Més de 300 persones es manifesten a favor de la vaga general

La vaga general es fa visible als carrers de Molins de Rei amb una manifestació heterogènia a la qual s’han sumat diferents col·lectius. L’ambient pacífic i reivindicatiu ha caracteritzat una mobilització amb més de 300 persones i on les proclames polítiques i socials han estat igual o més presents que les laborals.

La manifestació va aplegar a un bon grapat de molinencs amb diferents sensibilitats // Jose Polo

Tot i estar convocada pel col·lectiu Molins de Rei en Lluita i amb el total suport de la CUP Molins de Rei i el sindicat CGT, la manifestació convocada a Molins de Rei en motiu de la vaga general ha estat heterogènia. Més de 300 persones s’han manifestat pels carrers de la vila de manera pacífica. Persones dels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, i de col·lectius com la comunitat educativa també han estat presents. Per tant, diferents banderes, consignes i samarretes s’han deixat veure.

L’acte ha començat amb una concentració a la Plaça de la Vila on la membre del col·lectiu Molins en Vaga, Mar Miralles, i el membre del sindicat d’estudiants del Lluís de Requesens, David Lloberas, han llegit un manifest. La gent ha respost amb aplaudiments als discursos dels dos joves i alguns s’han sorprès de l’adolescència de Lloberas, qui amb només 14 anys ja és una persona implicada en els moviments socials.

Les consignes han estat clares: protestar contra la sortida de la crisi que esgota cada vegada més als que menys tenen, defensar els drets de les classes populars, denunciar les polítiques especulatives dels bancs i el món financer i també les retallades en els drets socials perpetrades pels governs del PP i CiU.

Sota crits de “no és una crisis, és una estafa” i “vaga general” la manifestació ha començat posant rumb cap al barri de la Granja on els manifestants han protestat al davant del Mercadona, que ha anat obrint i tancant durant la jornada en funció de la presència de piquets, i la Clínica Molins, oberta durant tot el dia.

Concentració dels principals sindicats i partits a les 12

Després la marxa ha tornat cap al Centre Vila i alguns manifestants han aprofitat per increpar a alguns comerciants que tenien obert el seu negoci. El passeig del Terraplè, ple de gom a gom, ha estat un dels punts on la protesta s’ha fet més visible. Passant per la plaça del Mercat i el carrer Major els manifestants han tornat cap a la plaça de la Vila, on ha finalitzat la manifestació.

Allà s’ha trobat la concentració que ha aplegat a més gent i una altra més minoritària, convocada a les 12 del migdia i en la que han participat CCOO, UGT, el PSC, Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei. Fonts d’aquests partits reconeixen certa “desorganització amb les convocatòries de concentració” i des d’Iniciativa lamenten que no s’hagi aconseguit fer una concentració unitària.

  • ROBESPIERRE

    no se puede ir a una manifestación en la que nos jugamos todo el futuro, cómo si fuerámos al matadero, ni cosigna, ni eslogan ni incitaciones, TODOS, menos muy pocos, con la cabeza cabizbajo y un silencio en muchas ocasiones que daba la sensación de ir en una procesión directos a la redención del señor cura, una lástima. Un poco de chirigotas políticas, mas jaleo, cada 15 m. de la manifestión un micro, que no cuestan tanto, y dar la tabarra, ayer creo contar 4 y muy distanciados, asi cómo podemos dar la nota, si se trata de éso. No me extraña que después hubieran algunos que con la rabia contenida, hicieran lo que por derecho y ley les corresponden. Y otro aclaración, para estos medios que ven siempre lo que les interesa, yo fuí testigo cómo dos individuos, y no de la manifestación, quemaron el vehículo y se fueron. TODO ES UN MONTAJE DEL SISTEMA, SI QUIEREN REVOLUCIÓN, TENDRÁN GUERRA¡¡

  • David Lloberas

    Contra el capital, vaga general!!!!