David Lloberas: Motius per la vaga d’estudiants

David Llobera és alumne de 3r d’ESO // Jordi Ortí

El passat 17 d’octubre en motiu de la vaga d’estudiants, una quarantena de joves, convocats pel Sindicat d’Estudiants de l’institut Lluís de Requesens (federats amb el Sindicat d’Estudiants), ens vam manifestar en contra de les retallades de CiU i PP pels carrers de Molins. Després de la manifestació pel centre de Molins vam anar a l’estació per anar a la multitudinària manifestació de Barcelona.

Cal dir, que ja era hora fer-nos sentir no només a Barcelona, sinó també al nostre poble, Molins. Una manifestació d’estudiants a Molins no és quelcom normal, ja que tampoc és normal, o lògic, que s’estigui desmantellant l’educació pública.

Tant amb la vaga com amb les manifestacions, els estudiants vam demostrar massivament el rebuig als atemptats de CiU i PP a l’educació pública, laica i de qualitat, i a la seva educació feixista.

CiU i PP o PP i CiU, el mateix, estan destruint l’educació pública i per tant estan afavorint l’educació privada, i està passant exactament això amb la sanitat. Com l’estan destruint? Doncs massificant les aules que poden arribar a tenir 35 alumnes; els alumnes podem estar fins a 15 dies sense poder fer classe d’una matèria, perquè fins al desè dia lectiu no es cobreix una baixa; també estan impedint que la classe obrera pugui tenir accés a l’universitat pujant un 66% les taxes universitàries. I aquests dies s’aprovarà la contrareforma educativa feta pel ministre Wert.

No només ens retallen el futur, sinó que també ens tracten com a delinqüents, reprimeixen les nostres mobilitzacions (Mossos, dirigits per Felip Puig), diuen que som uns terroristes (José Ignacio Wert), diuen que fer vaga no serveix per res i que els que la fem, la fem per tenir festa.

Per descomptat, el Sindicat d’Estudiants participarem a la Vaga General del 14 de novembre. Perquè per molt que el poder ens hagi ficat al cap que no serveix per res, sí que serveix! Perquè sí que hi ha diners, però els tenen el banquers!

Recomanacions personalitzades