CiU convenç a la seva militància de “la necessitat” d’un estat propi

CiU Molins de Rei intenta convèncer a la seva militància de la necessitat de construir un estat propi en el primer acte de precampanya electoral convergent. L’agrupació local encara el 25N amb una estratègia intensa i espera moure a tot el seu electorat. 

La seu de CiU es va omplir pel primer acte de precampanya // Jose Polo

Convergència i Unió de Molins de Rei va començar la precampanya electoral amb un acte sense cares conegudes a la seu de l’agrupació local del partit, plena de militants i simpatitzants, el passat 18 d’octubre. L’objectiu era convèncer la seva militància sobre la necessitat de construir un estat propi.

L’acte va estar encapçalat pel líder de l’agrupació local i primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, qui va estar acompanyat pel president de CDC Molins de Rei, Àlex Francés. “El gran projecte de la passada legislatura, el pacte fiscal, ha fracassat i ara necessitem afrontar un nou camí cap a l’estat propi” va assegurar Casals que va justificar la convocatòria d’eleccions argumentant que “una decisió tant important ha d’estar recolzada pel poble”.

Casals va explicar els propòsits del seu partit per la propera legislatura davant dels militants i simpatitzants convergents: “Ens comprometem a convocar un referèndum per l’estat propi durant els propers quatre anys si aconseguim una gran majoria perquè nosaltres quan ens hi posem amb alguna cosa ens hi posem de debò, no com fan altres” va argumentar el molinenc.

Com és propi del president de la Generalitat, Casals no va parlar parlar en cap moment d’indepèndencia tot i que aquest concepte se li va escapar en un parell d’ocasions durant els 90 minuts d’acte quan va assegurar que “tot i que teòricament no es pugui dir, anem cap a la independència” i va emfatitzar, en contraposició amb altres partits polítics, que “a CiU no som independentistes de rauxa, ho som de raó”.

Sobre la taula on van parlar Casals i Francés  hi havia una televisió que anava intercalant imatges dels discursos del president de la Generalitat, Artur Mas, omnipresent en tots els discursos. “És un moment històric on demanem una participació més enllà del normal en aquesta campanya”, va enervar amb contundència Casals davant dels seus.

Per la seva banda, Àlex Francés va fer un discurs didàctic on va intentar resoldre els dubtes que poden tenir els simpatitzant i militants convergents sobre l’estat propi. Fent constant referència a xifres econòmiques, Francés va parlar sobre què passaria amb les pensions, l’atur o els perills d’un hipotètic boicot als productes catalans. “Els discurs de la por que vol fer-nos arribar Espanya no té sentit” va assegurar Francés.  La conclusió de la formació nacionalista és ben clara: una Catalunya amb estat propi serà més pròspera que una Catalunya lligada a “una Espanya que no ens estima”.

 CiU Molins de Rei prepara una campanya intensa

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, CiU Molins de Rei cremarà totes les naus en una campanya que consideren “vital pel futur de Catalunya”. S’espera, doncs, una campanya electoral molt activa per part dels convergents que, durant aquest cap de setmana, ja han organitzat algunes carpes pels carrers de la vila per poder explicar el seu projecte. El proper acte serà el proper dia 30 d’octubre a la Federació Obrera i comptarà amb la presència de l’eurodiputat Ramon Tremosa, una persona amb vincles personals forts amb Molins de Rei i habitual a totes les campanyes electorals al municipi.

Recomanacions personalitzades