ERC realitza l’acte central de campanya del Baix Llobregat a Molins de Rei

Esquerra tria Molins de Rei per realitzar l’acte central de campanya electoral del Baix Llobregat. Participen la número dos del partit, Marta Rovira, la número 3, Anna Simó, i la regidora a l’Ajuntament de la vila, Sílvia Guillén. Més d’un centenar de persones assisteixen al teatre de la Peni. 

Marta Rovira va reivindicar el paper històric d'ERC // Jose Polo

Marta Rovira va reivindicar el paper històric d’ERC // Jose Polo

Molins de Rei va ser el municipi escollit per Esquerra Republicana de Catalunya per acollir l’acte central de campanya del partit al Baix Llobregat. L’esdeveniment es va fer tot just després de la visita del candidat d’ERC, Oriol Junqueras, i va aplegar a més d’un centenar de persones al teatre de La Peni.

Tot i que Junqueras no hi va participar, sí que ho van fer la número 2 d’ERC a les llistes per Barcelona, Marta Rovira, i la número 3, Anna Simó. La primera en intervenir va ser la regidora d’Esquerres per Molins de Rei a l’Ajuntament de Molins de Rei, Sílvia Guillén. La periodista va començar la seva intervenció explicant als assistents algunes característiques pròpies de la vila. “Ens diem de Rei però ens hem declarat municipi republicà i antimonàrquic”.

Guillén va reivindicar el municipalisme durant el seu discurs: “Molta de la feina de base cap a la independència ja la tenim guanyada gràcies al món local”. Segons la molinenca, ERC “ha encapçalat la lluita per la independència històricament” i per això “demanem la confiança en l’Oriol Junqueras”. Un versos de Miquel Martí i Pol li van servir per finalitzar el seu discurs.

Històricament independentistes 

Guillén va parlar del municipalisme en el seu discurs // Jose Polo

Guillén va parlar del municipalisme en el seu discurs // Jose Polo

La segona en agafar la paraula va ser una de les dones fortes d’ERC durant els últims anys, Anna Simó, que ocupa actualment la posició número tres a les llistes. “A Esquerra volem treballar per a tothom, per la gent que ens vota i també per la que no” va dir abans de criticar de PP i PSC. “Em resulta fastigós el discurs del PP i del PSC que consideren que un immigrant ho és per sempre i diuen als aragonesos o als andalusos que no els separaran del seu país” va afirmar rotundament. Simó també va parlar de l’actual situació de la política afirmant que “és cert que hem de parlar, però també hem de passar a l’acció i solucionar els problemes de la gent”. L’exconsellera durant el tripartit i exregidora a l’Hospitalet de Llobregat, va afirmar que la comarca del Baix Llobregat és “molt important” en el procés independentista.

L’última en parlar va ser la número 2 d’ERC, Marta Rovira, qui va elogiar al seu candidat en tot moment i va apel·lar a la situació econòmica com un dels motius per a la independència. “Els catalans som aquella gent que paguem els medicaments dues vegades” i Catalunya és “aquell país on els joves veuen que aquí no s’en surten” va afirmar com a arguments per encara el procés de secessió

Rovira va animar al vot a ERC per sobre d’altres formacions independentistes pel paper històric dels republicans: “Nosaltres ja ho dèiem que no teniem un estat a favor de la nostra gent, ja ho dèiem que ens espoliaven milions i milions cada any” va enervar per diferenciar-se dels que va denominar “independentistes de nova cunya”. L’acte, ple de militants i simpatitzant de la formació de tota la comarca, va finalitzar amb l’interpretació, a capella, de l’himne dels segadors per part dels assistents.

Ple de dones

L’acte comarcal del Baix Llobregat va ser a l’hora un punt de trobada per a les dones d’Esquerra Republicana de Catalunya. L’acte va tenir un marcat accent femení, amb la participació de Marta Rovira i Anna Simó i la presència, entre d’altres, de la periodista Eva Piquer i l’escriptora Maria Mercè Roca. Previ a l’acte central del Baix Llobregat i l’atenció als mitjans d’Oriol Junqueras, ERC va celebrar un acte adreçat a les dones d’Esquerra per sumar-se a la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones, que se celebrarà el proper diumenge 25 de novembre, coincidint enguany amb la jornada electoral.

Recomanacions personalitzades