Les entitats veïnals es retroben a Les Conserves en un ambient festiu

Per tercer any consecutiu, les diferents associacions de veïns de la vila s’han reunit per posar en comú la feina feta i gaudir d’un dia festiu ple d’activitat. Ha faltat a la cita la representació de barris com la Riera Bonet, Bonavista, Can Graner o l’Àngel.

Al llarg del matí, la plaça d'Antoni Marca es va anar omplint. //Elisenda Colell

Al llarg del matí, la plaça d’Antoni Marca es va anar omplint. //Elisenda Colell

Tot i que aparentment no és tant visible com la d’altres entitats, les associacions de veïns fan molta feina a Molins de Rei. Dissabte 20 d’octubre, a la tercera Trobada d’Entitats Veïnals de, es va reafirmar la tasca dels veïns que dia a dia treballen per fer del seu barri un lloc millor.

“És una oportunitat per a les associacions de veïns, que ens reunim i posem en comú amb altres associacions i entitats del poble totes les activitats que realitzem”, comenta en declaracions a Viu Molins de Rei Mar Domínguez, membre de l’Associació de Veïns del barri de Les Conserves, que enguany feia d’amfitriona. Aquesta proposta de mostrar-se a la vila, als veïns i veïnes, per tal que es faci visible tot el que es promou des de les associacions, fent una crida a la participació, va sorgir ara fa dos anys. La primera trobada fou al barri del Canal  i l’any passat es va celebrar al barri de la Riera Bonet.

Tot i la previsió de pluja, l’acte es va poder realitzar sense problemes a la plaça d’Antoni Marca, on es troba el local de cooperació veïnal. Allà s’hi va veure durant tot el matí diferents carpes on es realitzaven activitats ben diverses i dirigides a tots els públics. Des de tallers d’automaquillatge  per a infants o un gran Scrabble Popular, ofert per l’associació amfitriona, fins a una exhibició de puntes de coixí de l’associació de veïns de la Rierada i Vallpineda. Per la seva banda, el barri del Canal mostrava una àmplia gamma de bolets, així com tallers duts a terme per diferents col·lectius durant tot l’any. També es va comptar amb la participació de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i es va habilitar un espai dedicat a la venda de productes gastronòmics marroquins.

Tampoc hi van faltar els Matossers de Molins de Rei, on tots els encuriosits amb el món casteller van poder emular l’enxaneta.  Els estands de barris com la Riera Bonet, Bonavista el Mas, l’Àngel o Can Graner, van romandre buits. Membres de l’associació de veïns de Les Conserves lamentaven aquest fet: “Volem construir una xarxa potent, però encara falten moltes associacions” , asseguraven en declaracions a Viu Molins de Rei.

Un escenari concorregut

El ritme de la festa no va parar ni un moment, ja que l’escola de ball El Canal va portar la dansa a l’escenari. Des de grups de balls brasilers (MZOUK), fins a balls de saló van fer moure l’esquelet als assistents. Però qui va arrasar a la pista va ser GymMolins, també des de l’associació del barri del Canal, amb nenes d’entre quatre i onze anys que van improvisar coreografies d’aeròbic.

Amb el suport del Consorci per la Normalització lingüística, juntament amb la regidoria de Cooperació i Solidaritat, es va realitzar el Joc de Matoses. Diferents representats dels grups veïnals van respondre a preguntes sobre la vila de Molins de Rei, com ara “Quin nom rep el popular Carrer de Baix?” o “Per què a la Joventut Catòlica se l’anomenava La Penical?”. Sense un clar guanyador, tots els participants van rebre un petit obsequi.

Després del concurs de Truites, l’acte va seguir amb un dinar popular i espectacles de contes infantils dels diferents continents. A la trobada s’hi van deixar veure membres de l’equip de govern, com la regidora Jessica Revestido l’alcalde, Xavi Paz, i també representants de partits de l’oposició com l’ecosocialista Ivan Arcas.

Recomanacions personalitzades