Tres noies fan renéixer la Joventut Socialista de Molins de Rei

La JSC Molins de Rei es reconstitueix després d’anys d’inactivitat. Tres joves molinenques formen el nou projecte. 60 persones assisteixen a l’acte de constitució a la Federació Obrera. La primera secretària, Daniela Fernández, espera el “creixement” de l’entitat. 

Xavi Paz, Daniela Fernández i Zeus Abdelah // Jose Polo

Xavi Paz, Daniela Fernández i Zeus Abdellah // Jose Polo

La Joventut Socialista (JSC) de Molins de Rei torna a caminar després de 6 anys sense activitat política. Tres joves molinenques -Daniela Fernández (primera secretària), Laia Castellana (secretària d’organització) i Noelia López (secretaria de formació)- encapçalen el nou projecte que, de moment, no té més militants. És van presentar en un acte decorat amb una senyera i una bandera republicana davant d’unes 60 persones, entre les quals es trobaven els fundadors de la JSC Molins de Rei a l’any 1985: l’actual tinent d’alcalde, Miguel Zaragoza, i el secretari de formació del PSC Molins de Rei, Jose Manuel Campesino. D’aquesta manera, dues generacions de socialistes molinencs es van reunir a la Federació Obrera.

Daniela Fernández explica que esperen “créixer fins arribar a 10 militants en un any” malgrat que es mostra conscient de que van “a contracorrent pel mal moment que viu la política entre els joves”. Amb només 17 anys, Fernández encara el projecte amb molta il·lusió: “Vaig entrar al partit com a simpatitzant quan tenia 14 anys i no podia ser que una agrupació tant potent com la de Molins de Rei no tingués joventuts”, diu la jove socialista controlant els nervis de les primeres entrevistes amb els periodistes. “Hi ha altres partits de Molins de Rei que tenen joventuts i creiem que és el moment de que els socialistes també diguem la nostra”, afirma encoratjada.

Feminitzar la política

El primer secretari de les joventuts socialistes del Baix Llobregat, Zeus Abdellah, va visitar Molins de Rei per felicitar a l’agrupació local per la seva iniciativa i assegurar que “travessem un moment difícil amb molts atacs a l’estat del benestar”. Abdellah va posar en valor el fet que fossin tres noies les encarregades de posar en marxa el projecte: “S’ha de feminitzar la política”, va dir el líder de la JSC al Baix Llobregat, posant en valor que és la única agrupació juvenil socialista de la comarca formada íntegrament per dones.

“Estic segur que si el PSOE s’hagués feminitzat no hauriem patit el diumenge negre amb les eleccions a Galícia i el País Vasc” va assegurar en una clara mostra de suport a una de les cridades a encapçalar el projecte socialista, Carme Chacón. Segons Abdellah la ciutadania s’ha de preguntar a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 25N si “està realment millor ara que fa dos anys”.

Abdellah, López, Fernández i Castellana després de l'acte de constitució // JSC Molins de Rei

Abdellah, López, Fernández i Castellana després de l’acte de constitució // JSC Molins de Rei

Construcció nacional i social

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, qui va afirmar, rodejat dels seus, que “a mi també m’agrada estar en un acte amb una bandera republicana”. “La construcció nacional ha d’anar de la mà de la construcció social”, va afirmar l’alcalde, que també va mostrar el seu suport total a la iniciativa en “un moment difícil per la joventut, el moviment polític i les idees progressistes”.

Durant el seu discurs Paz va fer referència a la recent entrevista del periodista Jordi Èvole al president de la Generalitat, Artur Mas, assegurant que CiU “vol amagar el seu projecte amb el debat identitari” i posicionant-se a favor de “reestructurar l’Estat sense tocar les línies vermelles de la sanitat i l’educació” en un parlament marcat pel clima de precampanya.

Recomanacions personalitzades