L’Ajuntament organitza sessions de selecció dels plans d’ocupació el dia de la vaga general

Els procés de selecció de personal dels plans d’ocupació de l’Ajuntament, que donaran feina a nou aturats, realitza una sessió el dia de la vaga general, coincidint amb l’hora de les manifestacions de Barcelona. Iniciativa ha presentat una queixa formal per “denunciar el xantatge del govern municipal als aturats”. 

Fer click ver veure el document de convocatòria

Fer click ver veure el document de convocatòria

Els nous plans d’ocupació de l’Ajuntament de Molins de Rei, aprovats durant el passat ple municipal del mes de novembre, crearan nou llocs de treball a la vila. Una de les jornades del procés de selecció de candidats es va fer  el passat 14 de novembre, dia de la vaga general, entre les 18:00 i les 19:30 hores al Centre d’Ocupació Joan N. García-Nieto, coincidint amb les grans mobilitzacions que es celebraven en aquell moment a Barcelona.

D’aquesta manera, les persones que volien a optar a aquests llocs de treball havien d’escollir entre el seu dret a buscar feina i el seu dret a manifestar-se contra la situació laboral i social del país ja que la selecció del personal dels plans d’ocupació es fa entre els assistents a les sessions informatives obligatòries. L’àrea de DIPEL (Desenvolupament i Promoció Estratègica Local), controlada per CiU, és la responsable d’aquesta situació que ha generat crítiques entre alguns partits de l’oposició.

Iniciativa reclama explicacions

El dia després de la vaga general, Iniciativa per Molins de Rei va entrar una petició formal al registre de l’Ajuntament reclamant que l’alcalde, Xavi Paz, intervingui davant el que ells consideren un “menyspreu als drets dels ciutadans i ciutadanes en situació d’atur”, segons informen en un comunicat.

Per Iniciativa “resulta vergonyós jugar amb la necessitat d’aquells qui ho estan passant malament per no trobar feina i obligar-los a anar a aquestes sessions, privant-los del seu dret a manifestar-se”. Els ecosocialistes reclamen que el batlle socialista “prengui cartes i estigui al costat dels molinencs” en aquest assumpte al formar part d’una formació política d’esquerres que ha donat suport a la vaga.

 • Sergi Conde via Facebook

  Que l’ajuntament convoqui sessions de selecció de personal el dia de la vaga i a l’hora de les mobilitzacions és penós!

 • xxx

  Simplement, una vergonya que els polítics ens utilitzin pels seus interessos i més si aquest escrit surt d'un teòric partit d'esquerres. Senyor Ivan NO M'UTILITZI. Vaig estar lliurament a la sessió i vaig estar encantat. NINGÚ VA OBLIGAR-ME. Sembla que hi havien sessions durant tota la setmana i si jo haguès volgut anar a la manifestació simplement m'hages apuntat a a un altre sessió.
  Una acció, de les poques, que fa l'Ajuntament per ajudar a la gent a trobar feina i que era un dels objectius de la vaga, demanar més feina i de qualitat, resulta ara que no es podia fer el dia 14…. Facin el que han de fer, treballar pel poble i deixar-se d'enbrutar més la política i fe us partidista, Sernyors d'iniciativa, que la cosa està molt malament… jo vaig voler optar i podia escollir entre tots els dies de la setmana.

  • marc

   Molt bó aquest intent sociovergent de tapar la realitat però es nota massa.

   – El Plans d'ocupació es van aprovar amb el suport d'Iniciativa.
   – LLegeixi la convocatòria i veurà que les sessions "informatives" són en realitat de preselecció.
   – No triaves un dia…t'assignaven un dia. Segur que si ho demanaves podies canviar el dia assignat però a veure qui és el guapo que comença un procés de selecció demanant canvis.
   – Per solucionar-ho era tan fàcil com feia una altra sessió el dia previ o posterior, com bé dius se'n van fer diverses.

 • Encinta

  Si féssiu com a Sant Feliu, que la regidora CD s'encarrega de fer ella mateixa els processos de selecció sense necessitat de sessions públiques, no us passarien aquestes coses.

  A veure si aprenem, aiiiiish…

 • Crima

  Tal i com està el pati, no sé com tenen la vergonya de jugar amb els aturats. ICV, de Molins de Rei va vota a favor d'aquests Plans d'Ocupació. Senyors tinguin seny: La Democràcia em deixar decidir si vui anar o no. A mi, particularment em va donar hora per el dia 14, i no vaig questionar-me res. El dia 14 i punt.
  Entenc que gent es movilitzi amb vagues, concentracions..etc. Jo també ho faig, per que no m'agrada com està montat el sistema.
  Però, senyors polítics, sindicalistes, i demés, que proposen utopíes, no em val que ens donin lliçons, quan tenen la panxa plena i en el 99% una bones llars. L'opció per el pobre està en un altre sistema que vostès no han vist mai.

 • I l’ajuntament què diu.? Quina justificació???

 • sergi

  La cosa és molt senzilla, no cal anar per les branques. Tampoc són utopies ni lliçons, són drets que ja tenim conquerits i que actualment perillen, per tant cal defensar-los.
  Com deia en Marc, era tan fàcil com canviar la sessió de dia. Això no afecta de cap manera a la selecció i ningú se sentirà ofès. S'haurien estalviat malentesos.

 • PUBLICAT AL MEU FACEBOOK

  El dia 14 de novembre, DIPEL, el "cortijo" de CiU a l'ajuntament, va tornar a boicotejar la Vaga fent un procés de preselecció a aturats i aturades de Molins de Rei. Avui des de l'anonimat, en aquest mitja els mateixos covards de sempre, tornen a insultar i/o a mentir.
  Ells no donaran mai la cara, però jo us demano que entreu al Viu Molins i els deixeu ben clar, que els qui s'amaguen per mentir i difamar, els qui tapen cartells, els qui limiten drets essencials, com el dret de vaga, el d'ensenyament o el de la salut, son l'autentica rèmora d'aquesta societat!

  • marc

   Esteu fent una molt bona feina des d'Iniciativa a l'Ajuntament! Seguiu així dient les veritats!

 • CATI

  I on és el problema? Fer o no fer vaga és de lliure elecció, anar o no a les sessions, també. Jo, per sort, tinc feina. Si no n'hagués tingut, segurament hagués anat on hagués calgut per veure si en trobava.

  • marilo

   Los socialistas convocan la huelga y luego ellos mismos la boicotean… el problema está en los socialistas que no saben si hacen huelga o no, si son independentistas o no, o si son de izquierda o de derecha!

 • nacido en molins

  La unica y absoluta verdad del tema de los politicos, es que en el fondo no les importamos nada de nada y nos utilizan para conseguir sus cargos y lo mas importante el sueldo que les aporta,su unico fin es conseguir cada 4 años la poltrona y venga a cobrar y punto…………..esta es la unica verdad absoluta,el dia que algun alcalde se ponga un sueldo de 1.000 euritos al mes y demuestre que lo hace por devocion en vez de los 70.000 anuales para engordar sus cuentas corrientes como hacen los alcaldes que hemos tenido,entonces quizas empieze a pensar otra cosa……………

  Ivan Arcas 72.000 eu al año
  Xavi Paz 65.000 eu al año……………………..

 • Pingback: Els plans d'ocupació de Molins de Rei donaran treball a 27 persones | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Els plans d'ocupació de Molins de Rei donaran treball a 27 persones | Viu Molins de Rei()