La participació a Molins de Rei arriba al 75,6%

Un 75,6% de la població de Molins de Rei ha exercit el seu vot durant la jornada electoral del 25 de novembre. La xifra és 11 punts superior a la de fa dos anys, i representa un 17% més de vots. La participació és superior a la mitjana catalana (69,56%).

Molts joves han acompanyat a votar als seus pares // Jose Polo

Molts joves han acompanyat a votar als seus pares // Jose Polo

Els resultats de l’escrutini d’aquestes eleccions mostren, a part de quines forcen han votat més els molinencs, que 14.139 persones van votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre. Això suposa un 75,58% de participació, una xifra que és un 17,36% superior al de les últimes eleccions que es van convocar en aquesta institució, ara fa dos anys, en què la xifra va ser 11,18 punts inferior: d’un 64,40% del cens.

Aquest augment s’emmarca en la tendència general de tot Catalunya, amb un augment general d’un 18,34%. Aquest fenomen s’ha donat a totes les comarques, i el Baix Llobregat no n’ha estat una excepció, amb un augment del 18,89%, lleugerament superior al de la mitjana de Catalunya. Aquest augment, es deu, en part a la mobilització d’un nou votant que no acostuma a anar a les urnes quan hi ha eleccions autonòmiques.

De totes maneres, malgrat l’augment de Molins de Rei no ha estat tan gran com el de Catalunya i el Baix Llobregat, la participació de Molins de Rei ha estat superior tant a la mitjana catalana (del 69,56%, un 8,6% menys que a Molins de Rei) com a la mitjana del Baix Llobregat (del 68,85%, un 9,8% menys que a la vila).

Cues als col·legis electorals

La jornada electoral ha transcorregut amb total normalitat a Molins de Rei. Segons les dades proporcionades per l’administració, totes les meses s’han constituït al seu moment, i no s’ha produït cap incident remarcable. Això sí, l’interès que han generat aquestes eleccions ha fet que en alguns moments es formessin cues a alguns col·legis electorals per poder exercir el dret a vot, cosa que les xifres també constaten.

Recomanacions personalitzades