La comunitat islàmica s’obre als molinencs pakistanesos

La comunitat islàmica de Molins de Rei incorpora representants pakistanesos dins la nova junta, buscant ser “més plurals” en el procés de renovació de l’entitat.  L’Ajuntament cedeix el Poliesportiu Municipal per la celebració de la festa del xai. El col·lectiu ara es comunica amb el consistori directament a través d’alcaldia. 

La CIMR va celebrar la festa del xai al Poliesportiu Municipal // Comunitats Islàmica de Molins de Rei

La CIMR va celebrar la festa del xai al Poliesportiu Municipal // Comunitats Islàmica de Molins de Rei

La Comunitat Islàmica de Molins de Rei (CIMR) ha culminat un procés de renovació amb l’elecció d’una nova Junta Directiva. La principal novetat d’aquest procés és que l’entitat ha obert la porta a col·lectius que fins ara no en formaven part, com per exemple els pakistanesos. La junta, que seguirà presidida per Abdelkader Bolkaddid, incorpora un representant de la comunitat pakistanesa i també una representant per vetllar pels drets de les dones.

En declaracions a Viu Molins de Rei, el secretari de la nova junta i representant dels joves, Abdel Bolkaddid explica que l’objectiu d’aquesta renovació és fer una associació “més plural”. “Volem que tots els socis es sentin representats sense cap tipus de discriminació” diu Bolkaddid, encarant la nova etapa amb molta il·lusió.

Aquesta renovació es tant important per la comunitat islàmica molinenca que, fins i tot, s’ha aparcat momentàniament diverses activitats previstes com algunes col·laboracions amb la Asociación de Jóvenes Hispano-Árabes. Segons ha pogut saber aquesta redacció, una de les idees de la comunitat era denunciar a l’Ajuntament de Molins de Rei davant el Síndic de Greuges pel procés de suspensió de les llicències d’obra per a centres de culte. Concretament, segons fonts de la comunitat es volia denunciar al consistori per “la no resposta als recursos presentats per la denegació del certificat”. Aquests recursos van ser enviats a l’àrea de Sostenibilitat i Territori de l’Ajuntament -sota la batuta de CiU- fa mesos, però encara no han rebut cap resposta. Tot i això, la comunitat islàmica ha decidit aturar aquesta possible denúncia momentàniament fins a decidir els passos a seguir amb la nova junta ja en marxa.

Reunions amb alcaldia 

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei les últimes reunions entre la comunitat islàmica i l’Ajuntament de Molins de Rei s’han produït amb l’alcalde de la vila, Xavi Paz (PSC). D’aquesta manera, es deixa de banda el procés seguit fa uns mesos de reunions amb el departament de Sostenibilitat i Territori, encapçalat per Mònica Santamans (CiU), que no va portar a cap acord.

Malgrat que, ara per ara, segueix sense haver-hi acord en el punt més complicat de les converses: l’obertura d’un centre de culte a Molins de Rei, es comencen a construir punts d’enteniment entre comunitat i consistori. Durant el passat ramadà es va arribar a un acord per a la cessió del Poliesportiu de la Sínia i, fa un dies, coincidint amb la celebració d’una de les dates més marcades en el calendari musulmà, el  l’Eid al Adha o festa del xai, es va arribar a un acord per a la cessió del Poliesportiu Municipal de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades