Augmenta el nombre de persones grans amb servei de teleassistència

L’Ajuntament de Molins de Rei ha adquirit 53 aparells nous de teleassistència per donar resposta a la demanda existent. La llista d’espera s’ha reduït un 70% en l’últim any i ja són 307 persones grans les que disposen de l’aparell. El pressupost de l’any vinent s’augmentarà.

L’aparell de teleassistència és un penjoll que la persona que viu sola pot portar sempre a sobre // Ajuntament de Molins de Rei

Durant el primer trimestre del 2012 hi havia 117 persones que esperaven accedir al servei i actualment en són 36. La llista d’espera s’ha reduït un 70% i es deu, en gran part, a l’adquisició de 53 aparells nous per part de l’Ajuntament que ja s’han entregat a molinencs d’edat avançada que compleixen els requisits i l’han demanat als serveis socials del consistori. L’adquisició dels aparells ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa que hi ha aportat 6.470 euros.

Actualment a Molins de Rei hi ha actius 307 aparells de teleassistència per a persones grans, un 21,3% més que a principis d’any. Totes aquestes persones d’edat avançada viuen soles a Molins de Rei i disposen de l’aparell que els permet estar en contacte permanent amb els serveis d’urgència per a qualsevol necessitat que tinguin.

Acabar amb la llista d’espera

L’objectiu del govern municipal, segons han informat a través d’un comunicat, és mantenir el reforç de les polítiques socials i d’atenció a les persones en el pressupost del 2013″. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es marquen com a objectiu “cobrir el 100% de les peticions i eliminar la llista d’espera”.

Per tal d’aconseguir la fita marcada per l’equip de govern, la partida destinada a serveis de teleassistència en el pressupost del 2013 serà considerablement superior a la d’aquest any. Es preveuen 30.917 euros pel 2013, mentre que aquest any eren 19.570 euros. Segons fonts municipals, el cost anual d’una teleassistència és de 107 euros, dels quals l’Ajuntament assumeix 77 euros (el 72%) i l’usuari 30 euros.

Recomanacions personalitzades