La CUP recull més de 1.000 avals a Molins de Rei per presentar-se a les eleccions

La CUP de Molins de Rei ha recollit 1.025 avals per garantir que el partit es podrà presentar a les eleccions autonòmiques del 25 de novembre. Es necessitaven en total 5.300 avals però el partit ha superat les previsions i ha aconseguit una xifra molt superior.

El regidor de la CUP, Àlex Maymó, ha estat un dels nombrosos militants que ha recollit avals a la plaça del Mercat // David Guerrero

El regidor de la CUP, Àlex Maymó, ha estat un dels nombrosos militants que ha recollit avals a la plaça del Mercat // David Guerrero

En només cinc dies, la Candidatura d’Unitat Popular ha recollit 1.025 avals a Molins de Rei. La majoria d’ells han estat a la plaça del Mercat, on regidors i militants del partit han estat recollint les signatures que permetran que la CUP es pugui presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya. Des de dilluns al matí fins dijous al migdia ha estat un degoteig continu de ciutadans que s’apropaven a aportar el seu granet de sorra per permetre que un nou partit es pugui presentar a les eleccions al Parlament del 25 de novembre.

Dels 1.025 avals aconseguits a Molins de Rei, 554 corresponen a persones empadronades al municipi mentre que 471 persones signants són de municipis del voltant, segons el recompte realitzat per la formació política“Malgrat els pocs dies de marge s’ha aconseguit un nombre molt gran de suports”, valoren des de l’assemblea local de la CUP. L’alt nombre d’avals aconseguits ho consideren des del partit com “una prova evident que el projecte de la CUP està arrelant-se al Baix Llobregat”.

Més de 27.000 avals en total

La CUP s’ha vist obligada a recollir els avals degut a un canvi en la legislació electoral incorporat l’any passat que obliga a les formacions extraparlamentàries a recollir signatures equivalents al 0,1% del cens electoral, el que es tradueix en 5.300 signatures. La xifra mínima d’avals s’ha superat àmpliament amb avals recollits arreu del territori català. A la resta del Baix Llobregat s’han recollit 1.085 avals, poc més que els aconseguits només a Molins de Rei. En total, a la comarca s’han reunit 2.110 avals. Al Barcelonès s’han aconseguit uns 6.000 avals i al Maresme, 1.600. Sumant les xifres de tot el territori, la candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres ha aconseguit reunir 27.111 avals, superant totes les previsions.

Recomanacions personalitzades