Rentat de cara al cementiri municipal

El cementiri municipal estrena una imatge renovada aquest 1 de novembre després de les tasques de manteniment realitzades durant els últims mesos i una neteja integral. L’Ajuntament ha aprovat un nou Reglament que s’actualitza a la legislació vigent.

El cementiri de Molins de Rei s'omple de flors durant la setmana de Tots Sants // El Llaç

El cementiri de Molins de Rei s’omple de flors durant la setmana de Tots Sants // El Llaç

Durant els últims mesos s’han dut a terme diverses obres al cementiri per tal de millorar l’estat de les instal·lacions i reforçar les tasques de manteniment. Entre les actuacions realitzades destaquen deu escales noves per facilitar l’accés als nínxols dels pisos superiors.

A més, s’ha fet una neteja integral de tot l’espai públic del cementiri i s’ha actualitzat la jardineria. També s’han dut a terme tractaments contra el mosquit tigre, com l’any passat, ja que degut a la presència de recipients per flors, la vegetació existent i els elements de jardineria, aquest insecte té el cementiri com un dels llocs predilectes per reproduir-se.

Nou reglament

D’altra banda, s’ha reforçat el servei amb nou personal i s’ha aprovat un nou Reglament del cementiri municipal. L’objectiu, segons fonts municipals, és “gestionar millor l’equipament”. Una comissió tècnica ha elaborat el nou reglament per actualitzar el document fins ara vigent, que datava de 1896, quan es va estrenar la ubicació actual del cementiri.

En el text es concreten les diferents responsabilitats de manteniment de les sepultures i els espais comuns, es regulen les activitats que es poden dur a terme al cementiri i s’actualitza el document a la regulació actual general. “Ens posem al dia en una sèrie de normatives aprovades al 2007, aprovades 101 anys després de la redacció del reglament vigent fins ara,  l’actualització era ja obligada”, assegura el regidor de Serveis Generals, Miguel Zaragoza.

Servei especial de bus per Tots Sants

El cementiri municipal estarà obert entre les 9 del matí i les 6 de la tarda els dies 1 i 2 de novembre. Per al dia de Tots Sants, l’Ajuntament de Molins de Rei posa en marxa un servei especial de bus des de les 8.15 fins a les 18.30h per garantir que tots els ciutadans que ho desitgin puguin anar fins al cementiri. El primer viatge, a les 8.15h, es farà des de la Riera Bonet i l’últim sortirà del cementiri a les 18.30h. La freqüència de pas serà cada 30 minuts.

Recomanacions personalitzades