La importància dels detalls

Els Molins de Rei CF empata a 1 en el derbi contra el Papiol. El partit, avorrit durant la primera hora, va agafar ritme a la segona part. Capella va avançar als molinencs que es van deixar empatar, una vegada més, a pilota aturada. 

Carles Capella va fer un gran gol a la segona part // Jose Polo

Carles Capella va fer un gran gol a la segona part // Jose Polo

Pot semblar un tòpic, i ho és, però el futbol modern a vegades es decideix per petits detalls. Accions de 10 segons on una genialitat o un error poden decantar el signe d’un partit i els esforços dels equips durant els entrenaments setmana rera setmana. Això va passar en el derbi entre el Molins de Rei Club de Futbol i la Unió Esportiva Papiol. Un detall de qualitat individual de Carles Capella semblava que li donaria la victòria als molinencs però un altre detall, la mala defensa en la segona jugada de les accions a pilota aturada, va costar-li dos punts a l’equip entrenat per Joan García.

El matx va començar amb els dos equips respectant-se molt. El Molins de Rei CF va sortir amb un mig del camp més defensiu que l’utilitzat habitualment a casa -amb la presència de Mario Martín i Francisco Alcaide i l’absència de Jordi Ganduxer- i un migcampista defensiu, Nelson Nicola, com a extrem dret. Els locals sabien que el Papiol tenia jugadors d’importància en atac i van decidir prendre precaucions. Els primers 10 minuts van ser de tanteig i només dues canonades de Capella i Nelson des de fóra de l’àrea van inquietar la porteria papiolenca. Sobre el minut 15 l’àrbitre va anular-li el un gol al Molins per fora de joc del mateix Nelson qui, com a papiolenc, estava més que motivat pel partit. Resulta complicat dir si el gol estava ben anul·lat o no ja que la jugada va ser d’aquelles dubtoses que si es produeix a un camp de Primera Divisió es repeteix una vegada i una altra als programes d’entreteniment que es fan passar per periodisme esportiu.

El Molins de Rei CF va perdre dos punts per una manca de concentració als últims minuts de partit.

I fins aquí les jugades de perill de la primera part. Una de les accions anteriors es va produir a partir d’una fantàstica passada d’Andreu Margarit de més de 30 metres en diagonal i, vist que havia funcionat una vegada, el Molins es va dedicar a buscar la mateixa acció durant tota la primera part i part de la segona. Aquestes passades estil Ronald Koeman són una virtut de tant en tant però, en excés,  no funcionen. I és que els centrals del Papiol, amb l’ex Incresa i Molins Israel Casajuana més que correcte, se la van aprendre de memòria. Mentrestant el Papiol és va contagiar de la tònica molinenca i feia un joc similar. Així doncs, el joc es va convertir en un partit de tennis on els centres del camp feien de xarxa, és a dir, només tocaven la pilota per accident. Cap dels dos equips juguen així habitualment i el resultat va ser un drama per a l’espectador. 0 a 0 al final dels 45 minuts.

Jugadors com Alexis Díaz i Víctor Muñoz no van aparèixer per part del Papiol // Jose Polo

Jugadors amb qualitat com Alexis Díaz o Víctor Muñoz no van aparèixer per part del Papiol // Jose Polo

La segona part va començar amb la mateixa tònica però va començar a canviar a partir dels canvis introduïts per part molinenca. Primer Jordi Prats va substituir al lateral Christian Agudo, qui es va retirar amb molèsties. Això va significar que Nelson passés a jugar de lateral, una posició més habitual, i que Prats tingués llibertat de moviments partint des de la banda. El petit Prats desequilibra i passa amb vistositat i, quan està bé, és el jugador actual que més recorda a Joan García en la seva època de jugador. Tot i que això, certament, són paraules majors. Però es podria dir que Prats va baixar la pilota  a la gespa del Josep Raich. La cosa també va millorar amb l’entrada de Jordi Ganduxer per un Joan Torelló cansat. Poc a poc, el Molins començava a jugar i a dominar el matx.

Una bona acció de combinació va portar la pilota a Fran Campos, que va entrar per jugar l’últim quart d’hora, i aquest, després de superar al porter amb un bon retall va topar amb Israel Casajuana, que va refusar el seu xut des de la línia de gol. Mancaven 10 minuts per acabar i el partit era del Molins. Llavors, sobre el minut 85, va aparèixer Carles Capella per fer una gran jugada individual. Va agafar la pilota a trenta metres de la porteria i l’arrossegà amb força fins apropar-se a l’àrea on, des de la frontal, va fer un xut creat amb la cama esquerra per superar al porter (1-0). Capella treia la folha seca  a l’estil Rivaldo per castigar al Papiol a manca de cinc minuts i el partit semblava resolt.

Però els partits duren 90 minuts més l’afegit i els detalls marquen la diferència. Minut 93 de joc i jugada a pilota aturada a favor del Papiol. La defensa molinenca va rebutjar bé en primera instància però es va oblidar d’un petit gran detall, marcar a l’home rival que es situa a la frontal de l’àrea a l’espera d’alguna pilota solta. Aquest home era Miguel Àngel Gutiérrez i, completament sol, va superar a Ferran de Palol en l’últim sospir del matx. 1 a 1 i jugadors i afició del Josep Raich amb cara de pomes agres. Dos punts perduts per una manca de concentració en una jugada a pilota aturada, la gran assignatura pendent del Molins en el que va temporada.

Fitxa tècnica 

Molins de Rei CF: Ferran de Palol, Joan Torelló, Oleguer Pujol, Andreu Margarit, Carles Capella, Àlex Agudo, Christian Agudo, Nelson Nicola, Francisco Alcaide, Jordi Sànchez i Mario Martín. Suplents: Albert García, Joan Gosa, Jordi Prats, Fran Campo i Jordi Ganduxer.

UE Papiol: Jordi Álvarez, Julian Gala, Israel Casajuana, Mario Reyes, José Santos, Víctor Muñoz, Alexis Díaz, Miguel Ángel Gutiérrez, Eric De la Fuente, Rubén Romera i Arnau Carrió. Suplents: Alfonso Rodríguez, Eric Ponce, Faysal El Hayani, Rubén López, José Manuel Ramos i Antonio Ruíz.

Gols: 1-0 Carles Capella (85′), 1-1 Miguel Ángel Gutiérrez (93′).

Viu Molins de Rei ha explicat el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades