L’Ajuntament organitza sessions de selecció dels plans d’ocupació el dia de la vaga general

Els procés de selecció de personal dels plans d’ocupació de l’Ajuntament, que donaran feina a nou aturats, realitza una sessió el dia de la vaga general, coincidint amb l’hora de les manifestacions de Barcelona. Iniciativa ha presentat una queixa formal per “denunciar el xantatge del govern municipal als aturats”. 

Fer click ver veure el document de convocatòria

Fer click ver veure el document de convocatòria

Els nous plans d’ocupació de l’Ajuntament de Molins de Rei, aprovats durant el passat ple municipal del mes de novembre, crearan nou llocs de treball a la vila. Una de les jornades del procés de selecció de candidats es va fer  el passat 14 de novembre, dia de la vaga general, entre les 18:00 i les 19:30 hores al Centre d’Ocupació Joan N. García-Nieto, coincidint amb les grans mobilitzacions que es celebraven en aquell moment a Barcelona.

D’aquesta manera, les persones que volien a optar a aquests llocs de treball havien d’escollir entre el seu dret a buscar feina i el seu dret a manifestar-se contra la situació laboral i social del país ja que la selecció del personal dels plans d’ocupació es fa entre els assistents a les sessions informatives obligatòries. L’àrea de DIPEL (Desenvolupament i Promoció Estratègica Local), controlada per CiU, és la responsable d’aquesta situació que ha generat crítiques entre alguns partits de l’oposició.

Iniciativa reclama explicacions

El dia després de la vaga general, Iniciativa per Molins de Rei va entrar una petició formal al registre de l’Ajuntament reclamant que l’alcalde, Xavi Paz, intervingui davant el que ells consideren un “menyspreu als drets dels ciutadans i ciutadanes en situació d’atur”, segons informen en un comunicat.

Per Iniciativa “resulta vergonyós jugar amb la necessitat d’aquells qui ho estan passant malament per no trobar feina i obligar-los a anar a aquestes sessions, privant-los del seu dret a manifestar-se”. Els ecosocialistes reclamen que el batlle socialista “prengui cartes i estigui al costat dels molinencs” en aquest assumpte al formar part d’una formació política d’esquerres que ha donat suport a la vaga.

Recomanacions personalitzades