Molins de Rei es converteix en l’epicentre del billar espanyol

La secció de billar del Foment Cultural i Artístic organitza els Campionats d’Espanya de Billar. El jugador local Carles Tuset arriba a semifinals fent una gran actuació. 

Els jugadors arriben a punts de concentració molt elevats durant les jugades // Jose Polo

Com ja va passar amb l’handbol o l’halterofília, Molins de Rei va tornar a ser protagonista d’un esdeveniment esportiu d’importància els passats dies 11, 12, 13 i 14 d’octubre amb l’edició número 73 del Campionat d’Espanya de Billar de la modalitat 47/2.

Sota l’organització de la secció de billar del Foment Cultural i Artístic els 30 jugadors espanyols amb més nivell es van donar cita a la zona superior del bar del Foment, on es troba la secció de billar. En declaracions a Viu Molins de Rei, el president de la secció, Antón Maymó, es mostra “molt satisfet” d’una competició que en alguns moments “va arribar a registrar més de 100 persones de públic”. La sala molinenca té a la seva disposició taules de primer nivell il·luminades perfectament i amb un dispositiu que les manté a la temperatura idònia. A més, el públic es va mostrar  molt respectuós amb els jugadors mantenint el silenci necessari durant tot el cap de setmana, fet que els participants van agrair molt.

El president de la Federació Catalana de Billar, Miquel Llompart, va felicitar a l’entitat molinenca durant la presentació de l’esdeveniment per “seguir endavant amb èxit tot i la crisi econòmica” i aconseguir “apropar el billar a gent més jove”. El de Molins de Rei és un dels clubs amb una mitjana d’edat més baixa de Catalunya. Per la seva banda, l’alcalde i regidor d’Esports, Xavi Paz, va remarcar el “potencial de Molins de Rei com a ciutat que aplega esdeveniments esportius d’importància”. L’Ajuntament confia en que l’organització d’aquests tipus de competicions serveixin com a dinamitzador econòmic de la vila pel consum que fan les persones de fora durant els dies que passen a Molins de Rei.

Carles Tuset arriba a semifinals

En el terreny estrictament esportiu el guanyador del campionat va ser el català Esteve Mata, que d’aquesta manera revalidava el títol aconseguit la temporada passada.

Va ser precisament Mata qui va eliminar al millor jugador de la secció de billar del Foment Cultural i Artístic, Carles Tuset, que va aconseguir superar totes les fases eliminatòries de dijous, divendres i dissabte per caure eliminat a les semifinals de l’últim dia de competició, diumenge.

 

Recomanacions personalitzades