Les inscripcions als cursos de català cauen un 40%

125 persones formalitzen les inscripcions als cursos del Servei Local de Català de Molins de Rei. Aquesta xifra significa una caiguda del 40% respecte el número de matriculats l’any passat. Els curs va començar amb un acte a La Gòtica on es van entregar els diplomes del curs anterior. 

El nou curs començarà amb un 40% menys d’alumnes // Jose Polo

Els cursos de català organitzats pel Servei de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Molins de Rei i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) pateixen una baixada de participació. Només 125 persones s’han inscrit al curs 2012/13, el que significa un 40% menys respecte els inscrits al curs 2011/12, quan es van apuntar 209 persones. D’aquesta manera es consolida la tendència a la baixa ja que fa dos anys es van inscriure 245 persones.

Els curs d’enguany es va inaugurar el passat divendres 19 d’octubre a la Sala Gòtica en un acte que també va servir per entregar els diplomes als estudiants del curs anterior. El grup barceloní de teatre Planeta Impro va amenitzar la tarda amb un espectacle de caire humorístic.

L’alcalde, Xavi Paz, va felicitar els estudiants per “demostrar ganes d’aprendre en una societat que requereix voluntat d’aprendre durant tota la vida”. El batlle socialista va reivindicar el paper de la llengua en plena precampanya electoral: “Per molt que alguns ens ho vulguin fer creure, el català no és motiu de confrontació”, va dir l’alcalde, que també va assegurar amb energia que “el català no ha de ser mai una eina política ni motiu de confrontació”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, va agrair “l’esforç de les diferents administracions per fer una societat més cohesionada a través de la llengua”.

Imatge dels diplomats en el nivell d’iniciació al català // Jose Polo

Alguns dels diplomats nivell intermig del curs passat // Jose Polo

 

Diplomats nivell C català curs 2011-2012 // Jose Polo

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Les inscripcions als cursos de català cauen un 40%

 1. Montserrat Carulla Paüls via Facebook
  20/10/2012 at 13:23

  Va ser un acte molt entranyable.

 2. joan güell
  21/10/2012 at 13:16

  És normal que caiguin les inscripcions, no? Si tots els estudiants ja tenen català a les escoles i als instituts i a més l'onada immigratòria s'ha frenat en sec i els fills dels nouvinguts ja estudien català a l'escola i a TV3… Algun dia s'acabaran aquests cursos, no? Tenien sentit a la Transició i alcomençament de la democràcia però algun dia pararem, no?

  • Teresa
   23/10/2012 at 11:06

   guell : Coincido en parte con sus convicciones pero, a pesar de que creo que uno de los motivos endémicos es que los molinenses/cas son muy asustadizos al negro sobre blanco, y hay una verdadera marabunda de ciudadania que no sabe escribir ni hablar catalá, Creo que no ha habido la suficiente campaña de promoción y falta de transparencia (ocultismo) en la publicación de la Tabla de Precios, sin indicar los precios que pagan los empleados públicos, marcando todavía más las diferencias con el resto de la ciudadanía, teniendo en cuenta que para personas "normales" un curso de suficiéncia de 120 h , puede llegar a costar más de 300 € (50.000 ptas). Un verdadero dispendio en época de crisis depresiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *