cinc més que al setembre i la taxa d’atur puja una dècima, fins el 18,9%.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal, en relació amb el mes anterior l’atur baixa entre aquelles persones que tenien una ocupació a la construcció i el sector educatiu. Per contra, s’incrementa l’atur, als sectors del comerç i restauració, sanitat i serveis socials i transport i comunicacions.

Recomanacions personalitzades