La gran participació marca la jornada electoral a Molins de Rei

Els molinencs han sortit a votar de manera massiva durant el matí. Ciutadans que fins ara optaven per l’abstenció han decidit aquesta vegada exercir el seu dret a vot. L’eix sobiranista de la campanya marca la decisió de molts. Es formen cues en alguns col·legis electoral en una jornada tranquil·la i sense incidents. 

La gran participació ha estat la tònica habitual durant tot el matí // Jose Polo

La gran participació ha estat la tònica habitual durant tot el matí // Jose Polo

La gran participació ha estat la característica principal de la jornada electoral a Molins de Rei. Segons el primer avanç, publicat a les 13 hores, han votat 30,71% dels molinencs que avui estan convocats, superant en més de cinc punts la participació a la mateixa hora l’any 2010 (25,59%). Això ha provocat algunes cues als col·legis electorals com al Pont de la Cadena, que ha estat ple de gom a gom fins a l’hora de dinar. Ha estat l’antic CAP i el Centre Cívic de la Riera Bonet on hi havia menys ambient electoral.

Nou perfil de votant

Tant la campanya com la convocatòria anticipada de les eleccions han estat marcades pel debat sobiranista i, la jornada electoral, també ho ha estat. Molts ciutadans que fins ara optaven per l’abstenció han decidit votar aquesta vegada per donar la seva opinió en aquest tema. És el cas d’en Víctor, treballador en una botiga de material elèctric, que explica que ha decidit anar a votar ja que “tot i que no sóc independentista, i votaria que no en un referèndum, estic a favor del dret a decidir i per això avui voto per primera vagada” diu el jove de 24 anys. L’Albert, de 22 anys, diu que mai ha anat a votar però que “ara és l’hora d’expressar-nos per aconseguir una millora social a partir de la independència”.

Alguns ciutadans han anat a votar amb samarretes reivindicatives // Jose Polo

Alguns ciutadans han anat a votar amb samarretes reivindicatives // Jose Polo

Malgrat que el debat sobiranista ha aconseguit mobilitzar a molta gent a Molins de Rei no tots els votants han exercit el dret fonamental de la democràcia pensant en l’eix nacionalista. La Mercè, de 43 anys, explica que ha decidit votar per “fer que és parli de moltes injustícies” de les quals “ara no es sent parlar tant”.  Utilitzant el hashtag de Twitter #Molins25N, l’Anna i en Cristian han coincidit fent piulades similars: “Aniré a exercir un dels pocs drets que no ens han retallat” diu en Crisitian mentre que l’Anna afirma que “vaig a exercir el meu dret a vot, que és un dels pocs que encara em queden”. Així doncs, per diferents motius, la jornada electoral a la vila s’ha caracteritzat per una gran mobilització.

Els organitzadors de les meses fan una feina incansable // Jose Polo

Els organitzadors de les meses fan una feina incansable // Jose Polo

Jornada sense incidents 

A menys de tres hores per finalitzar la jornada electoral no s’han conegut incidències d’importància. La jornada s’ha desenvolupat amb tranquil·litat. Tot i això, a primera hora ha saltat la polèmica. Segons informava la CUP Molins de Rei a través del seu Twitter, els apoderats de CiU Molins de Rei han demanat que els representants de l’esquerra independentista “no portem emblemes en contra de la violència de gènere”, tot i que avui és el dia internacional en contra de la violència de gènere. Una disputa entre representants de partits que ha estat l’excepció en una jornada tranquil·la.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “La gran participació marca la jornada electoral a Molins de Rei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *