La CUP prepara una campanya electoral de baix cost

La CUP afronta amb il·lusió la seva primera campanya electoral per unes eleccions al Parlament de Catalunya. Preparen una estratègia activa a peu de carrer i a les xarxes socials ja que seu el principal entrebanc és la manca de recursos econòmics enfront els grans partits polítics.

2 dels 4 regidors de la CUP Molins de Rei van assistir a l'acte // Jose Polo

2 dels 4 regidors de la CUP Molins de Rei van assistir a l’acte // Jose Polo

La Candidatura d’Unitat Popular afronta, per primera vegada, unes eleccions al Parlament de Catalunya i això representa que les agrupacions locals hauran de fer un esforç extra. I és que la formació independentista té molt clar que el seu èxit el 25N passa per saber transformar la seva presència arrelada a municipis com Molins de Rei en vots al Parlament.

El principal entrebanc en la campanya de la CUP serà la manca de recursos econòmics. La formació ha decidit no demanar crèdits als bancs per després “no haver de tornar favors a ningú” segons expliquen des del partit. Entre aportacions ciutadanes, diners de les agrupacions locals i altres fons que ja tenien estalviats han aconseguit sumar 193.000€ de pressupost per a la campanya electoral, una xifra reduïda respecte a la que es gasten altres formacions polítiques. Aquests diners seran invertits en diferents elements com la preparació d’actes o el repartiment de propaganda.

A Molins de Rei es distribuiran cartes, es penjaran cartells i també s’espera la confecció d’un lema de campanya propi per al municipi i l’organització d’algun acte concret, tot i que la població escollida per fer l’acte central de campanya a nivell comarcal ha estat Sant Boi de Llobregat. Un dels aspectes que la CUP espera tenir a favor és el de les xarxes socials ja que el seu electorat, majoritàriament jove, fa un ús actiu de les xarxes socials com Twitter i Facebook, aconseguint així fer-se escoltar sense un cost econòmic elevat.

Una vintena de persones es van reunir a l’Ateneu Mulei per proposar idees davant la campanya electoral// Jose Polo

Expectatives optimistes 

El cap de llista a Molins de Rei, Àlex Maymó, té unes expectatives electorals optimistes: “Estem segurs que aconseguirem representació al Parlament”. Entre els militants hi ha la sensació de que es pot aconseguir representació al Parlament. “Malgrat que els avals no volen dir vots, la bona reacció de la gent a la recollida de signatures per poder-nos presentar i a la resta d’actes que organitzem ens donen moltes esperances”, argumenta Maymó fent referència a la recollida d’avals que va aconseguir el suport de més de 1.000 persones a Molins de Rei.

La CUP Molins de Rei ja treballa en la campanya amb el seu sistema habitual: el de les assemblees obertes. En un intent de fer l’acte més obert a la ciutadania, l’Ateneu Mulei i no la seu del partit va ser testimoni de la primera d’aquestes reunions que tenia com a objectiu començar a marcar els eixos de la campanya i la precampanya electoral.

Assemblea preparatòria

Una vintena de persones hi van assistir per participar de manera activa en el debat. Segons Maymó, “l’experiència acumulada a les eleccions municipals servirà per preparar les eleccions al Parlament”. Tot i això, el molinenc també reconeix que “són dinàmiques diferents i ens haurem d’esforçar”.

L’acte va començar amb una explicació dels eixos vertebradors del programa electoral de la candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres. Molts d’aquests trets ja es van decidir durant la passada assemblea nacional feta a Molins de Rei però Alex Maymó va voler aprofundir en diversos temes davant la militants i simpatitzants.

El número 1 del partit a Molins de Rei va explicar que aposten per conceptes com la “democràcia directa” i que els diputats al Parlament tindran un mandat limitat a una legislatura ja que, diuen, no tenen l’objectiu de convertir-se “en polítics professionals”. Aquesta estratègia també s’ha portat a terme a Molins de Rei i fa que, en un principi, el propi Àlex Maymó a les properes eleccions municipals hagi de deixar pas al marcar des d’un primer moment en dues legislatures el màxim de temps al capdavant de la llista electoral local.

Recomanacions personalitzades