Els nens de Molins de Rei pengen els seus desitjos en defensa dels Drets dels Infants

Els esplais i caus de la vila van reivindicar el Dia Universal dels Drets dels Infants en un acte simbòlic que consistia en una enganxada de desitjos en cordills a la plaça de la Creu. A l’acte van participar les entitats de lleure i nens i nenes a títol individual.

Assistents penjant i llegint els desitjos que havien escrit els més petits // Elisenda Colell

Assistents penjant i llegint els desitjos que havien escrit els més petits // Elisenda Colell

L’AE Jaume Vicens Vives, l’esplai Agrupa, l’esplai MIB i l’esplai Spai van organitzar l’acte en un format diferent a les darreres edicions. Cada esplai, per grups d’edat, feia conèixer als menuts aquests drets per separat al locals pertinents. A les sis de la tarda del passat dissabte 24 de novembre, van arribar a la Plaça de la Creu tots els nens de cada entitat, amb els seus monitors. També hi eren menuts que no formen part de cap esplai o Cau, però que volien participar en la lluita dels drets intrínsecs de tots els menors.  Cada infant portava un desig sota el braç, i tots junts van anar penjant-los en un cordill, fins que la plaça va quedar ben guarnida.

Llegint alguns dels missatges escrits pels petits va quedar palès que encara queda un llarg camí a recórrer per que tots els nens i nenes del món puguin tenir garantits a nivell pràctic i real aquests drets inalterables i inherents. En algunes de les pretensions de joves i petits s’hi podia llegir “no a l’explotació infantil” i “dret a no treballar sent menor d’edat”. Altres demanaven “que cap nen passi gana” o recordaven “el dret a una educació gratuïta i a poder gaudir del joc”.

Entre tots els cartells, un nen va deixar escrit “vull que els infants siguin feliços”, un altre reivindicava“més diners per poder construir més escoles”. També es va penjar un cartell on s’exigia“que tots els nens tinguin els recursos que els permetin ser feliços” o un altre on l’autor volia “que tots els infants tinguin família”. En definitiva, “desitjo que tots els infants puguin tenir i gaudir de tots els drets universals”.

A l’acte hi va faltar la presència de l’esplai Agrupa, que no va poder assistir per compromisos dels monitors. No obstant, els infants de l’entitat n’estaven informats i van assistir a l’acte a nivell individual acompanyats per les seves famílies. De fet, una de les imatges de la jornada era la munió de pares i mares orgullosos dels missatges dels seus fills, que volen millorar el món on viuen.

Recomanacions personalitzades