La CUP, de festa per entrar al Parlament

La seu de la CUP ha Molins de Rei era una gran festa després de rebre la noticia de la seva entrada al Parlament de Catalunya en la seva primera participació. Alex Maymó destaca els resultats a l’àrea metropolitana i creu que els resultats a Molins són “normals”. 

Els crits d'alegria de la seu de la CUP s'escoltaven metres al voltant // Jose Polo

Els crits d’alegria de la seu de la CUP s’escoltaven metres al voltant // Jose Polo

Les ampolles de cervesa i el bon humor eren protagonistes a la seu de la CUP Molins de Rei minuts després de conèixer els resultats electoral que els donaven tres diputats en la seva primera convocatòria a unes eleccions al Parlament de Catalunya.

El regidor i portaveu, Alex Maymó, considera que els resultats a Molins de Rei, que els deixen com a setena força per sota de Ciutadans, és “normal” ja que en unes eleccions al Parlament “la gent vota en una clau totalment diferent a la municipal” on l’esquerra independentista és la tercera força a la vila.

Felicitat per entrar al Parlament

Maymó no amagava la seva felicitat pel haver aconseguit entrar al Parlament “sense una gran infraestructura i sense candidats mediàtics hem aconseguit fer-nos un lloc” deia amb un gran somriure a la cara. El molinenc destaca els resultats a l’àrea metropolitana com “la clau” d’aquests resultats. Molins de Rei ha jugat un paper fonamental en aquest sentit ja que és on el partit ha aconseguit els millors resultats. El 6,31% de vots a Molins de Rei és un 2,91% més que la mitjana de suports rebuts a la província de Barcelona.

 • marc

  S'esperaven 2000 vots. Només amb botifarrades i calçotades no es governa! Aquí ja estem escarmentats i sabem perquè han servit 4 regidors a l'ajuntament… per res! Felicitats a ERC i felicitats als que volem el camí cap a la independència!

 • Enric

  Resultat normal ????? Home posar-hi totes les forçes en monoplitzar la vaga amb els piquets, empastifar tot el poble de cartells a tort i dret (ja veuren qui neteja ) i dir que es normal ser la setena força per darrera de Ciutadans , al cap i a la fi com tots, lectura de resultats mai es fa autocritica, sempre s'ha guanyat

 • Joan

  Moltes felicitats a la CUP! esteu fent una gran feina, i això es nota. A poc a poc i bona lletra. Endavant!

  @Marc: És clar, Marc, perquè la CUP només fan botifarrades i en canvi la ERC participa en vagues, mobilitza el poble, organitza la classe treballadora i planta cara a les retallades, no? va home va. Aqui els únics que no fan res més enllà d'ocupar una poltrona a l'ajuntament, votar un cop al mes i cobrar 4000 euros al mes és la ERC. Si us plau, diga'm totes les activitats, mogudes i iniciatives en les que ha participat ERC fora de fer quatre reunions i assistir als plens i en parlem. Mira, per no fer, no han fet ni butifarrada.

  @Enric: això que fas tu és un anàlisi una mica pobre, no? entrar al parlament és extremadament difícil (pensa quants partits ho han aconseguit en 35 anys… 4? 5 partits? És clar que 3 escons no és cap maravella (i em sembla que ja ho han dit) però l'ímportant és anar avançant. És la primera vegada que una força netament anticapitalsta i en defensa dels Països Catalans entra i això és clau.

  Per cert, aquesta crítica de les parets, no l'entenc gaire. Estem patint les retallades més grans des de la mort de franco, tenim al voltant d'un 30% d'atur, i un 45% d'atur juvenil, molta gent a la pobresa, una emergència nacional molt preocupant, atacs constants a l'educació, racisme, etc… i a la gent li molesta que les parets estiguin 'brutes de cartells'. Doncs jo crec que encara falta molta mobilització, sortir al carrer i fer-lo dels treballadors i treballadores. El sistema està molt més brut de corrupció, caciquisme i espanyolisme. Jo no vull viure en una vila morta, sense vida ni feina, però neta com una patena (aquest, per cert, sembla ser el somni convergent).

  Vinga CUP, ànims i a guanyar! cada dia som més!

 • marc

  Rectifico Joan, feu calçotades, butifarrades i calimotxades…i es veritat que també vau fer una performance i vau anar a dormir a l'ajuntament abans de la vaga. I també vau dormir a l'ambulatori. Dormir és lo vostre però no heu solucionat res.
  Els resultats locals no han estat bons aquí, la CUP va a menys a Molins, ha estat decebedor veure que els vots de tants molinencs van anar a la brossa a les muncipals. ERC us ha donat una lliçó de política i un bany d'humilitat!

 • Josep

  ICV durant molts anys ha guanyat a les municipals i després a les autonòmiques no treia ni un terç dels vots. Jo estic segur que si la CUP continua fent la mateixa feina seguiran pujant a les municipals. Jo ara no els he votat pero a les municipals els tornaria a votar.

 • Enric

  Pel analista de la CUP, el resultats de que parlo son de Molins de Rei que es on visc, si tu vols veure el got ple (es normal) u veus . Si es d'un altra partit o veuras buit (normal) Al final la tercera força a l'Ajuntament de la Vila, que aconsegueix segons la CUP 2.000 adhesions a Molins de Rei per anar a les eleccions al Parlament i alhora de la veritat son la 7 força per darrera de C'S i això es un bon resultat ??? Res me a dir. En quant al tema de neteja, els teus arguments son una mica …. si aquesta com dius es la gran situació i pensas que tots els partits utilitzen el vostre argument i sistema com quedaria la Vila desprès de la festa dels politics i ja posats amb el teu argument per què no calen foc als contenidors ??? D'aquesta manera segons el teu argument es solucionara tot

 • Josep

  Enric, els teus arguments em sonen molt al que han anat dient els regidors de CiU aquests dies. No se si els de la CUP esperaven 2.000 vots o més o menys però tothom sap que a les municipals es vota diferent. Quina campanya farien els grans partits sinó cobressin els milions d'euros que reben del Parlament com a subvenció? Ho dic perquè les banderoles són molt cares i els partits més modestos han de fer-se veure amb cartells com els de tota la vida.

 • Pingback: Satisfacció a ICV pel creixement dels votants "contra les retallades" | Viu Molins de Rei()

 • joan pere

  Las banderoles de ERC i de SI no han sigut molt aparatosa i ja veieu els resultats d'uns i altres això si respectant la Vila i per ser no se si es subvenció però jo (per sort) en dedico a les arts gràfiques i com es posible que fer dues tirades diferentes a colors de 160.000 x 2 = 320.000 exemplars i posa la CUP que les despeses en aquest apartat son de 6.000 €. Això no costa ni quasi be el paper !!!! I cartells de tota la vida no cal dir que tots son iguals (paper, fotolits, etc ) o sigui costen el mateix