La vaga general redueix el transport públic a la mínima expressió

Tots els mitjans de transport públic es veuran afectats considerablement per la vaga general del dimecres 14 de novembre. Només hi haurà servei durant tres hores al matí i quatre a la tarda, i dins d’aquestes franges la freqüència de pas serà menor a l’habitual.

Aquell qui depengui del transport públic per desplaçar-se ho tindrà molt complicat durant la vaga general de dimecres 14 de novembre. No passarà, com en altres ocasions, que els autobusos podien suplir allò que els trens deixaven d’oferir: tots els mitjans de transport coincidiran a funcionar durant les mateixes franges horàries: de 6:30 a 9:30 i de 16:30 a 20:30, que són les hores punta del transport públic. Fora d’aquest horari no hi haurà cap tren o autobús en servei. Això inclou el Nitbus, que a la nit de dimarts a dimecres no funcionarà, i els últims trens de dimarts, que se suprimiran o acabaran el trajecte abans de l’habitual.

A més a més, segons els serveis mínims dictats per la Generalitat, dins les franges en què sí que hi haurà servei de transport públic, només circularà una tercera part de vehicles del que és habitual. Tot i això, a la pràctica i pel que fa als mitjans de transport de Molins de Rei, els horaris dels serveis mínims no s’ajustaran completament a aquests dictats.

Imatge de l'última vaga de Renfe, el 31 d'octubre passat, en què la gent s'acumulava a les andanes // Jordi Julià

Imatge de l’última vaga de Renfe, el 31 d’octubre passat, en què la gent s’acumulava a les andanes // Jordi Julià

Tren

Al matí el servei començarà a les 6:52 i acabarà a les 8:37 en direcció Barcelona, i començarà a les 7:06 i acabarà a les 9:29 en direcció Martorell. Circularan la meitat de trens del que és habitual dins aquesta franja.

El primer tren de la tarda en direcció Barcelona passarà per Molins de Rei a les 17:07, i l’últim, a les 19:36. En sentit contrari, direcció Martorell, el primer passarà a les 17:21 i l’últim ho farà a les 19:51. En aquest cas, circularan tres quartes parts dels trens que passen habitualment.

La situació que s’ha donat aquest cop, en què els horaris de pas per Molins de Rei dels trens en jornada de vaga és molt superior als serveis mínims fixats, contrasta amb altres jornades de vaga de transports, en què mentre els serveis mínims eren d’un terç de l’habitual, per Molins de Rei només hi passava una sisena part dels trens habituals.

La vaga també es farà notar el mateix dimarts, ja que l’últim tren de la línia R4 en ambdós sentits se suprimirà, mentre que el tren que passa per Molins de Rei a les 23:00 cap a Terrassa acabarà a Sabadell Sud, el que passa per Molins de Rei a les 23:37 destinació Sant Vicenç de Calders es quedarà a Martorell, i el que surt de Molins de Rei a les 23:03 amb destinació Mataró només arribarà fins el Masnou.

Bus urbà

El MolinsBus també es veurà afectat per la vaga general // Jose Polo

El MolinsBus també es veurà afectat per la vaga general // Jose Polo

A la línia urbana del MolinsBus, la MB1/MB2, hi haurà una sola unitat en funcionament, amb sortides de la Riera Bonet a les 6:30, a les 7:30 i a les 8:30 del matí, i a les 5, 6, 7 i 8 de la tarda. La línia MB3, que recorre els barris de muntanya fins a l’estació d’FGC de La Floresta, sortirà de la plaça dels Països Catalans a les hores següents: 6:40, 7:40, 9:00, 17:30 i 19:00.

Autobús interurbà

Els autobusos de Soler i Sauret tindran uns horaris molt més ajustats als serveis mínims fixats, que variaran entre un 30 i un 39% d’autobusos del que és habitual. Pel que fa a les línies que connecten Molins de Rei amb Barcelona, al matí, el primer autobús passarà per la vila a les 7:20, i l’últim ho farà a les 9:25. A la tarda, hi haurà expedicions des de les 16:30 fins les 19:50. Els autobusos de tornada passaran per Molins de Rei de 6:50 a 9:25 al matí, i de 17:25 a 20:40 a la tarda. Pel que fa als autobusos nocturns, no hi haurà cap expedició a la nit de dimarts a dimecres, mentre que a la nit de dimecres a dijous hi haurà servei amb normalitat.

D’altra banda, hi haurà autobusos cap a Vallirana de 6:50 a 8:30, i de 17:10 a 20:10, i de tornada de 7:20 a 9:25 i de 17:30 a 19:50. Cap a Sant Andreu de la Barca només n’hi haurà quatre en tot el dia: a les 8, a les 8:40, a les 17:40 i a les 18:55; i cap a Sant Vicenç dels Horts de 6:55 a 7:23 i de 17:35 a 19:37 a l’anada, i de 7:15 a 9:05 i de 17:22 a 19:45 a la tornada. Els horaris complets es poden consultar al cercador d’horaris de l’empresa, marcant com a tipus de dia “Vaga general 14 de novembre”.

Les altres empreses que presten servei d’autobús interurbà a Molins de Rei, Autocorb i Autos Castellbisbal, també se sumaran a la vaga general. Tant en el cas de les línies que van cap a Corbera i l’hospital Moisès Broggi, com de les que porten a el Papiol, Castellbisbal i Rubí, hi haurà els mateixos serveis mínims fixats per la Generalitat d’un 33% en hora punta.

Recomanacions personalitzades