Dolors Camats fa campanya per ICV visitant els equipaments socials del Canal

La número 2 d’ICV-EUiA, Dolors Camats, va visitar l’escola Josep Maria Madorell, el Casal d’Avis Primer de Maig i l’espai d’acompanyament per a infants La Xauxa Xica. Camats va assegurar que “la gent vol dir prou a les retallades de Mas, Rajoy i la troika europea”.

Al Casal d'Avis Primer de Maig, la majoria de jubilats va seguir amb les seves rutines habituals durant la visita de la diputada // Jordi Julià

Al Casal d’Avis Primer de Maig, molts van seguir amb la rutina habitual durant la visita de la diputada // Jordi Julià

Una delegació d’Iniciativa per Catalunya Verda – Esquerra Unida i Alternativa es va passejar divendres passat pels carrers del barri del Canal de Molins de Rei, encapçalats per la número dos de la candidatura al Parlament, Dolors Camats, i el líder del partit a Molins de Rei i número 45 a les llistes, Ivan Arcas. La formació local va ensenyar a la diputada tres espais que, segons l’exalcalde Ivan Arcas, són “petites joies que hem d’explicar i fer conèixer”, dins un barri que és “exemple de que amb constància s’aconsegueix una bona cohesió social”. Els tres espais visitats s’emmarquen precisament en l’àmbit social: el CEIP Josep Maria Madorell, el Casal d’Avis Primer de Maig, i l’espai d’acompanyament d’infants La Xauxa Xica.

Una representació del partit es va passejar pel barri del Canal // Jordi Julià

Una representació del partit es va passejar pel barri del Canal // Jordi Julià

A les portes del Casal d’Avis Primer de Maig, subvencionat per la Fundació La Caixa, la candidata ecosocialista va denunciar les polítiques que s’han dut a terme davant la crisi de “retallar despesa, pagar als bancs i baixar al cap”, i va assegurar que “davant la retallada de l’estat del benestar la gent vol dir prou als govern de Mas i Rajoy i a la troika europea, s’ha acabat que els bancs passin per sobre de les persones”.

Camats, però, també va defensar la consulta sobre la independència: “Després de 30 anys de desenvolupament de l’autogovern per la via constitucional i federal, buscant l’acord amb Espanya, el propi govern espanyol ens ha dit que prou, com també va dir la sentència del Tribunal Constitucional [sobre l’Estatut]”. L’única solució a aquesta situació que Camats va qualificar d’“històrica” és, per Iniciativa, “el dret a decidir” de la ciutadania de Catalunya.

La plasmació a Molins de Rei

Camats es va interessar pel funcionament de La Xauxa Xica // Jordi Julià

Camats es va interessar pel funcionament de La Xauxa Xica // Jordi Julià

Aprofitant que es trobava just davant dels terrenys on s’ha d’ubicar el nou IES Lluís de Requesens, Ivan Arcas va criticar que “allà on havíem de construir un institut perquè els nostres nens i nenes tinguessin la mateixa educació que poden tenir els de l’Artur Mas, hi tenim un pàrquing per deixar-hi els cotxes”. El regidor d’Iniciativa va reclamar que el grup parlamentari d’ICV segueixi insistint al Parlament sobre la necessitat d’aquest equipament educatiu i  també va criticar les retallades a l’ambulatori, titllant de “còmplice” a l’equip de govern de Molins de Rei.

A l’espai d’acompanyament familiar La Xauxa Xica, que darrerament també va ser focus d’atenció política per ser el projecte guanyador del certamen Millorem Molins, organitzat per la CUP, la comitiva d’ICV es va interessar pel funcionament d’aquest espai, que es basa en els mètodes Montessori. El regidor Ivan Arcas va explicar que havien volgut ensenyar aquest espai a Dolors Camats perquè és “una iniciativa molt innovadora” que dóna “una nova manera d’entendre com hem de donar suport i educar als nostres nens i nenes”. Camats va defensar l’existència d’aquests mètodes d’ensenyament alternatius, i va donar el suport als pares que estan tirant endavant la iniciativa.

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “Dolors Camats fa campanya per ICV visitant els equipaments socials del Canal

 1. Miguelu
  19/11/2012 at 15:51

  Respondiendo a este articulo uno: estado federal no hemos tenido todavia, si acaso estado autonomico. Dos: el equipo de govierno, ha estado governando con ICV hasta la pasada legislatura, y entonces estaban de acuerdo en todo(la izquierda ecosocialista, con la derecha catalanista, buena mezcla). Y el tem del Institut Lluis de Requesens, ICV podia haber hecho alguna cosa más…….cuando gobernaba.

 2. marc
  20/11/2012 at 14:50

  A mi em sembla que l'article fa referència al fracàs del model federal, més que res perquè per federar-se fa falta més d'un que ho vulgui, i la resta d'Espanya no està per això.
  I amb el tema de l'institut, el govern anterior va ser amb qui es van comprar els terrenys. Ara hi ha un parquing i els únics que es mouen son ICV.
  No sé, tenim punts de vista diferents, però els fets són els que són.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *