Les farmàcies molinenques secunden la vaga

Les farmàcies de Molins de Rei fan vaga el dijous 25 d’octubre. La farmàcia Milà del barri de les Conserves estarà oberta respectant els serveis mínims. La vaga es realitza pel deute de la Generalitat amb els establiments i té un seguiment del 80% dels col·legiats.

Les farmàcies han penjat aquest matí un cartell informant de la seva vaga // Jose Polo

Les farmàcies de Molins de Rei han decidit secundar la vaga convocada pel Col·legi de Farmacèutics de Catalunya en la seva totalitat. D’aquesta manera, les farmàcies molinenques romanen tancades durant aquest dijous 25 d’octubre. La jornada ha estat protagonitzada per algunes persones que es desplaçaven al seu establiment de confiança però, al veure que estava tancat, havien d’assumir el desplaçament cap a la farmàcia de guàrdia.

Complint amb els serveis mínims acordats, la farmàcia Milà, situada al barri de les Conserves (C/Joan Maragall 21) estarà oberta durant tot el dia fins les 11 de la nit, quan tanquen les farmàcies que fan el torn de guàrdia a Molins de Rei després d’haver reduït l’horari d’atenció al públic recentment.

Impagaments de la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya té un deute amb les farmàcies catalanes que arriba als 190 milions d’euros. Aquest diners corresponen a les factures de la compra de medicaments dels passats mesos de juliol i agost. La Generalitat es va comprometre a avançar una part d’aquest import però aquest fet finalment no s’ha produït i les farmàcies han respost amb un dia de vaga. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat fa unes hores que el procés de transferència de 99 milions d’Euros ja ha començat. Segons informa el Departament de Salut en un comunicat la vaga “no ha tingut incidències destacades” i “els serveis mínims establers s’han complert”.

Totes les farmàcies menys la Milà (de guàrdia) tenen les seves portes tancades // Jose Polo

 

  • Teresa

    Por todos es conocido la existéncia de grandes descuentos en productos sobre el precio marcado en sus envases PVP o sobre la Lista de Precios de catálogos, Por ejemplo : en materiales eléctricos, como cables eléctricos, el descuento puede ser del 65 % . No serán una excepción los productos farmacéticos. El Gobierno Español nos tiene totalmente controlados, nos informa regularmente enviándonos nuestros extractos de vida de la Seguridad Social, tarjetas de identificación en votaciones , etc . y no han sido capaces de indicarnos por escrito, y justificandolo, cual es el procentaje que los ciudadanos, en funcion de su renta o estado laboral, deben pagar en las farmacias, y no se ha indicado el camino para reclamar errores, En el CAP-Molins tienen una ignoracia total de como reclamar. En las farmacias es más dificil que te den automáticamente el obligatorio tiquet de compra (no al dinero negro), que encontrar un WC en un Corte Ingles. En los tiquets de compra, cuando los reclamas, solo aparece el precio final y no se indican los procentajes. Tanto ocultismo y secretismo es una verdadera ignominia hacia la ciudadanía. Y las farmacéuticas no dicen nada y se frotan las manos.