Les farmàcies molinenques secunden la vaga

Les farmàcies de Molins de Rei fan vaga el dijous 25 d’octubre. La farmàcia Milà del barri de les Conserves estarà oberta respectant els serveis mínims. La vaga es realitza pel deute de la Generalitat amb els establiments i té un seguiment del 80% dels col·legiats.

Les farmàcies han penjat aquest matí un cartell informant de la seva vaga // Jose Polo

Les farmàcies de Molins de Rei han decidit secundar la vaga convocada pel Col·legi de Farmacèutics de Catalunya en la seva totalitat. D’aquesta manera, les farmàcies molinenques romanen tancades durant aquest dijous 25 d’octubre. La jornada ha estat protagonitzada per algunes persones que es desplaçaven al seu establiment de confiança però, al veure que estava tancat, havien d’assumir el desplaçament cap a la farmàcia de guàrdia.

Complint amb els serveis mínims acordats, la farmàcia Milà, situada al barri de les Conserves (C/Joan Maragall 21) estarà oberta durant tot el dia fins les 11 de la nit, quan tanquen les farmàcies que fan el torn de guàrdia a Molins de Rei després d’haver reduït l’horari d’atenció al públic recentment.

Impagaments de la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya té un deute amb les farmàcies catalanes que arriba als 190 milions d’euros. Aquest diners corresponen a les factures de la compra de medicaments dels passats mesos de juliol i agost. La Generalitat es va comprometre a avançar una part d’aquest import però aquest fet finalment no s’ha produït i les farmàcies han respost amb un dia de vaga. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat fa unes hores que el procés de transferència de 99 milions d’Euros ja ha començat. Segons informa el Departament de Salut en un comunicat la vaga “no ha tingut incidències destacades” i “els serveis mínims establers s’han complert”.

Totes les farmàcies menys la Milà (de guàrdia) tenen les seves portes tancades // Jose Polo

 

Recomanacions personalitzades