L’institut Bernat el Ferrer acull un debat electoral de joves

L’institut Bernat el Ferrer ha celebrat un debat polític organitzat pels propis estudiants i amb representants de cinc partits amb representació parlamentària. Tots els partits van assistir amb joves polítics presents a les llistes electorals excepte CiU, representada per Joan Ramon Casals.

Joves militants dels partits van participar al debat organitzat per l'institut Bernat el Ferrer // IxMdR

Joves militants dels partits van participar al debat organitzat per l’institut Bernat el Ferrer // IxMdR

Els estudiants de Batxillerat Social de l’institut Bernat el Ferrer van organitzar un debat electoral el passat dimarts 20 al migdia amb la intenció d’animar als més joves a tenir inquietuds polítiques tot i que molts d’ells encara no podran votar aquest any per no arribar a la majoria d’edat.

Els representants polítics que van assistir al debat van ser Zeus Abdellah (PSC), Patricio Soberón (PP), Júlia Boada (ICV), Inés Arrimadas (C’s) i Joan Ramon Casals (CiU). Tots els presents a la taula eren joves que van a les llistes dels seus respectius partits excepte el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament que, tot i tenir un passat molt actiu a la JNC, doblava en edat a alguns dels que compartien debat amb ell.

Al debat no va participar cap representant d’ERC ni de Solidaritat per la Independència tot i que van ser convidats. Els que van quedar fora van ser els representants de la CUP al ser encara un partit extraparlamentari. Fonts del partit van mostrar el seu malestar pel fet de no haver estat convidats.

Preocupacions dels joves

El debat es va dividir en dos grans blocs temàtics: un eix nacional i un eix social. Cadascun dels participants disposava de cinc minuts per a cada eix, mantenint per al final un temps per al debat obert al públic. En el primer bloc es van plantejar preguntes com ara si Catalunya és una nació, si estan a favor de la monarquia o de la república, si creuen que existeix un conflicte entre Catalunya i Espanya, o si aquest conflicte hauria de derivar en una consulta ciutadana.

En segon lloc, l’eix social passava per plantejar diverses qüestions sobre l’educació, en referència a les retallades en ensenyament públic o a la proposta de limitar el dret a vaga als alumnes menors de 18 anys. La ocupació també va ser un tema que va copsar l’atenció del debat per la precarització del treball juvenil i pels elevats índex d’atur juvenil.

Recomanacions personalitzades