La Fundació Miquel Carbonell mostra el patrimoni del Museu de Llotja

S’inaugura un curs sobre el que va ser el primer museu d’art públic de Catalunya, el Museu de Llotja. Dues sessions i una visita a l’edifici del museu barceloní il·lustraran el paper històric d’aquest organisme dins l’evolució de l’art català. 

Joan Soler, Xavi Paz, Pilar Vélez i Mireia Freixa // Jose Polo

Joan Soler, Xavi Paz, Pilar Vélez i Mireia Freixa // Jose Polo

La Fundació Miquel Carbonell torna a centrar els seus esforços en la difusió de l’art català. El dijous 18 d’0ctubre és va inaugurar el curs El museu de Llotja, primer museu d’art públic de Catalunya que té com objectiu descobrir l’important paper d’aquesta entitat dins la història de l’art català.

El curs consta de dues sessions a càrrec de Mireia Freixa, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi, i de Pilar Vèlez, membre de la mateixa acadèmia i catedràtica de Belles Arts de l’Universitat de Barcelona.  L’activitat es completarà amb una visita el Museu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi -antic Museu de Llotja- el proper 10 de novembre.

La primera sessió, sobre els grans noms de la pintura vuitcentista catalana, es va realitzar tot just després de l’acte d’inauguració del curs i la segona, sobre les obres mestres del Neoclassicisme escultòric català, es realitzarà el proper 8 de novembre a la sala d’actes de la Federació Obrera.

Durant la inauguració, el vocal d’activitats de la Fundació Miquel Carbonell, Joan Soler, va explicar que durant els propers mesos s’organitzaran diferents actes per commemorar el desè aniversari de la fundació on parlaran “sobre el futur de l’entitat” i es comprometen a fer  “un anàlisi crític per millorar en la nostra tasca”.

L’alcalde, Xavi Paz, va reivindicar durant el seu discurs el paper de l’administració pública en el foment de l’art i la cultura. “Hi ha molt poques coses que es puguin deixar només en mans del sector privat, però segur que l’art no és una d’elles”, va afirmar l’alcalde. L’acte també va tenir la presència del primer tinent i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, tot i que uns minuts abans d’acabar va deixar de banda les seves obligacions institucionals i va marxar per assistir a un altre acte, en aquest cas, però, de precampanya electoral al local de CiU.

Recomanacions personalitzades