Oriol Junqueras (ERC) critica les polítiques de CiU al Baix Llobregat

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya fa una visita exprés a Molins de Rei per mostrar les seva “preocupació” envers les polítiques de CiU a la comarca del Baix Llobregat. L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts assegura que no té diners a paradisos fiscals i que “tant li fa” si altres candidats en tenen. 

Junqueras es va rodejar de dones d'Esquerra a Molins de Rei // Jose Polo

Junqueras es va rodejar de dones d’Esquerra a Molins de Rei // Jose Polo

Una hora abans de l’acte central comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, el candidat a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha visitat Molins de Rei per conversar amb les participants d’un col·loqui organitzat per les dones del partit.

El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha afirmat estar “preocupat” per la política de CiU envers el Baix Llobregat ja que “l’únic projecte que han presentat ha estat Eurovegas” i això ho ha qualificat com “un molt mal símptoma”. L’alternativa que proposa ERC a aquestes polítiques és una “reactivació del sector industrial, la millora en la comunicació i el transport de la comarca i la preservació de l’espai ecològic i agrari”. Durant la seva visita, Junqueras ha volgut remarcar el seu coneixement del territori que trepitjava explicant fins i tot els motius de l’històrica rivalitat entre Molins de Rei i la seva població.

Joc brut de l’estat espanyol

El republicà va evitar referir-se en més d’una ocasió a les informacions publicades pel diari El Mundo on es parla d’unes suposades comptes a Suïssa del candidat de CiU, Artur Mas, i l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, entre altres. Amb una actitud freda davant aquestes acusacions ha declarat: “Jo no tinc diners a Liechtenstein i no m’importa saber si altres candidats en tenen o no”. Junqueras s’ha posicionat a favor del president afirmant que “l’Estat espanyol sempre ha fet joc brut en contra de Catalunya” i assegurant que aquestes informacions “no canviaran la intenció de vot dels ciutadans”. D’aquesta manera ERC es torna a posicionar com un possible soci de govern de CiU passat el 25 de novembre.

Això sí, Junqueras es va mostrar radicalment contrari a la supressió de l’Oficina Antifrau proposada per CiU. “Jo mateix l’he utilitzat com a regidor de Sant Vicenç i sé que és un organisme útil”,  ha afirmat el candidat abans de continuar amb els compromisos de campanya

Il·lusió per ser la segona força 

Totes les enquestes publicades fins ara parlen d’un gran creixement d’Esquerra i, algunes, la situen com a segona força al Parlament de Catalunya després del proper 25 de novembre. Junqueras diu “no mirar gaire les enquestes” però es mostra satisfet de ser “la segona força en estimació de vot directe”. El de Sant Vicenç és mostra optimista de cara a la cita electoral però conscient que encara queda una setmana clau de campanya electoral.

 • Teresa

  Entiendo que a falta de cabezas de lista que visiten nuestro municipio,
  Viu Molins necesite un gran titular pero la verdad es que havia cuatro gatos fuera
  y dentro de la Peni.
  Junqueras estuvo cinco minutillos haciendo su papel
  i se esfumó igual que todo su sèquito de mujeres y prensa.
  El acto posterior fue muy triste con la señorita Rovira, que no convence ni a los suyos,
  y Anna Simó, gran oradora, però con poco crèdito después de 2 tripartitos.
  Y en el debate de Tv3, no sé porqué Junqueras no explicó todas esas cosas,
  solo le faltó poner-le una alfombra roja a Artur Mas.
  Voto útil? Más bién voto útil para CIU.
  No vale la pena votar-le.

 • pere

  sra. teresa,primer, en una roda de premsa normalment no hi ha molta gent……be, en aquella sala potser eran 4 gats, pero es que n´hi caben 5…per tant gairabe ple, si s´informa igual van marxar perque no se si sap que estan en campanya electoral hi havian d´anar a un altre lloc, per cert si voste hi era, sabra que la roda de premsa va dura bastant mes que 5 minutillos, en fi..

 • Pingback: ERC realitza l'acte central de campanya del Baix Llobregat a Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC no garanteix que el pacte parlamentari amb CiU tingui beneficis per al Baix Llobregat | Viu Molins de Rei()