La CUP prepara una campanya electoral de baix cost

La CUP afronta amb il·lusió la seva primera campanya electoral per unes eleccions al Parlament de Catalunya. Preparen una estratègia activa a peu de carrer i a les xarxes socials ja que seu el principal entrebanc és la manca de recursos econòmics enfront els grans partits polítics.

2 dels 4 regidors de la CUP Molins de Rei van assistir a l'acte // Jose Polo

2 dels 4 regidors de la CUP Molins de Rei van assistir a l’acte // Jose Polo

La Candidatura d’Unitat Popular afronta, per primera vegada, unes eleccions al Parlament de Catalunya i això representa que les agrupacions locals hauran de fer un esforç extra. I és que la formació independentista té molt clar que el seu èxit el 25N passa per saber transformar la seva presència arrelada a municipis com Molins de Rei en vots al Parlament.

El principal entrebanc en la campanya de la CUP serà la manca de recursos econòmics. La formació ha decidit no demanar crèdits als bancs per després “no haver de tornar favors a ningú” segons expliquen des del partit. Entre aportacions ciutadanes, diners de les agrupacions locals i altres fons que ja tenien estalviats han aconseguit sumar 193.000€ de pressupost per a la campanya electoral, una xifra reduïda respecte a la que es gasten altres formacions polítiques. Aquests diners seran invertits en diferents elements com la preparació d’actes o el repartiment de propaganda.

A Molins de Rei es distribuiran cartes, es penjaran cartells i també s’espera la confecció d’un lema de campanya propi per al municipi i l’organització d’algun acte concret, tot i que la població escollida per fer l’acte central de campanya a nivell comarcal ha estat Sant Boi de Llobregat. Un dels aspectes que la CUP espera tenir a favor és el de les xarxes socials ja que el seu electorat, majoritàriament jove, fa un ús actiu de les xarxes socials com Twitter i Facebook, aconseguint així fer-se escoltar sense un cost econòmic elevat.

Una vintena de persones es van reunir a l’Ateneu Mulei per proposar idees davant la campanya electoral// Jose Polo

Expectatives optimistes 

El cap de llista a Molins de Rei, Àlex Maymó, té unes expectatives electorals optimistes: “Estem segurs que aconseguirem representació al Parlament”. Entre els militants hi ha la sensació de que es pot aconseguir representació al Parlament. “Malgrat que els avals no volen dir vots, la bona reacció de la gent a la recollida de signatures per poder-nos presentar i a la resta d’actes que organitzem ens donen moltes esperances”, argumenta Maymó fent referència a la recollida d’avals que va aconseguir el suport de més de 1.000 persones a Molins de Rei.

La CUP Molins de Rei ja treballa en la campanya amb el seu sistema habitual: el de les assemblees obertes. En un intent de fer l’acte més obert a la ciutadania, l’Ateneu Mulei i no la seu del partit va ser testimoni de la primera d’aquestes reunions que tenia com a objectiu començar a marcar els eixos de la campanya i la precampanya electoral.

Assemblea preparatòria

Una vintena de persones hi van assistir per participar de manera activa en el debat. Segons Maymó, “l’experiència acumulada a les eleccions municipals servirà per preparar les eleccions al Parlament”. Tot i això, el molinenc també reconeix que “són dinàmiques diferents i ens haurem d’esforçar”.

L’acte va començar amb una explicació dels eixos vertebradors del programa electoral de la candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres. Molts d’aquests trets ja es van decidir durant la passada assemblea nacional feta a Molins de Rei però Alex Maymó va voler aprofundir en diversos temes davant la militants i simpatitzants.

El número 1 del partit a Molins de Rei va explicar que aposten per conceptes com la “democràcia directa” i que els diputats al Parlament tindran un mandat limitat a una legislatura ja que, diuen, no tenen l’objectiu de convertir-se “en polítics professionals”. Aquesta estratègia també s’ha portat a terme a Molins de Rei i fa que, en un principi, el propi Àlex Maymó a les properes eleccions municipals hagi de deixar pas al marcar des d’un primer moment en dues legislatures el màxim de temps al capdavant de la llista electoral local.

 • David Martínez

  Molta sort!
  Realment aquesta gent transpiren
  un ambient diferent i aire fresc a la política local o
  nacional!
  La famosa estratègia de la por, que tan prediquen alguns
  Partits Catalans en vers el PP i el PSOE tambe
  l'utilitzen ells quan convé per parlar dels vots a la CUP
  Els vaig votar a Molins. I probablement els torni a votar
  el 25N. La resta canviant colors i eslógans, tots son iguals.

 • Xavi Martí

  Com pot ser que a les enquestes que van sortin, donguin un 1,5% o un 2%,
  o donin 35000 vots a la CUP, i en 5 dies hagin recollit 27000 firmes,
  no quadra gaire no?
  Jo crec que donaran la sorpresa, bé, sorpresa per a alguns.
  Amb la capacitat de mobilització que tenen als pobles, és a dir
  a prop de la gent, i tenint en compte que hi ha plataformes a pobles on no tenen representació,
  o gent que els dona suport per exemple, Sant Vicenç o El Papiol, casos que conec jo.
  Jo crec que arribar a 70.000 o 80.000 vots o més per poder fer 1 diputat, i lña diferencia de vots entre
  1 o 3 no és gaire , recordem Solidaritat o Ciutadans al 2010.
  A les municipals van treure 65.000 vots. D'acord que potser que la gent no busqui el mateix en la CUP al seu poble o barri, que al Parlament de Catalunya, però d'acord, també, que hi ha molts pobles on no es va poder presentar i hi ha gent que no té alternativa.
  Bé, en qualsevol cas, crec que encara molta gent no sap que espresenten, per aixó algunes enquestes.
  Veurem aquest cap de setmana les del diari ARA, però crec que aniran en la mateixa linea.
  En tot cas sort a la CUP per entrar al parlament, sort a ERC per ser segona força (ho dubto), i sort a CIU per tenir força per tirar endavant el procés històric (dubto de la majoria absoluta, també).
  El PSC, el millor que pot fer, és el que están fent alguns regidors seus ja, i alguns ex-diputats i consellers.
  Separar-se de la crosta que suposa el PSOE i donar-se de baixa. Crec que és el primer cop a la història que els seus votants (i militants i tot) votaran PP (Per poc espanyols), CIU (per moda o per tirar endavant aixó) ICV (per poc d'esquerres) ERC (Per indepes pero per no votar a CIU) o CUP (per un fenomen que ja va passar per exemple a Molins) O sinó cap a Ciutadans que almenys sabem de quin pal van.
  Vinga que serà emocionant tot plegat

  • Teresa

   Marti : En las próximas elecciones autonómicas , independientemente de los credos y religiones de cada cual , hay que ir a votar , y votar todos a la una CIU , no por la gestión municipal que ejerce CIU-Molins en Molins de Rei que, que es deplorable en su gestión de la promoción del comercio, guardia urbana, fira y fracaso de la Festa major 2012 , que solo hacen bien el cobrar puntualmente sus sustanciosos sueldos cada mes, y que no hacen nada bien, sino por la valentia del Sr. Mas al proclamar sin tibuteos la "independéncia". La atomización de la izquierda que pretede la CUP con su candicatura es también deplorable, ya que según las encuestas no sacarán ningún diputado y sólo servira para joder, como siempre, la marrana a las izquierdas,

   • Xavi Martí

    Veo que no has leído muy bien mi comentario..
    ni jodo ninguna "marrana",
    ni pido el voto para nadie concreto,
    me limito a comentar el tema del artículo,
    cosa que no hacéis nunca la meitat de "poca-feinas" de por aqui.

    • Teresa

     marti : Creo que quien no ha leido bien mi comentario ha sido usted, no le indico en ningún momento que usded joda la marrana, ni que sea usted sea un locutor pocafeina fracasado