Els Matossers celebren la Diada castellera amb Estel Solé i la Muixeranga de València

Els Matossers de Molins de Rei han tancat els actes de celebració del seu desè aniversari amb la Diada Matossera. La Muixeranga de València van ser els convidats especials d’enguany. La protagonista del pilar Kinder va ser l’actriu i poeta molinenca Estel Solé.

Els Matossers van editar tres cartells diferents per anunciar la Diada castellera // Matossers de Molins de Rei

Els Matossers van editar tres cartells diferents per anunciar la Diada castellera // Matossers de Molins de Rei

Amb el fred acabat d’arribar però amb un sol radiant, els Matossers van celebrar la seva diada castellera el passat diumenge 28 d’octubre a la plaça de la Vila. La desena Diada Matossera va comptar amb la presència de la Colla Jove dels Castellers de Barcelona, la Colla Castellera de Figueres i la Muixeranga de València. Aquesta últims no són una colla castellera a l’ús, sinó que es basen en unes construccions fetes amb arrels religioses i que s’aixequen de manera diferent a la construcció de la pinya tradicional dels castellers.

Els Matossers de Molins de Rei no van aconseguir fer castells de 7 a la plaça de la Vila, tot i que ho tenien en els seus plans del cap de setmana. Finalment van preferir no arriscar per donar confiança als més petits de la colla i van fer un 5 de 6, un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 amb agulla. La Jove de Barcelona i la colla de Figueres si que van deixar veure castells de 7 a la plaça de la Vila, per la que molts curiosos es van aturar a mirar quan passaven per allà el diumenge al matí però encara va faltar el caliu necessari per fer pinya i fer créixer als Matossers.

Estel Solé, castellera sorpresa

Com és tradició, la Diada Matossera va comptar amb un seguit d’activitats prèvies durant el cap de setmana. Dissabte a la tarda es va fer la cercavila del Pilar Kinder, amb un casteller sorpresa. Enguany, la sorpresa va ser la poeta i actriu molinenca Estel Solé, que va participar als inicis de la colla castellera fa 10 anys i aquest cop es va tornar a posar la camisa marró.

 

Posteriorment es va fer l’actuació de vigília, que va servir per captar sensacions de cara a l’actuació de diumenge i per veure en acció a la Muixeranga de València i les seves particulars construccions.

10 anys d’història

La Diada Matossera és l’última actuació a Molins de Rei de la temporada, tot i que els castellers molinencs encara faran un parell d’actuacions fora de la vila en les properes setmanes, primer a Figueres i per acabar a San Sebastián. D’aquesta manera es tancarà un any molt especial per als Matossers ja que durant els últims mesos han celebrat els 10 anys amb un seguit d’activitats. La última, a més de la Diada, va ser l’exposició que recollia els millors moments de la història de la colla castellera a Ca n’Ametller. Fonts dels Matossers indiquen que han passat per l’exposició unes 2.000 persones durant tot el mes que s’ha pogut visitar.

Recomanacions personalitzades