El conseller Josep Lluís Cleries explica el model d’Estat del Benestar de CiU

Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família i candidat per CiU al Parlament, participa a un acte de campanya electoral en el que justifica la política de retallades de la Generalitat i destaca “l’àmplia vessant social” del programa electoral de CiU.

Carme Madorell, regidora a l'Ajuntament de Molins de Rei, presentant l'acte. A la dreta, el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries // Elisenda Colell

Carme Madorell, regidora a l’Ajuntament de Molins de Rei, presentant l’acte. A la dreta, el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries // Elisenda Colell

El conseller de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, va realitzar una conferència a la Federació Obrera, en un dels actes destacats de CiU Molins de Rei en la campanya electoral per a les eleccions del 25 de novembre. L’actual conseller i candidat a diputat, natural de Vallirana, va respondre als atacs rebuts per la resta de partits catalans en defensa de l’Estat del Benestar que s’ha vist greument perjudicat des de l’arribada de CiU al poder. “El tripartit no va fer res en matèria de drets socials”, va assegurar Cleries entre rostres d’aprovació dels assistents.

L’actual conseller, ficat en el paper de polític en campanya, va criticar durament al tripartit: “Ens vam trobar expedients pendents de la llei de dependència, no sé que parlen algunes formacions de drets socials”. Així, Cleries va justificar la política de retallades duta a terme durant aquests dos anys de legislatura per l’alt cost dels interessos del deute.

No van faltar acusacions a l’Estat per no pagar la part que li correspon de la llei de dependència, i es va mostrar orgullós que el seu partit votés en el seu moment en contra  de la llei posada en marxa per ajudar a les persones dependents. “Si la Generalitat aportés el mateix que l’Estat, com estava pactat, el 53% de les persones estarien excloses”, va indicar Cleries.

Cafè diluït i amor sense estima

El conseller va remarcar la “valentia” del president  Artur Mas considerant-lo “capaç de posar-se al costat del poble de Catalunya en aquests moments tant difícils”. Cleries va qualificar aquestes eleccions d’“històriques”, després de fer un repàs als intents fallits en que Catalunya s’ha intentat encaixar en marc espanyol: “Al final el cafè ha acabat diluït, fred i descafeïnat”, va dir Cleries entre els aplaudiments dels militants i simpatitzants convergents.

Segons Cleries, el cop de porta de Mariano Rajoy al pacte fiscal ha dut el país a iniciar una nova etapa i va remarcar “l’actitud antidemocràtica” del líder del PP enfront la proposta del referèndum. També va fer referència a les declaracions dels membres de l’executiu espanyol: “Rajoy ve a Catalunya a dir que ens estima, però no hi ha res pitjor a la vida que et diguin que t’estimen i que no sentis res”.

Entre les qüestions dels assistents, la por pel futur del sistema de pensions, al que el conseller respongué que “a Catalunya, el dia a dia de les pensions està garantit”. Al seu discurs, Cleries va reclamar la majoria parlamentària de Convergència i Unió per garantir “un govern responsable”.

Recomanacions personalitzades