L’atur s’estabilitza en el 14,7% després de tocar sostre

L’atur a Molins de Rei es manté inalterable durant el mes de setembre. 1.936 persones es troben sense feina, una xifra idèntica a la del mes anterior. Amb una taxa del 14,7% d’atur, és el registre més alt de l’actual crisi econòmica i la segona xifra més alta de la història.

L’atur es va disparar a Molins de Rei durant els mesos d’estiu després de superar la barrera del 14% al maig i anar creixent fins arribar al 14,7% el passat mes d’agost. Aquesta taxa d’atur és la xifra més alta a la que s’ha arribat durant l’actual crisi econòmica i la segona xifra més alta recollida a Molins de Rei per l’Institut d’Estadística de Catalunya.

Gràfica d’elaboració pròpia // Viu Molins de Rei

El mes de setembre ha repetit el registre d’agost i es manté estable en el 14,7% de taxa d’atur, en 1.936 persones amb nom i cognoms, un centenar més de les que hi havia fa dos mesos i 205 més de les que hi havia a l’atur el mateix mes de l’any passat. L’estabilització de l’atur aquest mes a Molins de Rei es produeix en un context de creixement lleuger generalitzat que deixa la taxa d’atur a Catalunya en un 15,9%, més d’un punt per sobre de la local però molt més a prop que fa uns mesos.

Puja entre les dones i els menors de 25 anys

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, entre els homes s’ha registrat un lleuger descens, situant-se en el 13% (910 aturats), dos dècimes per sota del percentatge a l’agost, quan hi havia 927 molinencs a l’atur. En canvi, el que ha baixat entre els homes ha pujat entre les dones. La xifra creix fins a situar-se en el 16,6%, dos dècimes per sobre del mes anterior. Actualment són 1.026 les molinenques que es troben a l’atur, 17 més que el mes anterior després de superar la frontera psicològica de les 1.000 aturades.

En quant a grups d’edat, els menors de 25 anys són els que noten el principal augment aquest mes, que es veu compensat per una lleugera baixa dels treballadors d’entre 25 i 44 anys. En el cas dels més joves, són 124 els molinencs que es troben a l’atur, creixent fins arribar al 12,7%. Aquest repunt acaba amb una tendència de millora durant els quatre mesos d’estiu que ara es veu trencada i ho perd tot en un mes, passant de l’11,4% al 12,7%. L’altra gran col·lectiu tocat per la crisi, els majors de 44 anys, es manté estable i repeteix xifres del mes anterior: 829 desocupats, el que suposa una taxa d’atur del 18,8%.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal, en relació amb el mes anterior l’atur baixa entre aquelles persones que tenien una ocupació anterior a la indústria, la construcció i el sector educatiu. Per contra, s’incrementa l’atur al col·lectiu que cerca una primera ocupació i, entre d’altres, als sectors del comerç i restauració i a sanitat i serveis socials.

Recomanacions personalitzades