Laia Bonet reivindica l’eix social del PSC a Molins de Rei

El PSC comença la campanya a Molins de Rei carregant contra la política de CiU i explicant el projecte federalista. La sala d’actes de Ca n’Ametller s’omple per escoltar a la diputada Laia Bonet, qui critica l’austeritat com a “veritat única” i posa en relleu els beneficis de la “fraternitat” federal.

Bonet va estar acompanyada de l'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz // Jose Polo

Bonet va estar acompanyada de l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz // Jose Polo

Laia Bonet, diputada del Partit dels Socialistes de Catalunya, va visitar Molins de Rei el dijous 15 de novembre, en plena campanya electoral, per criticar durament les polítiques de Convergència i Unió al capdavant de la Generalitat i reivindicar la importància de l’eix social en una campanya on “el debat nacional intenta tapar els altres debats”.

Segons Bonet la convocatòria a les urnes del proper 25 de novembre és “especial” ja que “són les eleccions on la societat catalana arriba més fràgil”. La diputada socialista de Valls (Alt Camp) argumenta aquesta afirmació explicant que “9 de cada 10 catalans pensa que tenim una societat catalana desigual”.  Per a Bonet, les dades de l’atur “no han fet res més que augmentar des de que CiU és al govern, contràriament al que van prometre en campanya”  i assegura que això fa “remoure l’estómac”. Sense treure-li importància a l’eix nacional, Bonet no comprèn “com en una situació així l’eix social no pren importància en campanya”.

Austeritat i “fraternitat” federal

La socialista es mostra partidària de l’austeritat “ben entesa” i no com a “missatge únic com han fet els governs de CiU i PP”. Segons Bonet “no es pot aplicar l’austeritat renunciant a part dels teus beneficis suprimint l’impost de successions”. La professora de dret administratiu a la Universitat Pompeu Fabra afirma que Convergència ha perdut la “batalla moral de les retallades” aplicant polítiques “que afavoreixen als més rics i perjudiquen als més pobres”.

Malgrat que les polítiques socials van ser les protagonistes de l’acte, els socialistes també van explicar el seu projecte a nivell nacional. Bonet va reivindicar el federalisme com “un terme a mig camí entre els que volen trencar amb Espanya i els que volen re-centralitzar l’estat”. Segons els socialistes, un projecte federal “milloraria les competències, els recursos, la representació i el reconeixement” de Catalunya. Per tal d’aconseguir aquests propòsits plantegen una reforma de la Constitució i  explicar la cultura federal com quelcom “capaç d’unir a diferents pobles amb la fraternitat com a bandera”. L’acte va finalitzar amb una taula rodona on els militants i simpatitzants socialistes, que van omplir la sala d’actes de Ca n’Ametller, van poder donar la seva opinió sobre el moment pel qual passa el PSC.

Recomanacions personalitzades