El PSC fa autocrítica però creu que “podia haver estat pitjor”

L’agrupació local del PSC assumeix que els resultats en clau nacional “són molt dolents” però creu que la caiguda a nivell local ha estat “lleu”. Xavi Paz explica que les eleccions han arribat “en un mal moment” pel PSC i creu que ara és moment de fer autocrítica al partit.

Xavi Paz va valorar la poca baixa del socialisme a la vila // Jose Polo

Xavi Paz va valorar la poca baixa del socialisme a la vila // Jose Polo

Sensació agredolça a la seu del PSC Molins de Rei després de conèixer els resultats electorals. La majoria dels militants socialistes tenien la sensació de que el resultat no era gens bo però que podia haver estat molt pitjor en comparació amb la majoria de les enquestes publicades durant la campanya electoral.

L’alcalde i líder socialista a la vila, Xavi Paz, creu que la baixada a nivell nacional “no és trasllada a nivell local” on la caiguda “ha estat lleu”. Segons Paz la part positiva és que si el PSC perd menys a Molins de Rei que la resta del país és, en part, per “la feina feta per l’agrupació durant la campanya i el dia a dia en el govern municipal”.

 Autocrítica

Però Paz no renega dels mals resultats obtinguts pel seu partit a nivell nacional. “Tindrem temps, però els socialistes hem de fer una reflexió” declara. “És cert que som el partit que arribava amb menys temps a les eleccions, amb una executiva nova i un candidat fins ara poc conegut” assegura com alguns dels possibles motius de la davallada socialista.

Segons el batlle socialista, les eleccions “demostren una gran polarització de la societat catalana” i aquells que “no ens hem decantat pels extrems hem patit mals resultats”. Per a Paz, la dada positiva de la nit és que les formacions d’esquerres han incrementat el seu vot davant d’una convocatòria d’eleccions considerada com “irresponsable”.

Recomanacions personalitzades