Una desena de persones ocupen l’Ajuntament de Molins de Rei per la vaga general

Onze persones fan nit a l’Ajuntament de Molins de Rei en motiu de la vaga general del 14 de novembre. Dos regidors de la CUP i un delegat sindical de la CGT formen part de la protesta. La mobilització és en el marc d’una acció realitzada en diferents consistoris catalans i està organitzada per la CUP i altres entitats polítiques i socials.

Els activistes faran nit a l'Ajuntament // Jose Polo

Els activistes faran nit a l’Ajuntament // Jose Polo

La sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei tindrà uns convidats especials aquesta nit. Onze persones han decidit dormir al consistori en motiu de la vaga general convocada pel 14 de novembre. És una acció feta conjuntament amb altres poblacions catalanes com Girona, Mataró, Valls o Sallent. En total una vintena d’Ajuntaments estaran ocupats aquesta nit. La mobilització està organitzada per la CUP i altres entitats polítiques.

A Molins de Rei, el regidor i portaveu de la CUP, Alex Maymó, dóna suport a l’acció i dormirà a l’Ajuntament. També ho farà el delegat sindical de la CGT, Martín Navarro. Maymó explica que amb aquesta acció volen “denunciar que els ajuntaments han patit especialment les retallades” i que, per això des del seu partit “s’ha volgut començar la vaga general amb aquesta acció”. “Volem visualitzar que la vaga general de demà també té motius socials i polítics” remarca el regidor de l’esquerra independentista

Per la seva banda, Martín Navarro declara que per a la CGT l’objectiu de la vaga de demà és “carregar-se al govern pels seus atacs constants a la classe treballadora”. El membre del sindicat afirma que “estan encantats de formar part d’aquesta acció organitzada per la CUP i altres moviments socials”. Navarro serà l’únic representant sindical que farà nit al consistori i afirma rotundament que “la feina no acaba demà amb la vaga, s’ha de treballar dia a dia per recuperar els drets perdut”.

La Guàrdia Urbana i l’alcalde de la vila, Xavi Paz, han estat informats de l’acció pocs minuts abans del seu inici, passades les vuit del vespre. En declaracions a Viu Molins de Rei, el batlle socialista explica que no han posat “cap impediment per a que es realitzi aquesta acció” i assegura que l’únic requisit que han demanat és que “es respectin els equipaments municipals”. L’alcalde lamenta que “n0 s’hagi avisat abans al consistori per poder avisar amb el temps necessari al personal municipal”. Els activistes es fan càrrec de que les dependències municipals quedin “intactes” un cop finalitzi la protesta. Dormiran al terra com ja es va fer durant l’ocupació del CAP. Estaran a l’Ajuntament fins a les set del matí, quan sortiran del consistori per començar els piquets que es concentraran a la plaça de l’estació.

Els organitzadors de la mobilització han pres el compromís de deixar l’Ajuntament “intacte” // Ràdio Molins de Rei

Recomanacions personalitzades