S’obre el procés participatiu per decidir l’ús d’una part del pressupost en Joventut

L’Ajuntament obre un any més el procés per decidir de manera participativa a què es destinaran 6.000 euros del pressupost de la regidoria de Joventut. El procés s’emmarca en el Pla Local de Joventut creat per l’anterior equip de govern. Es poden enviar propostes fins el 19 de novembre.

El procés de pressupostos participatius rep el nom de “MOU! EL CUL!”

Una part del pressupost de la regidoria de Joventut s’ha de destinar, en compliment del Pla Local de Joventut 2010-2013 -anomenat “MOU! 3”- a projectes que escullin els joves de Molins de Rei, mitjançant un procés participatiu. Després d’alguns dubtes sobre si enguany es durien a terme, l’edició del 2012 ja està oberta, i admetrà propostes fins al dilluns 19 de novembre. Tres dies després, el dijous 22 de novembre, i un cop la Comissió de Seguiment del procés hagi valorat les propostes, tindrà lloc un taller participatiu per escollir les propostes. El punt d’informació del procés és el Punt Jove, traslladat recentment a la Federació Obrera.

Tal com expliquen les bases dels pressupostos participatius, anomenats “Mou! el cul!”, el procés està obert a joves empadronats a Molins de Rei o bé vinculats amb la vila per algun motiu, ja sigui feina, estudis, o participació a entitats, per exemple. La dotació econòmica s’haurà de repartir entre sis projectes de 1.000 euros cadascun, repartits entre les categories d’Oci, Cultura i creació, i Emancipació; i entre les categories de joves de 14 a 18 anys i de 19 a 30 anys. Aquesta és la tercera edició dels pressupostos participatius, engegats durant el tripartit molinenc ICV-ERC-CIU, quan la regidoria de Joventut estava en mans d’ERC.

Un cop s’hagin escollits els sis projectes guanyadors, del 28 de novembre al 31 de desembre es treballarà per implementar-los.

Recomanacions personalitzades