CiU ensopega també a Molins de Rei mentre ERC i C’s doblen els seus resultats

CiU es manté com la força política més votada a Molins de Rei però perd nombrosos votants pel camí respecte fa dos anys. ERC ocupa la segona posició després de doblar els vots aconseguits el 2010. Ciutadans també aconsegueix el doble de vots sense fer cap tipus de campanya a nivell local.

El 40% de vots que va aconseguir CiU al 2010 a Molins de Rei era una majoria extraordinària a Molins de Rei com la que pretenia Artur Mas aquest cop a tot Catalunya, però ni a nivell local ni nacional els convergents han aconseguit el resultat esperat. A Molins de Rei, CiU ha passat del 40% dels vots al 30%. Tot i mantenir-se com la força més votada del municipi, s’ha deixat 464 vots pel camí, quedant-se en 4.288.

En canvi, el PSC que si s’haguessin fet realitat les enquestes hauria patit un daltabaix que el deixaria per sota de molts altres partits ha aconseguit frenar la caiguda. A Molins de Rei ha perdut 179 vots, el que representa el 13,70% dels vots registrats a la vila i es converteix en la tercera força, per darrera d’ERC. D’aquesta manera, el panorama electoral a nivell català es reprodueix a Molins de Rei.

ERC i C’s doblen els seus resultats

Mentre CiU i PSC han vist esfumar-se vots, ERC i Ciutadans els han vist créixer de manera desorbitada. ERC ha aconseguit a Molins de Rei més del doble de vots que a les eleccions al Parlament de fa dos anys i passa dels 1.009 que va aconseguir en aquell moment als 2.353 d’aquesta jornada electoral, el que suposa el 16,76% dels votants molinencs.

Un creixement percentual similar registra Ciutadans (C’s), passant del 3,42% dels vots del 2010 al 6,61%. Els vots gairebé arriben al miler a Molins de Rei (929), molt per sobre dels 407 de fa dos anys. Tot això, sense fer cap acte de campanya i ni tant sols enganxar cartells amb la imatge d’Albert Rivera o el lema “Mejor unidos” als carrers de Molins de Rei.

Resultats finals a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre de 2012 // Generalitat de Catalunya

Resultats finals a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre de 2012 // Generalitat de Catalunya

ICV-EUiA també creix però lluny de les magnituds aconseguides per ERC i C’s. Els ecosocialistes es mantenen com a quarta força política més votada, amb 1.528 vots, 380 més que fa dos anys, el que els deixa amb un 10,88% del pastís electoral de Molins de Rei. Per sota d’ICV i per sobre de C’s es situa el PP amb 1.194 vots, 235 vots més que a les eleccions del 2010.

Un dels millors resultats de la CUP

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), un partit polític que ha vist néixer i créixer Molins de Rei, ha aconseguit entrar al Parlament de Catalunya amb tres diputats gràcies als vots aconseguits en els municipis on té una base important, com Molins de Rei, on ha aconseguit 886 vots (6,31%) i s’ha convertit en la cinquena població amb un percentatge més alt de vot per l’independentisme d’esquerres que representen. Tot i això, la xifra ha quedat per sota d’algunes de les expectatives dels militants del partit, que esperaven repetir els grans resultats obtinguts a les eleccions municipals, quan van ser catapultats com el partit més votat de l’oposició.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI), en canvi, no va aconseguir representació a les municipals i aquest cop també ha desaparegut del Parlament. A Molisn de Rei ha retrocedit considerablement, com a la resta del país, fins convertir-se en un partit minoritari, amb 163 vots enfront els 410 que va aconseguir fa dos anys.

L’extrema dreta es fa present

Tant escàs ha estat el nombre de vots aconseguits per SI que Plataforma per Catalunya li ha passat per davant. El partit d’extrema dreta de Josep Anglada ha obtingut 225 vots (1,60%), una xifra similar a la de fa dos anys. Via Democrática, una escissió de PxC, s’ha quedat en 23 vots.

La resta de partits extraparlamentaris presents a les urnes aquest 25 de novembre han estat el PACMA amb 69 vots (0,49%), Pirata.cat  amb 51 vots (0,36%), UPyD amb 43 vots (0,30%), Farts.cat amb 37 vots (0,26%) i UCE amb 10 vots (0,07%). El partit que promulga deixar escons en blanc ha aconseguit 117 vots, gairebé doblant el resultat aconseguit fa dos anys i passant dels 66 vots als 117 (0,83%).

El creixement d’Escons en blanc i la irrupció de nous partits com la CUP comporta que el vot en blanc baixi considerablement i passi de significar el 3,05% dels vots al 1,39% (197 vots). 102 persones han votat nul (0,72%).

Recomanacions personalitzades