Noelia Caballero guanya el Campionat d’Espanya d’halterofília

Caballero guanya el Campionat d’Espanya en categoria de 58 kg. Isabel Caballero i Joselin Malitaxi acaben segones en les seves categories. El talent d’aquestes joves no és reconegut per la Generalitat,  que no paga la meitat de la subvenció a la Federació Catalana. 

Malitaxi, Noelia Caballero i Isabel Cabellero amb les seves medalles a Madrid // David Soria 

Noelia Caballero es confirma com una de les esportistes molinenques amb més projecció. La jove del Club Halterofília Molins de Rei ha aconseguit el seu tercer campionat d’Espanya, el primer com a aixecadora, aquest dissabte 20 d’octubre a Madrid. Ha esta en la categoria de 58kg per a menors de 15 anys on, acostumada a competir amb rivals de més edat, ha dominat la competició de manera rotunda davant aixecadores de la seva edat aconseguint una marca molt superior a la de la segona classificada.

En declaracions a Viu Molins de Rei, Caballero reconeix que està “molt contenta”. “He tingut alguna errada en arrancada però en el tercer intent ho hem pogut arreglar tot” explica Caballero minuts després de finalitzar la competició. Amb només 13 anys, la molinenca està considerada com una de les grans esperances de l’halterofília a nivell estatal pel seu talent innat.

No ha estat l’única bona noticia pel CH Molins de Rei en aquests campionats d’Espanya. Isabel Caballero ha pujat a la segona posició del podi a la categoria de 48 kilos i, per la seva banda, Joselin Malitaxi també ha quedat subcampiona en la categoria de 44 kilos. L’entrenador de l’entitat, David Soria, explica en declaracions a aquesta redacció que han aconseguit  “tot allò que ens proposàvem en aquests campionats”. Èxit rotund del CH Molins de Rei.

Talent olímpic sense reconeixement a Catalunya 

David Soria es desfà en elogis al parlar de Noelia Caballero. “És un talent, i els tècnics de la Federació Espanyola li tenen l’ull posat des de fa temps”, diu Soria amb veu orgullosa. Si hi ha una mica de sort i segueix treballant com fins ara, Caballero té un gran futur per davant i l’objectiu “és que se l’emportin a Madrid a entrenar” ja que a Catalunya “és impossible en el món de l’halterofília i si vol arribar a uns Jocs Olímpics és el que s’ha de fer”, explica Soria resignat. “El Consell General de l’Esport no li paga el 50% de la subvenció a la Federació Catalana d’Halterofília” diu el molinenc fent-se creus sense entendre el motiu que fa que el treball fet per persones com ell no trobi el reconeixement necessari a casa nostra.

Caballero, i la resta de representants del CH Molins de Rei, han participat en les competicions defensant la selecció catalana durant molts anys. Estan previstes reunions durant les properes setmanes entre la federació i la Generalitat de Catalunya per fer front aquesta tensa situació. Hi ha perill real de que la Federació Catalana d’Halterofília deixi d’existir tal i com es coneix fins ara.

Recomanacions personalitzades